fredag, december 28, 2007

Snurrigt värre!

Så var den efterlängtade och mysiga julen över och en envis förkylning med feber och hosta har satt sina klor i mig och maken. Jag har aldrig varit så här snurrig och skakig när jag skrivit ett inlägg förut, så det kan ju bli intressant ;-)
Jag vet inte hur det ser ut hemma hos er, men här tycks tvättberget kunna föröka sig själv. Varje gång jag tittar bort verkar mängden tvätt fördubblas. Under julen stod tvättmaskinen stilla och oanvänd - även den måste ju få ha julledigt - och nu snörvlar och hostar jag i stället för att tvätta... Vilket lyxproblem! Jag menar, i ett annat liv eller i en annan del av världen hade jag kanske inte haft något att tvätta, eller hade tvingats tvätta för hand.
Naturligtvis ska julklapparna få vara med på bild också! Jag glömde en parfym och lite annat smått och gott och den nya kameran är inte med för den höll jag ju i när jag tog bilden :-)

Här står en tomte och håller i den fina struten från gulliga Marie, Vita Ranunkler, som jag gnällde mig till efter att jag dragit en nitlott i hennes tävling där en likadan strut lottades ut. Maken blev uppenbarligen inspirerad och gjorde en egen strut och även den ville tomten hålla i.

Vet ni vad jag längtar efter nu, bortsett från att bli någorlunda klar i huvudet igen? Jag längtar efter frukt och grönsaker, hela tiden! Hela året längtar jag så att det värker efter julen och julmaten, men efter bara några dagar med julmat står saltet och det animaliska fettet mig upp i halsen. Inte konstigt att var och varannat nyårslöfte handlar om att träna och att äta rätt *ler*

Gissa om jag har massor av bloggar att ta igen nu efter att ha varit frånvarande så länge! Roligt!

47 kommentarer:

Sarah sa...

Kul att "ses" i cyberspace igen! Jag längtar med efter frukt nu efter all frossa i julmat ;)
Hälsningar Sarah

Anonym sa...

Kryp ner o vila istället så du kryar på dig! Å så massor av frukt och grönt så kroppen får extra C-vitaminer... fresta den med lite vitlök också.

Unknown sa...

DEt är många baciller i omlopp i juletider, flera av mina släktingar ligger också nedbäddade. hemma hos oss är alla dock friska. *peppar peppar*
Apropå frukt; jag har lovat mig själv att börja ett nytt liv. NU:
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Lilla Blanka sa...

Stackare, hoppas du piggnar till snart igen, egentligen borde du ligga nerbäddad i soffan med en hög med inredningstidningar och en stooor kopp te och bara mysa, men jag vet hur det är...man skall bara..och så far man runt i alla fall ;)
Vad fina julklappar du har fått, gillade korset och lilla kronan ectra mycket!
Nu är min målarpaus över (målar om i vardagsrummet)
Kram och krya på dig!
Mia

Sarah sa...

Hej igen! Vad kul med ny kamera!!! VIlken blev det?? Krya på dig!
Kram Sarah

spetsar och änglar sa...

Tack för din fina komentar den värmer så!Dina julklappar är ju så fina.Inte kul att vara sjuk i juletid hoppas att du snart känner dig bättre.Här hos oss härgar magsjuka,och just nu är våran minsta sjuk.Avskyr magsjuka!!!!!!!!!!kRYA PÅ DIG och hoppas att du får ett gott slut/Många krya på dig kramar från mig/Heléne

cicci sa...

Åh krya på dig vännen! Vilket vackert kors du fått, undrar var de köpt det..??
Kram Cicci

Nostalgia sa...

Tusen takk for hyggelige ord i min blogg! Det gir en god følelse å få høre at man kan ha det hyggelig uten at alt nødvendigvis bli malt hvitt. (Noe jeg i og for seg liker veldig godt, men det passer ikke alle steder i mitt hus.)
Vi bor også i et stort gamelt hus som en gang var lanthandel - nå ser det ut som sveitserhuset det en gang var igjen.

Kan jeg linke til deg? (Gjør det uansett jeg;)
krya på deg!
Klem

Lilla Blanka sa...

Hej igen!
Jag har en utmärkelse till dig på min sida :)
Kram
Mia

Snäckornas sjö sa...

Dear Dot!

Tråkigt att vara sjuk!!! Ta dig en rejäl hutt av single malt whisky för att skrämma slag på basiluskerna ;-)

Min tvätthög är likadan! Den både tre- och fyrdubblas så fort man blinkar...och samma sak händer med sparbössan...fast åt andra hållet!! Det bara minskar hela tiden, förstår inte! ;-)

Fina presenter...korset och glasskålarna var bedårande. Ljusslingan har jag köpt på Tradera, vet inte var man kan få tag på sådana, men lampaffärer kanske har...

