måndag, december 17, 2007

Familjen invaderar!

Det är alltid en fröjd att få och att läsa kommentarer. Men efter mitt förra inlägg blev jag för första gången rörd på allvar. Sonen bad om hjälp med att befolka sin by på nätet, Simpsonville, och genom ert klickande mer än tredubblades befolkningen där! Tänka sig, det finns en liten by på Internet, full av inredningsfreaks! Tusen tack!

Som om det inte vore nog med att jag blandar in sonens bybyggande har maken dragit igång en egen blogg. Det lustiga är att jag har varit väldigt bestämd när det gäller att låta barnen förbli anonyma. Vad är det första maken gör, tror ni? Jo, han lägger ut en bild på sig själv och vår son... :-)

Kanske är det inte hela världen om ens barn skymtar på bild i ens blogg? På bilden ovanför sitter vår minsting i vår säng. Hon är en go liten tjej som har autism. Hennes behov av hjälp i vardagen är stort, men hon vill lära sig och hon utvecklas fint.

Jag tror att alla föräldrar oroar sig för sina barn och deras framtid. Visst är det så? Med vår minsting är oron av ett annat slag. Om hon aldrig lär sig tala, hur ska man då kunna veta om hon lever ett bra liv när hon är äldre? Vem ska ha koll på om hon behandlas väl den dag vi inte längre finns eller orkar?

Det gäller att ta en dag i taget och att vara här och nu, oavsett om man har barn eller inte och oavsett om barnen har särskilda behov eller inte. Vilken tid på året kan vara bättre för närvaro än julen? *ler*

Måtte nu inte bilden användas av något creep i fel sammanhang! *fasar*

Ha en trevlig måndagskväll!

43 kommentarer:

Änglahem sa...

Söt liten tös!

Jag återkommer senare ikväll, är på väg till skolans julfest med flickorna. Var ju BARA TVUNGEN att kika in först.

Kramis

Snäckornas sjö sa...

Hej på dig!

Vilken söt, liten tjej som satt där på sängen! Förstår din oro över att bilder missbrukas...hoppas innerligen att det inte händer!

Du har så rätt i att man måste leva här och nu, vilket är så lätt att glömma. Det var väl inte för intet "Carpe Diem" myntades! Tyvärr lever inte många efter den devisen, inte jag heller alltid, utan man använder uttrycket lite väl godtyckligt, utan närmare eftertanke.

Var in på din mans "lya" och läste att han är ett stort fan av whisky, och då single malt. Både jag och C gillar också den ädla drycken. Personligen har jag liiite svårt för Laphroaig, tycker den är för rökig i smaken (båttjära ;-)), men Lagavulin är en favorit. MEN det finns en ännu godare..."Isle of Jura Superstition". Den är himmelsk!!! Perfekt balanserad, lite rökig och med en liten nötaktig sötma. Ett tips kanske?

Ha det gott!!/ M

mittiminvillervalla sa...

Hejsan!
Hittade hit av en slump och har just fått både en tår av rörelse i ögat över så fint och tänkvärt du skriver om din dotter och en tår av skratt åt din superroliga önskelista till tomten :o)Världsmysig blogg du har!

Allt gott!

Monika

Radhusdrömmar sa...

Vilka fina bilder du har på din sida! Det var kul att läsa din lista med 7 saker om dig. Jag fick utmaningen idag, och skrev en lista. Du får kolla min lista och jag säger bara nr 7....
Lite roligt :-)

annkierix sa...

Godkväll!!
Du skriver så fint..jag rördes av dina ord om din otroligt söta dotter.
Att fånga dagen och leva här och nu..det är så rätt..men ofta ack så svårt kan jag tycka. är en sån person som oroar mig för mycket om allt,och gärna så långt innan att det går åt alldeles för mycket energi till det att jag har svårt att njuta.
men jag försöker och försöker och är rätt så medveten om det.
Din dotter har säkert ett fint liv i er familj..den bästa just hon kan ha!!.
Är själv bla utbildad som undersköterska med inriktning på barn med särskilt behov av stöd, och har arbetat mycket inom det.. Otroligt stimulerande!
Stor stor kram A-c

Goa, skåne sa...

