torsdag, december 06, 2007

Tomten, var är du?

En gång i tiden var det en lätt match att bygga upp ett julklappsberg varje år. Det är bara jul en gång om året och då vill jag skämma bort barnen ordentligt. Klappöppningen brukar vara en härligt seg och utdragen historia som tycks vara i en evighet. Mitt mål har verkligen varit att uppfylla barnens önskningar på denna magiska vinterdag, kosta vad det kosta vill!

Men nu - jisses! Önskelistorna har visserligen krympt på längden men de önskade föremålen ligger inte alls i samma prisklass som forna dagars åtråvärda leksaker. Sonen vill ha ett Nintendo Wii, en egen värstingdator och en ny mp3-mobil, utöver alla xbox 360-spel som inte är billiga alls. Jag borde ha planterat ett pengaträd i trädgården för då skulle jag ha kunnat skörda dess frukter nu, lagom till jul. Men äldsta dottern önskar sig något som inget pengaträd i världen kan vara till hjälp med...
Hon är nio år och har frivilligt valt att hålla fast vid tron att tomten finns. I år verkar hon emellertid grubbla över hans existens för på hennes önskelista står:

*Tomten ska komma

*Jag får träffa en tomtenisse

Hmmmm...
Jag har förresten kommit på varför jag blev så trevligt bemött igår när jag handlade själv. Det kan bara bero på en sak, nämligen att de blev nervösa när jag kom gående med mitt fläckiga hår och skumma snedbena. "Ojdå, en stackars barnlös kvinna med giraffmönstrat hår, henne måste vi vara snälla mot", tänkte de förmodligen och så blev jag helt förundrad över det trevliga bemötandet överallt, tihi! För det kan väl ändå inte vara så att mammor behandlas sämre, som om de vore mer eller mindre osynliga? Det vill jag inte tro.

Bilderna är tagna i yngsta dotterns rum. Hon önskar sig ingenting, såvitt vi vet. Varför hon inte gör det ska jag berätta en annan gång.

Ta hand om er,
Karin

22 kommentarer:

Änglahem sa...

God kväll du kära giraff-mittbenad kvinna....(fniss). Jag är rädd för att vissa expiditer blir dönervösa när en 2-barns mor (ex) kommer in genom dörren med två små telningar efter sig. Hua...saker kan ju gå sönder, kläderna kan bli kletiga... bara min lilla gissning, men till viss del är det nog sant.
Sen är det ju klart en annan femma om det kommer en giraff med mittbena och smutsig päls genom dörren....du e´rolig du.

Ja, golvet är målat vitt och behöver därmed dammsugas i princip varje dag, minsta lilla katthår SYNS.

Tack för ditt fina beröm!

Kramar, Ulrika

Änglahem sa...

Ser att jag inte kan stava-expediter ska det ju vá.

Tjing...

Anna sa...

Förstår dig där. Mina pojkar pratar om X-box och Playstation. Jag har frågat dem om det finns nåt billigt de önskar sig... Jo, kalsonger och ... kalsonger och ett sånt där dra-på-lakan eftersom mitt åker av madrassen varje natt, sa den äldste sonen tankfullt. Suck, säger jag.

Det blir en tuff jul i år.

Sara sa...

Ohh vad fin blogg du har, hit kommer jag ofta, man blir så inspirerad. Ha en underbar kväll.

Änglahem sa...

Lägga sig i tid?...hmm...känner igen mig alltför väl. Jag och herr Midnatt känner varandra ganska väl...

Tack snälla du!

Jag borde nog gå lägga mig i tid jag också, trött? moi!...skickade denna kommentar till mig själv först.....hihi

Sov Gott och Dröm Sött

Kramis Ulrika

Snäckornas sjö sa...

LOL!!! Så skriver mina elever och den ungdomliga kvinna jag är, tar jag efter...man vill ju liksom, typ försöka vara lite grym och fethaja, ba ;-) Sambon här hemma drömmer också om en massa tekniska attiraljer, boys will be boys...men tji får han, eftersom han kallar mig för så elaka ord ;-) Anal retendent...smaka på det ordet...YUCK! Men jag väljer att se det som en komplimang (sinne för detaljer...mmm...)! Hur ska du lösa dotra dins dilemma då? Ska bli kul att få höra ;-) Fin stol by the way, me like!

Ha det bäst!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja det är konstigt det där med önskelistor ..våra pojkar kan inte komma på en enda grej de vill ha , vad gör man då !?! Pengar och presentkort har det fått förut , och de används inte . Vilka konstiga barn , va .
Skrattar gott åt din mammashopping historia !
Jag har oxå fått en förklaring till dina orber , jag vet vad det är ;-)
Kram /Lotta

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ha , ha jag vet inte om du vill höra den ?
Nu vet jag ju inte hur det är hos dej men ...
Jag satt och redigerade bilder på jobbet idag , som jag tagit på den barngrupp jag jobbar med . Då får jag se samma fenomen , fast hur många som helst . Jag blir alldeles kall och tänker men herre gud , här bland alla barn . När jag sedan förstorar upp bilden och får se vad de håller på med ... så blir jag så full i skratt . De har fått tag i ett par gamla gardiner som vi just tagit ner , och håller på och skakar emellan sig . På nåt vis har ljuset fångat upp allt damm , och det ser precis ut som det ljusfenomen du hade hos dej * fnissar lite försiktigt * . Då tänker jag igen , men herre gud , så mycket damm bland alla stackars barn .
Go kväll kramar /LottaPotta

På min gatan i stan sa...

Hahahaha...vad härligt du skriver! :-)
Ni ser ut att ha en finfint hem!!!