God fortsättning! BRGDS/ Spot

En liten AnCa sa...

Tack för den snälla kommentaren inne hos mig! Det känns som en stor ära att bli jämförd med min kära syster, har nog lite svårt att komma upp i hennes klass...
Jag har faktiskt varit härinne förr men aldrig lämnat nån kommentar, man måste ju kolla upp vilka lillsyrrans bloggkompisar är?
Kul att se att Uppland är placerat på bloggkartan oxå, även om jag själv numera är östgöte sen snart tjugo år tillbaka, men röötterna går ju aldrig ur en!

Kramisar från en AnCa

Unknown sa...

Japp så där! Nu har jag lagt upp dig!Säg till om det är något du vill ha ändrat på eller ta bort! Ha en bra kväll! Kram Petra

Ann-Catrin sa...

Hej su goa!
stackare..då kan du o jag ta varandra i handen..det var många år sen jag kände mig så här sjuk..feberfrossa och förkylning som inte är av denna värld..rinner tom när jag ligger ner.sambon kom hem för ett par timmar sen o har oxå hög feber.
ja det dr med tvätthögar, de har verkligen ett eget liv..och alla strumpor sen som har en förmåga att försvinna.
härligt du fått en ny kamera..och de andra små sakerna du visar är ju sanlöst vackra.
nu hoppas jag du kryar på dig..vila o drick mycket..fick precis en BRÄMHULT juice av dottern...jag oxå så trött på julmat.
STOR KRAM A-C

Grindelunda sa...

Ja, nu är det tillbaka till vardagen.Tråkigt att Du blivit tussig. Du får njuta av dina fina julklappar så kanske du piggnar till.
Ikväll ska jag och en kompis sjunga tillsammans på en krog här i byn. Det blir allt möjligt i en musikalisk pytt-i-panna...men tyvärr ingen hederlig synthmusik ;) Må så gott. Kram/Gilla

faster atta sa...

Det syns att tomten tycker att du varit snäll i år... tihi....

Vårt lilla hem sa...

Hej söta du!

Julen har varit bra! Sköna lediga dagar med familjen, god mat och fina julklappar :) Hade nn släng av sjuka fram till annandan men var på benen iallafall. Det låter värre för dig! Hoppas du kryar på dig snart, och din familj med! Så ni kan njuta av kommande helgen och nyår!

Har julen varit fin annars?

Kram kram! Jenny

Dorthe ♥ sa...

Vilket vackert kors du har fått! Vill oxå ha ;o)
Gott Nytt År!

Kram
Dorthe

Älfgärdet sa...

Kul att hitta till dig! Roligt att se att fler har berg i tvättstugan...! Ditt kors är underbart vackert! Tittar in snart igen.

Änglahem sa...

Tvättberget det växer ständigt. Vad kommer allt ifrån...?! Undrar om grannen är inne och smyger ner sin tvätt ibland, vi kan ju omöjligt smutsa ner hela berget själva....Jag lider nog av liiite tvättmani..

Fina julklappar du fått! Måste varit väldigt snäll när tomten kom med sååå många paket*ler*

Grattis till utmärkelsen från Mia (Lilla Blanka)!!!! Jätteroligt!!!

Krya på dig vännen min!!
Kramizar, Tvätt Tokan

linnea-maria sa...

Vet du vad. Ditt inlägg är precis som om jag skulle ha skrivit det själv. ha ha. förutom att jag inte är förkyld. Det är inte roligt att hålla på och tvätta när man är dålig och berget bara växer. Tvätten är mitt sisyfos, maken har veden. Jag önskar att jag varit så ståndaktig att jag gnällt till mig en sådan ljuvlig strut, de är ju jättefina. Krya på dig /linnea-maria

Anonym sa...

Vilka fina julklappar du fått =)

aaa tvättkorgen är full för jämnan, jag känner igen det där ;)

Jag tänkte bara titta in & önska dig ett gott nytt år...för jag åker bort imorgon...så jag passar på att göra det nu =)

Så ta han dom dig så hörs vi efter nyår igen...kram//Lie

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina julklappar du lyckats få!!! Hoppas verkligen att du snart piggnar till...inte för att kunna arbeta i tvättstugan, utan för att kunna fira ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Kram till dig!

Skatan sa...

Hoppas du får krya på dig snart!

Skickar lite kraft och grönsaker från norr : )

Kram.

Maria sa...

Fina saker du har fått, måste varit snäll iår. Kameran ser uta att funger bra den oxå!

Hem och Lycka sa...

Underbar blogg och hem du har! Länkar dig, hoppas att det är ok. Gott nytt år och krya på er! kram

H ennA sa...

Hejsvejs! Min skalle snurrar av helt andra orsaker, jag har öppnat en burk med färg och hoppas på ett lyckat resultat så småningom..verkar som det är ett lite tuffare projekt jag ha framför mig.
Vill önska dig ett gott slut och ett Gott nytt år 2008!