Hej du rara kvinna!
Nu fångade du mitt hjärta fullständigt...
så fina ord om din lilla vackra dotter. Tårarna trillar förstås...jag är ju, sån.
Fånga dagen...ja, visst...tänk om det vore lika enkelt som det låter!
Är man förälder så är det inte alltid så lätt...vi kan ju inte följa hela vägen, även om man så vill det!
Kom ihåg att vi alltid gör vårt bästa...det brukar räcka långt.

Ha en fortsatt mysig måndag...och må det goda springa runt er alla...alltid!
Kram!

Lina på gården sa...

Nu är det jul-lotteri hos Lina på Gården! Välkommen att delta!

Samtidigt önskar jag en RIKTIGT GOD JUL!!

Kram
/Lina

Slottslängan sa...

Hej hej! Tack för den superfina kommentaren :-D Din egen går inte precis av för hackor den heller, du ;-) Vaddå "hopplock i hallen"? Den är ju jättefin!! Önskar jag hade en så ljus och fin hall. Jag återkommer gärna till dig också! Ska vi byta länkar med varann? :D Dina katter e ju bara för söta också!

Tyvärr varit sjuk men åter tillbaks å nu ska här pyntas ikapp å uppdateras av bara attan!

Trevligt pyssel & vacker tass hälsar Slottis med dito hundar!
http://www.slottslangan.blogspot.com

Änglahem sa...

Hejsan Karin Gumman..

Oroar sig som förälder gör man ju alltid som du säger. Men har man som sagt sjuka barn blir ju oron annorlunda och enligt min erfarenhet väldigt svårt för andra att förstå. Nu får jag erkänna att jag vet inte mycket om autism, inte mer än vad man sett på TV vilket ofta (efter vad jag förstått, väldigt vad jag har förstått mycket - klok som en uggla (hihi)) är ganska missvisande. Alla barn är ju unika vare sig de är friska eller sjuka. Oförståelsen i vårat fall med J´s tarmsjukdom är ju ganska stor, även inom den sk vänskapskretsen. Jag daltar för mycket, om man daltar för att man öser över barnen med kärlek och tid då är jag skyldig. Fast jag anser att de kan aldrig få för mycket av dessa "varor". Att din oro för framtiden för tösen när ni "blir för gamla" är väl både normal och hemskt nog befogad i dagens samhälle. Leva i nuet....ja du (du är klok som en bok Karin (hihi) borde man ju göra men ack så svårt....

Väldigt vad det blev allvarligt i kväll...uppskattar mycket att du delade med dig av din familj(och som sagt tösen är su söt som en sockerbit!). Hade föreställt mig dig mörkhårig med tösen är ju blond?? Men jag ska inte tro så mycket, mina flickor är blonda men det är inte deras mor.
Det var roligt att höra att vi hjälpte sonen din, jag och lilltösen var inne några gånger igår. Sen tog vi några ggr i dag med för säkerhetsskull (ser fel ut, är det ett el två ord...?)

Eran säng ser gosig ut och eftersom jag är trött (säg när jag inte är det, jag vet....) så tror jag att jag provligger ett slag...

Kramelikram du goa

Ulrika

Ps. nu fick du lite sömnpiller av mig och mitt tjöt....Sovgott!

Änglahem sa...

Stavar som en kratta gör jag med...inte bara tjötar. Ursäkta felstavningarn, jag har grus i ögonen (fniss).

Puss på dig min sköna....

Marie sa...

Så fint och tänkvärt du skriver om er söta dotter, jag blir alldeles tårögd. Jag är uppvuxen med en pappa som varit sjuk så länge jag kan minnas och på något vis har det lärt mig att försöka ta tillvara på varje dag. Det är inte alltid det lättaste, men jag har blivit ganska bra på att uppskatta de små sakerna här i livet.

Jag har också bestämt att inte visa mina flickor på bloggen. Men egentligen finns det ju inget man hellre skulle vilja, de är ju det vackraste man har och man vill ju sååå gärna få visa upp sina sötnosar.

Såg att du och vilsna loppan haft en liten diskussion om struten, hihi. Skrev just hos Lotta att jag kanske borde ha ett lotteri enbart för dig, så du också kunde få vinna en strut, hihi.

Ha det bra!
Kramar marie

SKATAN sa...

