måndag, december 03, 2007

Huuu - det spökar!

Allt är inte vitt i Villa Grå. Vardagsrummet är en riktig färgklick med sina beige väggar och bruna parkettgolv. Under parketten finns det säkert ett trägolv gömt, men eftersom det var här inne affären höll till när huset var en lanthandel, är risken stor att golvet är för slitet för att göra något roligt med. Nåja, det går ju att måla parkettgolv också.

Vardagsrummets soffhörna är vår minstings domän; hon har helt sonika övertagit den här delen av huset och gjort den till sin egen. Det brukar ligga flingor, tuggade brödbitar och ketchupklickar i sofforna. Jag tror att det är hennes sätt att pinka revir. Det blir inga nya soffor förrän revirmarkerandet har upphört, åtminstone inte om plånboken får säga sitt.

Men det jag vill säga är att det ser ut att spöka här! Har ni sett "Det okända" och de andra hokuspokusprogrammen på TV4+? Då vet ni att små "ljusbollar" på bilder är andar på besök. Om ni tittar noga finns en sådan orb ovanför en av tavlorna till vänster..! Huuu! Spooky! Två porträtt föreställande avlidna släktingar står på ena tavellisten. Är det någon av dem som vill ge sig till känna? Det får gärna vara min morfar, jag saknar honom så mycket!

Det mesta av möblemanget kommer från Det Stora Varuhuset Med Platta Paket. Soffbordet har dock min käre make snickrat ihop på egen hand.

Ha en trevlig spökfri kväll!

Karin

17 kommentarer:

annkierix sa...

Härligt hemtrevligt, ser så mysigt o inbjudande ut!...ja ungarna de tar plats dom.
Mina tjejer kom precis hem från bio..förhandsvisning på "Förtrollad"..tydligen jättebra och kul.
Killarna i familjen är på hockey i Globen
Nu ska jag dricka en kopp te..kanske en lussebulle oxå slinker ner.
Kram

annkierix sa...

hihi glömde säga...ja jag ser ljusbollarna ..hua..

Snäckornas sjö sa...

Hallå på dig! Tack för kommentarena!! Hmmm...jag undrade ett tag hur ni kunde se min lilla älskling C, men tack vare den förklarande parentesen förstod jag ju att det var vovven du menade ;-) Ja visst, är hon sööööt! Du/ni borde skaffa hund...så mysigt, alltid glad och varmt och skönt i sängen....ähum, jag menar runt fötterna på golvet ;-) Bye for now!

En Doft Av Danmark sa...

Hi hi...ja klorin är bra till mycket ;O). Jag har länkat till dig, hoppas att det är okej?

Kram
Dorthe

Goa, skåne sa...

Tack du underbara fjósakona... du har fått mig att skratta flera gånger idag...varför tror du att vi flyttade hit?! Jag menar...det fanns större chans här att hålla i gubben..*thi,hi*
Det är väl underbart med revirpinkande!! Här hos mig är det min underbara katt som tror att han äger min soffa och sängen också...hur kul är det?! Byter gärna mot lite ketchup..:)Helt ljuvlig hörna...klart att andarna trivs där...utan dem vore vi helt vilsna!!
Massor av tisdagskramar till dig...från mig!
hafðu það gott...alltaf!
Gúa

envilsenloppa sa...

Hua vad härligt , med spökena alltså . Men den där lilla som "pinkar revir" det lät riktigt läskigt ;-)
Va kul det där med Hässelby och allt . Jag bodde i Hässelby gård i några år oxå . Har du inga äldre syskon , jag menar sååå gamla som jag !?!
Hur som haver , vackert har du och var rädd om dina "själar " , de är sällsynta .
Kramar /Lotta

Malena sa...

Tack för besöket o de fina orden! Vilken härlig blogg du har!
Jag är övertygad om att du har "besök" hemma hos dig, det är nog någon som håller ett öga på dig! Jag hade en sån upplevelse här hemma för ett par veckor sen. Jag hade precis spikat upp några tavlor, bl a annat på min gammelmormor, dagen efter stod det en liten fingerborg framför fotot... den fingerborgen har jag förvarad i ett litet syskrin uppe på en hylla annars, skrinet har jag fått av min gammelmormor, som i sin tur fått det av min mamma när hon var liten. Ingen ville ge sig till känna om att ha tagit ner fingerborgen...det var nog gammelmormor, det vill jag gärna tro iaf.
Så din lilla är autistisk, jag fullkomligen älskar mitt jobb o dessa barn, att försöka se världen genom deras ögon är en utmaning.
Oj, det blev långt det här...
Kram Malena

Ewa sa...

Klart att våra nära och kära, som inte finns bland oss längre, tittar till oss. Det är inget hokus-pokus. Jag har varit i kontakt med ett medium, på hans eget initiativ av att bara sett mitt foto på nätet. Han sa saker som han omöjligt kan ha vetat, eftersom vi var helt okända för varandra då. Sedan hade vi ett långt telefonsamtal. Han sa att båden min mamma och morfar är och besöker mig. De vill bara se hur jag har det. Känns tryggt. Det är 2 personer som stod mig mycket nära, och som jag saknar otroligt mycket. Märker dock inte av dem så mycket efter det att jag böt lägenhet för 1 år sedan. Känns lite ledsamt. Jag gillar att ha dem runt mig. Mamma envisas dock med att sätta en tavla på snedden fortfarande... *ler* En tavla med 2 änglar på.

Underbart hem ni har. Vill också ha ett hus, och en dag kanske...

Ha det gott!

Kramar från Norrland
/Ewa

Ewa sa...

Tack Karin! Ja, jag vet att jag har rätt... *L* De finns här bland oss. Jag är helt övertygad om det.

Snön hittade jag på sidan: http://www.layoutcodez.net/ där det fanns en massa skoj.

Ha en underbar dag.

/Ewa

Frida i underlandet sa...

Tack för den härliga kommentaren hos mig :)
Vilket vackert hem du har, jättemysigt och hemtrevligt.
Hit kommer jag tillbaka:
Kram//Frida

Sju rum och kök sa...

Tack för kommentarerna. Lampan är så fin och boken "rensa i röran" är så bra när man behöver lite städinspiration. men jag håller med, om jag skulle ha barn så skulle jag nog inte kunna slänga teckningar. :) Ha det fint!

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Vilket härligt rum du har!!!!!
Jag är glad att mina flickor blivit stora nu så man slipper tänka på sådant, nu är det helt andra problem (dom är 14 o 16 år).
Lite spooky....men visst hade de varit kul om man vetat vem som va och hälsade på en =)
Kram Helen

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Kul att du vill länka mig =)
Du finns redan på min sida
Kram Helen

Anna sa...

En riktigt varm och hemtrevlig hörna du visar upp - trots orben :).

Ha en härlig kväll!

Anna sa...

För ordningens skull så måste jag nämna att jag har köpt skåpet på loppis, plockat ur glaset i dörrarna och satt hönsnät. Profilen ovan har jag köpt på Coop och målat. Jag har alltså inte tillverkat skåpet själv - ibland skriver jag så tokigt. :) Ha en härlig kväll!

Änglahem sa...

Tack för din fina kommentar, men hur i hela världen har du fixat till det??!! Käanner mig urdum, men om du kan förklara...??

Kramar
Ulrika

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Klart det finns "spöken"!! Mycket märkligt händer ju ibland som man inte hittar en rimlig förkaring till.

Fint du har:-)

Susanne