Kram / Anne

p.s. Krya på Er! :-)

MiaMaria sa...

Tack snälla du!

Ja visst är det så att tvätten förökar sig men i morgon ska jag ta tag i min. Har städat idag så nästa projekt tvätten.....

Vilka julklappar....härligt!

Nu vill jag att du kryar på dig och blir bra.

Gott nytt år!
Miamaria

Guldkorn i min vardag! sa...

Fina juklklappar du fått, visst man längtar efter en god fruktsallad!
Gott Nytt År!
Ulla-Bella

Marie sa...

Hihi, här är en till med ett tvättberg! Vart kommer allt ifrån? Imorgon får jag nog ta mig i kragen och pallra mig ner till min sunkiga tvättstuga och slänga in ett par tvättar.

Vilka fina julklappar du har fått! Tomten måste ha tyckt att du varit riktigt snäll!

Struten blev ju jättefin hos tomten och vad kul att maken blev inspirerad!!!!

Angående hur man får sin make att bygga en tallrikshylla så vet jag inte riktigt vad jag gjorde rätt den här gången. Behövde inte ens tjata!!!! Annars brukar jag köra med uttröttningsmetoden, alltså jag tjatar tills han inte står ut längre, hihi. Maken har faktiskt börjat att snickra tallrikshyllan idag. Jag längtar såååå tills den är färdig och jag får hänga den på plats.

Krya på dig nu!
Kram Marie

junhe sa...

vacker liten krona du har på bänken...är det en zinkkrona för värmeljus? tack för titten/ junhe

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Min Kära Lilla Karin !
Jag kommer i en hast , med buljong och en strut ( inte en tilltiggd ) bröstsocker och baddar din lilla panna !! Sedan tar jag tag i er tvätthög , jag är en van tvättmaskins skötare , vi köper tvättmedel i trettio kilos tunnor , så det ska gå i en hast ( barnen kallar "svettstugan " för mammas rum , de tror verkligen att det är mitt eget ) .
Hopppas verkligen du kryar på dej snart ! Me like dina julklappar , såå snäll hade jag inte varit , märkligt !?!
Kram på dej din stackare !
Pottan

Two sa...

Hei! Har no kikka lenge på din blogg, her er mykje fint!! Er her for første gang, linker til deg i min blogg så eg finn tilbake til deg ein annan gang!
Hilsen Juliann i Norge

Tidsmästarinnan sa...

krya på dig min vän! Sängläge och lite whisky tycker jag låter bra, maken kan nog hitta någon god sort som är bra mot allt möjligt!
Gott nytt år!
S.

Tidsmästarinnan sa...

nej men, vedervärdigt, vad har han bjudit dig på för sorter egentligen! :-)
Jaja, skönt att du är uppe på benen iallafall, alla sätt är ju bra förstås, hihi!
Kram igen
S.

Goa sa...

Du...min favopingla!! Tack baby...för dina alltid lika uppmuntrande kommentarer!! Du är väl terapeft?!
Jag ser sååå framemot ert besök...har precis poängterat vikten av detta besöket för tidsmästarinnan...vi ska verkligen lära dig drycka livets Whiskey..*thi,hi*
Ska bli sååå kul!!
Annars får du sitta här ute medans de andra går en runda här inne!!
En elak isländska:)
SÅ ska du veta att ajg kände mig tvungen att förklara att jag skojade i dagens inlägg...jag bara har sån humor...och så slog det mig att kanske inte alla förstår!!
Ja, ja time will tell..:) Boobisarna brukar jag bara lägga i bh:n...det är mycket mera moraliskt och framförallt ekonomiskt...jag är så feg att jag skulle inte ens våga!!
Lots and lots of hugs...from me to you!!
*pssst* hur går det med skåneflytten!!

Änglahem sa...

Nu du min sköna, nu har det efter många om och men, för att inte tala om svordomar blivit ett litet inlägg från Tokan i Änglahem.

Känner du dig lite bättre nu? hoppas det så att tvätthögarna inte växer till taket*s*, inte roligt kan jag tala om....

Klockan har blivit mycket IGEN (01.34)!! Vet inte hur jag bär mig åt.....? Men nu ska jag hoppa i säng för å nana.

Må så gott min vän
Kramar

Katarina sa...

Hej :)
Tack snälla för din hälsning:)
Det skall bli så skoj med Josefines rum, det blir väldigt speciellt med öppet upp i nock så det skall bli intressant o se:)

Ha ett riktigt Gott Nytt år själva !!

Kramar Katarina

"M" sa...

Hoppas du blir av med förkylningen, många som snörvlar och hostar nu. Min stora tjej är sjuk nu, förra veckan var det den lilla. Fina julklappar. kram Gott nytt år...