Vilket litet trollebarn ni har!! Hoppas ni får en skön jul tillsammans :)

Kram.

Vårt lilla hem sa...

Åh jag blev helt rörd när jag läste vad du skrivit om din lilla dotter! Vad starka både hon och ni måste vara! Och så sant det är, att leva för dagen och att alltid försöka göra sitt bästa. Det är gott nog.

Roligt att din son fick fler invånare i sin stad! :)

Önskar dig och din familj en fin vecka inför den kommande julen!

Kram, Jenny

envilsenloppa sa...

Hej du Underbara !!
Det är kloka ord du ger idag , vikten av att leva i nuet , men ändå se framåt och ha hopp !!
De är ju trots allt barnen som är det absolut viktigaste . Att ge dem tid och ta dem på allvar !
Och visst är väl män härliga oxå , nästan som barn ;-)
Mycket kärlek /Lotta
P.S. Marie har lovat att ha ett till strut lotteri , där enbart DU får delta :-)
Vad sa du nu då !?!
D.s.

MiaMaria sa...

Kloka ord och vackert berättat.
Så sant våra barn är det viktigaste vi har.
Självklart tycker jag att vi ska fånga dagen och njuta av den.

Kikade in hos din man lämnade en kommentar....ska ni slåss om datorn nu eller har ni flera tro...

Du får ha det så gott!
Fånga dagen!
Miamaria

Vårt lilla hem sa...

Hej igen :)

Och tack själv :)

Det är jätteroligt att du vill länka! Jag har redan länkat till din fina sida :)

Kram! Jenny

Marie sa...

Hej igen!
Maila mig din adress så lovar jag att du också ska få en strut. Vad gör man inte för att ens bloggvänner inte ska bli osams, hihi.

Tyvärr lever inte min pappa längre, han gick bort medans jag var gravid med lilla V. Det var tufft, men jag tror ännu mer efter det att jag verkligen försöker fånga dagen.

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Ps. vitaranunkler@hotmail.com

envilsenloppa sa...

Grattis till vinsten och det menar jag av hela mitt STORA hjärta !!!!
Kram/Dumstruten

Henna sa...

Det kallas kärlek...berättelsen om din söta dotter, oron inför framtiden, vad som kommer hända, hur kommer hon att klara sig...Man kan aldrig sluta oroa sig för de små, fastän de blir äldre, tonåringar, vuxna...Men vi kan leva på hoppet, att det ordnar sig...att det blir bra. Det vill jag tro på och hoppas.

Nattikram på dig Karin!

Under en vind sa...

VIlken go liten tös!!! Förstår dina tankar och mycket av det du skriver berör mig! Visst ska vi ta tillvara stunden och fånga alla ögonblick! Du har en underbar insikt om din dotter, jag har i mitt arbete på skola/fritids mött så många föräldrar som inte kan se att deras barn behöver mer än andra, att kunna se det är att HJÄLPA! Är övertygad om att hon kommer gå en bra väg i livet! Kramis till dig!

Fredrik / Vit design sa...

Så mysig bild! Och vilken rolig man du har :) Det är nog inga problem alls bilden så det behöver du inte oroa dig för..

Ha en bra dag, kramkram

Ewa sa...

Hej Karin, och tack för ditt fina inlägg på min blogg.

Va fin liten tjej ni har, som sitter där i ert mysiga sovrum. Jag håller tummarna att hon trotts sitt "handikapp", ska få ett fint liv, och förstår er oro. Som tur är går allt framåt, och människor runt ikring en blir mer och mer bemötade, och framför allt mer förstående. Jag pratar ofta med mina barn om människor som har olika handikapp etc, och att man ALLTID ska stå upp för dem. Fick själv lära mig det redan som barn, eftersom det fanns människor i min omgivning redan då "som inte var som alla andra"... Jag värnar och månar oerhört mycket för dessa, och ser det som en del av mitt liv. Helt naturligt!

Skickar massor med varma kramar till er från norr, och hoppas ni får en fin jul.

/Ewa

PS: Länkar till dig på min sida.

Karin( Myrtenochsilver) sa...