Kram Martina

En inredoholic sa...

Så söt nalle, gulligt!
Passar på att önska en skön 2:a advent & trevlig helg!

Änglahem sa...

God Morgon, bara lilla jag igen.

Hur blev det med sänggåendet igår kväll? Själv missade jag faktiskt herr Midnatt med 10 HELA minuter, ha!

Våran TV rums vägg ja, frågade maken igår kväll vad det kallades men han muttrade mest (han hade redan lagt sig och där kommer jag klampande)inte så snällt kanske?!
Nå väl klädselpanel eller råspont, kanske samma sak vad vet jag! Men nåt sånt är det iallafall....

Ha en bra Fredag, här ska det bakas Lussebullar äntligen.
Kramis Ulrika

Tidsmästarinnan sa...

jag minns inte när jag handlade en längre stund utan barn senast, på luncherna far jag runt som en skållad råtta men annars blir det inte riktigt av... vad fint du pyntat!
och så blir jag nyfiken varför lilla yngsta inte önskar sig något alls förstås!

Får jag länka hit förresten?
Kram
S.

Änglahem sa...

Visst får du länka, bara roligt om du gör.

Råspont ska vi också ha i sovrummet såsmånigom när det blir renoverat. Just nu är det en "dumpingground", syn för gudarna...

Kramis

Goa sa...

Hej veckans mysmaja!!
Jag måste också berätta för dig att jag springer runt mellan din och LottaLoppans blogg och läser era kommnetarer och *skrattar på mig*...är jag sjuk på riktigt , eller?!
Så har jag ett önskemål...bild på håret...helst benan..:)
TACK på förhand!!
Sen tror jag fortfarande mera på att du har vickad lite extra på höfterna när du strosade alldeles själv på stan...därav blickarna..;)

Och nu till julklappar...jag vet precis hur det är!!
Tack och lov är mina äldre så stora nu att första gången sen de var små fick jag höra de magiska orden..."köp något som du vill ge mig"...och då har jag ingen aning om vad det ska bli...Fattaru att man får panik av mindre!!
Du får väl åka med den äldsta till Island...där kan hon ju, minsann träffa tomten..;)
Och sen får det nya året ägnas åt att jobba ihop till...de redan köpta klapparna till resten av familjen!
Mycket övertid kan det bli..:)

Kramar på dig min rara...och ha en hejdunder helg med massa mys!
Goa

Goa sa...

Ja, du...nu är det illa!
Har fått kommentar av din man...*thi,hi*
Han vill flytta ner till mig...*thi,hi igen*...men ni får följa med alltså...så det är lugnt!!
Klart att du ska ner hit till mig...va?!
Jag menar...roligt hela tiden!
Vi kan färga varandras hår och vicka på rumporna på stan...kan det bli bättre?!!
Våren är här...redan!!
Loppisar överallt!!
Och massor med Trölla Tópas!!!

Fortsättning följer...

H ennA sa...

Åh hej så fina gardiner du har i fönstret! En vacker bild :-)
Ja...Vnv nation är grymt bra! Vi va på deras konsert i Gbg i oktober..eller snarare..det bidden ingen spelning alls..första låten de började spela på gick strömmen! Och det kunde inte fixas...shit, vad besviken man va..MEN...de lovade komma tillbaks :-) ...och nu den 21 dec...jippiii! Då är det dags igen...och du... håll tummarna att alla apparajter fungerar utan att elen ska lägga av?! För det lilla vi hann se och höra..det lät grymt bra!
Julklappar uppåt åldrarna...mindre i antal, men ack så mycket dyrare...suck.
Ha en lajbans fredag och en mysig 2 advent!

Kram Anne

p.s. Jag tänker länka din sida..hoppas det är ok? :-)

Änglahem sa...

Tjena mittbena igen

Kan du svänga härom när du rensat dina dumpinggrounds och fortsätta här.....endera året?!!!

Nähä nu har jag suttit här och myst för länge, ´fnissat´lite grann. Får väl göra lite nytta med.

Kramar Ulrika

Vårt lilla hem sa...

Hej!

Och tack för din gulliga kommentar på min sida!!

Vilken underbar blogg du har! Jag har suttit här en stund nu och lett för mig själv när jag läst vad du skrivit :)
Än har jag inga barn själv, däremot har jag en sambo som inte heller önskar sig något nån gång :)

Ha en mysig fredag!

Jag kommer titta in hos dig snart igen :)

Kram, Jenny

linnea-maria sa...

När du säger det så! Det stämmer ju. jag fick tänka efter ett tag men det stämmer för mig också. När jag är själv och handlar så är folk så trevliga och säger några ord men när jag har pojkarna med mig så är det död blick och snabb expedition som gäller. allt för att få människan med de två monstren ut ur butiken. Härom veckan hade jag med mig dessa två monster och jag handlade bara saker av glas, barnen var jättebråkiga den gången. Och inne på systemet så tappade jag konceptet helt när storebror knuffar den lille brevid dyra whiskyn. Det är bäst att handla själv /linnea-maria

Sofie sa...

Tack så mycket!! :) Man blir så glad över lite beröm :)

faster atta sa...

Min 2 ½ åring har kommit på att man kan önska sej saker nu.... Sitter med tidningen varje dag och letar efter dockvagnar för det vill hon ha av tomten. Vilken tur att tomten redan har ordnat det!....

Stämningsfullt sa...

Hej! Jag hittade din fina blogg idag och tycker genast om den! Kan bara hålla med... man blir bemött olika om man har barnen med sig eller inte. Tyvärr märks det ännu mer om man är i en dyr affär :(