Snäckornas sjö sa...

Sssscchhhhh!!! Not so loud, please!!! Tänk om det finns spioner där ute :-O Kidding, babe! Filmen var döläskig, och gissa vem som vaknade i ottan av mardrömmar??? Nej...om du ska se den, gör det på sommaren när det är ljust och varmt ute, man kanske hör lite fågelkvitter och barnröster...då kanske den blir mindre läskig.

Spot

junhe sa...

tack för info om zinklyktan=) och jag håller med dig angående flygturen, det är det minsta man ser fram emot, blir så dålig (sover bort hela resan vilket inte är ngn förlust i för sig), men man får se det som ligger framför sig: solen, salta bad, god och billig mat =D. ha en trevlig helg/ kram junhe

Änglahem sa...

Tack snälla Latara! Det blev bättre nu vá?
När jag började tyckte jag inte att jag kunde ha vitt för jag skulle ju bara "apa" efter alla andra. Dumt jag vet, VITT är ju det det handlar om,*s*.
Bilderna kommer mer till sin rätt nu som du säger.

Är ni friska och krya nu när det snart skall skålas in ett nytt år?!
2008...vart tog 2007 vägen?...det går alldeles för fort!!
Några nyårslöften? Själv har jag slutat med dem, bryts ju oftast fortare än man hinner ge dem....tihi

Kramis
Ulle Bulle Tokan

Goa sa...

Vaddå skojar?!
Klart att jag inte gör..."egentligen"
...*Thihi* Nu börjar du bli nervös och känna att...åh, hon är allt lite märklig den kvinnan..:)
Nej, till allvaret...jag drömde att du och familjen var på besök!! Ni hade med er 3 barn och 2 katter och vi satt i ett kök (inte mitt, fast det var ju, mitt i drömmen)och åt kokt kolja som min svärmor hade tagit med från Island! Hallooo?!
jag blev alldeles till mig när du bara tog ut den varma ugnlådan i dina bara händer...och Wolf tyckte absolut inte att du skulle skölja med kallt vatten!!
Sen satt vi och planerade för om ni skulle ta det andra, eller det tredje huset ifrån oss! Du sa att jag flyttar ingenstans om inte jag får denna bonad...då helt plötsligt ser jag en skitful orange väggbonad alldeles för lång,på köksväggen.
VI börjar dra i den och helt plötsligt dansade vi runt i en jätteliten blomkruka, och såg våra familjer utanför...jättestora!!
Alltså...är jag frisk!!
Svar önskas!

Ann-Catrin sa...

haha..din beskrivning av fisk med öppen mun är en slående beskrivning av vad jag också upplever just nu..vi verkar ligga i ungefär samma fas av sjukdomsförlopp.
mina ögon är oxå helt igensvullna..de har runnit knstant som im jag skulle gråta hela tiden.
inatt baknade jag av att halsen kändes som jag skulle ätit ett par kilo krita..och låter därefter.
nej det är bara att ta nya tag..hoppas pp att man återhämtar sig snart.
nyårsafton blir en lugn historia.
stor kram o ett gott nytt år på dig o din familj. Ann-Catrin

Ann-Catrin sa...

nej men usch vilken usel stavning..får skylla på att jag ligger ner o skriver.. sorry, hopas det var läsbart

Goa sa...

BRA!!
DÅ KAN JAG FORTSÄTTA VARA SOM JAG ÄR..:)

Two sa...

Om det er til trøst, så finns det tvättberg i Norge også, men mi maskin har ikkje vore ledig i jula. Berget med kle har vore konstant stort, men så går det også litt tid til å få kle tørre også då! Men med 4 barn i "dusjealderen" og 1 kjærest på besøk så må en rekne med slikt :)
Kameraet mitt er et Canon Ixus 750, brukar å ta mykje bilder utan blitz og med makro. Men elles så kan eg altfor lite om finessane på kameraet. Ser at du kanskje har fått deg et nytt kamera nylig???

Lilla Blanka sa...

Med den där drömmen Goa hade så känner jag mig ännu mer sugen på att åka med dig ner och besöka henne haha, kan vi inte åka ner till henne nu fram på vårkanten...??
Jag är fullständigt övertygad om att vi hade haft otroligt kul! Ni verkar lika helgalna som jag så vi skulle säkert trivas utomordentligt ihop ;)
Jag bor ju en halvtimme utanför Göteborg och jag gissar att du bor en bit utanför Stockholm, så det blir ju några timmar åkande, men det är värt det för denna garanterat oförglömliga upplevelse :)
Kram
Mia
PS Tack för att du klickar på mina små klick-länkar, jag tycker det känns bra att ett litet klickande av en halvtokig bloggerska (som JAG menar jag alltså haha) kan göra lite skillnad här i världen.