Vilken underbar liten dotter du har där, och du har rätt:ta en dag i sänder. Har själv en muskelsjukdom som inte syns men som känns...och jag har lärt mig att man inte kan oroa sig för framtiden utan ta vara på den tid som är nu. Annars lever man inte som man vill utan väntar bara på en eventuell "hemskare" framtid. Usch nu blev det ledsamt men jag är glad att jag hittade din fina blogg igen. Massor med kramar! Karin

En Doft Av Danmark sa...

Ja nu sitter jag ju här med tårar i ögonen. Du skriver såå vackert om din dotter. Krama om din lilla prinssa från mig...och kram till dig dig oxå. Du är en underbar mamma!

Kramisar
Dorthe

linnea-maria sa...

Hejsan
Ja nog vill man skydda sina barn så mycket man kan. Tyvärr kommer sonen hem från skolan och är med om både det ena och det andra och slänger sig med uttryck som skär i öronen. Jag är också väldigt noga med att inte visa mina barn, de har skymtat någon gång men bara så att de kan vara vem som helst. När de är själva mogna att ta ställning så får de välja själva. /linnea-maria

MiaMaria sa...

Nu är jag här för att klicka NR 3.

Må så gott och lycka till dig du får ju en ljuvlig strut!

Miamaria

Marie sa...

Hej, det är bara jag! Var bara tvungen att trycka dit en gubbe till i sonens by och tala om att imorgon skickar jag ditt paket.

Kramar Marie

Änglahem sa...

Karin, Karin vad är det jag "hör" luftgevär??? Ööhh...

Tunnelbana till Gävle.....du är för härlig du...(fniss)

Byta katt? Nej, tack inte efter att ha hört era katters eskapader, dom får du allt behålla för dig själv. Och våran Klara är alldeles för gossig......

Under granen......ligger en gammal duk...(hihi) man tager vad man haver.

Hur går det för dig i julkaoset...? eller hör du till dom som bara sitter och väntar på tomten nu...?

Kramis från lilla mig

Psst..jag är lång och brunrödisch i huvet...(iofs med hjälp numera, gillar inte de där gråa sakerna som tittar fram....vad det nu är..??

En inredoholic sa...

Ååå så söt tjeja : )

Angående frågan på bokhyllan. Gör en fakta bokhylla som inte är så i blickfång och sortera den efter färg. Det blir iaf ordning, plus att lufta upp... Sen kan man ju ta bort trasig pappomslag och låta BOKEN i sig tala. De är oftast vackrare än det där överdraget. Varier ibland med några på tvären, det kanske kan bli fint. Nu ska jag sussa. Må så gott!

Lilla Blanka sa...

Vad kul att ettlitet klickand från oss var hjälpte till att befolka sonens by :)
Hihi att maken oxå startat en blogg förstår jag. Han märker väl hur kul du tycker det är :) Här är familjen oxå engagerade, och frågar om jag fått nån kommentar från den eller den och hur många besökare jag har haft idag osv osv.
Jag håller med dig, jag är också försiktig med bilder, usch man vet ju inte vad det finns för människor som ser, så jag gillar att i alla fall vara lite halvanonym. Hon ser i alla fall jättego ut din lila tjej!!!
Kram
Mia

Ulrika sa...

Vilken söt tjej du har!! ÅÅh så gullig...
Ert sovrum ser såå mysigt ut. Man vill ju hoppas direkt under täcket:D

Take Care

Kram

envilsenloppa sa...

Hej du min vän !!
Försöker du smöra nu eller ...:-)
Tack för din snälla kommentar i alla fall !!
Hoppas allt är bra !!
Kramisar LottaPotta

envilsenloppa sa...

Ja och jag skojsar bara :-)
Jag har förstått sen länge att du är en god själ (och du kommer få många julklappar )!!
Men även änglar behöver vila , så gå och lägg dig nu , klockan är sen !
Gonatt kramar / LottanPottan

Änglahem sa...

Om jag är klar??!!!!!.....Nääääää...
Hoppas att bli klar med de sista klapparna idag, hoppas hoppas....
Vi har 3 födelsedagar i familjen precis innan jul - jättekäckt - 12 & 18 fyllde brorsans äldsta pojkar 17 & 18 och imorgon 20:e fyller mamma år , så julen kommer lite till halt där.
Men det som blir gjort blir gjort och det andra som blir ogjort klara vi oss nog utan. Brukar alltid baka bröd till jul men så icke i år (ännu iallafall) men bagaren måste ju få jobba han mé. Kan ju inte ta jobben ifrån folk...
Godis har jag kvar att göra, brukar iofs inte göra så mycket men man vill ju ha det som hör till så att säga.

Tacoslukt i huset till jul...okej.
Vad i hela friden äter människan....?! Hoppas iaf att det blir mysigt med mor och systrar i huset!

Nähä kära Karin, nu ska jag skicka iväg bägge flickorna (faktiskt idag) till skolan. Så...vi hörs!!!

Kramis

Inredningstokig själ sa...

Vaggan har jag köpt av min vän som har bloggen Ockra villan, hon hade inte plats för den och var snäll och sålde den till mej....den är såå underbar!!

Nicolinas boning sa...

Vilken goding,där i sängen:-)
Mina ungar är stora nu 19, 21 och 22 år...och oron över deras framtid är inte mindre nu än när dom var små så det är väl så att man kommer alltid att behöva finnas där för dom om dom behöver stöd i livet.
Det är klart att ha ett barn som är lite speciellt blir det extra oro omkring.
Har hälsat på din gubbe i hans "vrå"...kul att följa hans vedermödor i vitmålandets land...fniss...
Kramar/Birgitta

Noralill sa...

Hei, eg måtte berre skrive nokon ord til deg..vart utruleg rørt av dine ord om di dotter. Ei utruleg søt lita jente! Eg har sjølv ei jente som er alvorleg sjuk, og tankar som du har er hjå meg òg...Me lever livet kvar dag og håpet er eit evig lys...gode tankar til deg og din familie...klem

Sju rum och kök sa...

Tack tack! Du beskriv just känslan som jag känner när jag sitter i köket. Att något så till gränsen gräsligt kan bli så.. ljuvligt.. ;) Ha det fint! Kram

Tidsmästarinnan sa...

åh vad fint du skriver. Jag blir alldeles rörd här!
Stor kram
S.

Goa, skåne sa...

Hej min underbara Karin!
ríðum, ríðum rekum yfir sandinn...du är sååå kul!!
Jag vet inte riktigt...är inte så mycket för hästar...förutom att de smakar gott..:)
Jag tror faktiskt att man använder båda...men eftersom ríða används mycket i ett annat sammanhang..;)...så är det kanske mera att man säger "fara á hestbak"...men absolut inget fel att använda det andra!
Hoppas detta hjälper dig lite...att bli av med denna ökända gamla dikt..*kul*
Då börjar vi med nästa dikt...Urð og grjót uppí mót
ekkert nema urð og grjót...*skojar*

Skyr ..ja, visst är det gott...jag brukar använda turkisk/grekisk jogurt...finns ju ganska stora såna förpackningar...jättegott med massa socker och grädde...mmm!
Mina allra varamste kramar till er alla...hoppas ni har det lugnt och stilla och njuter av denna härliga tid...kan bara tänka mig det med fullt hus barn..*ler*

Anna sa...

Så kul att vi kunde hjälpa till med bybygget. Det är kloka ord du skriver , många av oss glömmer att ta vara på dagen. Här skulle jag kunna bli hur långrandig som helst, det är så viktigt att vi tänker på det. Jag önskar er och er söta lilla tjej allt gott i livet. Jag förstår din vånda, jag har arbetat lite i ungdomen med barn som har svårigheter och människorna som arbetade där var underbara, de älskade verkligen barnen. Jag tror på mänskligheten och vill tro att alla är så.

Kram till er från mig
Anna

Under en vind sa...

Hoppas att allt är bra så här 5 dagar före.....

Passar på att ÖNSKA DIG DEN GOASTE JULEN AV ALLA!!!! Stora julkramen!

Sarah sa...

Hej, åh vilken söt liten tjej du har. Jag förstår med vad du menar, med bilder man lägger ut på sina barn. Jag gör det med ibland. Man hoppas innerligt att folk respekterar!
Oron över ens barn finns där hela tiden. Jag vet inte hur det är att ha ett barn med autism, kan bara föreställa mig det. Jag jobbar på förskola och kommer i kontakt med barn som har autism på jobbet. Jag förstår er situation. Må så gott!
p.s en mycket trevlig blogg du har ;)