fredag, december 14, 2007

Sju slumpmässiga fakta...

Jag har blivit utmanad av Hennas att avslöja sju slumpmässiga fakta om mig själv. Med risk för att det blir värsta sömnpillret, kommer det här:


  1. Det sägs att näsan fortsätter att växa så länge man lever. Det är jag klart bekymrad för. Hur ska det här sluta?

  2. En gång i tiden fick jag rådet av en engelskalärare att bli - engelskalärare. Jag satsade på en karriär som hemmafru.

  3. Jag var olyckligt kär i min man i flera år innan han blev min.

  4. Det finns inte en chans att jag går utanför dörren utan att sminka mig först. Om ni fick se mig osminkad skulle ni förstå varför.

  5. Jag har svår getingfobi och har gått i dyr kognitiv beteendeterapi för att slippa ägna somrarna åt att skrikande vara på flykt. Det hjälpte lite; nu kan jag se getingar på bild utan att springa därifrån :-)

  6. Jag har imponerande 26 högskolepoäng... Snacka om att ha något att falla tillbaka på *ler*

  7. Riktigt pinsamt är det att jag har tre barn och bor på landet men saknar körkort... Jag övningskör med maken. Första gången jag körde på motorväg och var livrädd satte han sig och läste tidningen. Ni förstår ju vilken pedagogisk nivå det ligger på.

Himla intressant, eller hur? ;-)


Nu nominerar jag Snäckornas sjö (jag räknar med helt skruvade svar), Änglahem (hennes avslöjanden kan nog dra iväg åt vilket håll som helst, hi hi) och Fredrik / Vit Design (som man är han i minoritet bland alla kvinnor som bloggar om vit inredning så det kan bli intressant). Lycka till ;-)


Jag har letat länge efter ett fint skrivbord. För några dagar sedan hittade jag äntligen ett som föll mig i smaken! På Emmaus i Läby, Uppsala, fanns ett övergivet och senapsgult skrivbord som ville ha ett nytt hem. Det kostade bara 400 kronor.


Varför valde någon att måla bordet senapsgult? Tänkte han eller hon, när målningen var klar, att skrivbordet blev vackert..? Valde han eller hon ut den senapsgula färgen med omsorg eller råkade man ha det hemma just då? Märkligt är det i alla fall att färgen senapsgul över huvudtaget existerar.Jag har ägnat eftermiddagen åt att slipa och grundmåla. I morgon ska det vara klart och sedan väntar vi bara på att nya biblioteket blir klart i det som idag är kontor- och skrotrum, så att skrivbordet kan flytta in där.
Visst är det snyggt med tidningar på golvet? Ledsen för de plottriga bilderna!

Ha nu en riktigt mysig fredagskväll!

21 kommentarer:

Anna sa...

Oj, oj vilket fynd du gjort, jättesnyggt skrivbord, så snygga ben på det. Ja, man kan undra varför de målade bordet gult?? Men å andra sidan, om jag tänker riktigt djupt så fanns väl en period då man trånade efter senapsgula kläder också? Hm.. Spännande att läsa lite mer om dig :0).

Ha en härlig helg!

Ann-Catrin sa...

Ha ha...här få man sig alltid ett gott skratt..och ibland rysningar eller en liten tår.
Du skriver för härligt..jag avundas din skriviver!!
Tack gulliga du för din fina fina kommnéntar inne hos mig..jag blir ibland så glad att jag vill grina en skvätt över alla fina "bloggvänner" ute i cyberrymden"
Tyget du är köpt ppå Ohlssons tyger och stuvar..en lite stuvbit som sagt..och visst är det kul att bryta av med något annorlunda..tror det är mixen som gör DET ibland.
men du vilket underbart skrivbord..ser ju kalas ut redan nu..spännande att få se när finishen är klar och du placetat massa fint på det.
Stor kram på dig A-C.

Goa sa...

*skrattar*...ner mig!!
Du kognitiv terapi...ja, varför inte!!
Så vore vi ju, jättefina på bussen här nere...alldeles makeupade bägge två...och inget körkort!!
Jo, det är sant jag har inte heller körkort...men skulle sååå behöva det när man bor som man gör!
Det är tur att maken så gärna kör..;)
Hatar faktiskt att åka buss, men måste...brukar alltid göra små sagor för mig själv om de som åker dagligen...de får namn och roller det blir en liten "såpa"...av det hela i mitt huvud..rätt kul!!

Skrivbordet är ju, bara helt...mums!!
Kram till ER...och en fullständig fredagskväll..:)

H ennA sa...

Här var det kul läsning! ;-) Getingar gillar jag inte heller, jag klara av att gå ut och handla utan smink men låtsas då att jag är sjuk om jag råkar på en bekant..typ ursäktar mig för att jag ser så ruskigt sliten ut, inte för att man ser bättre ut med spackel..körkort, en av mina bästa investeringar i livet, det har jag haft nu i 8 år..tänk det hade varit smått omöjligt för mig att bosätta mig långt ut på landet, närmaste busshållplats ligger 5 km från huset...och jag hade inte mött min man om det inte hade varit för att jag behövde hjälp med bilen :-)
Jag gjorde en dubbelsats deg, o det blev en jädra massa kakor..maken har inga problem med att knapra i sig en massa kakor, då han inte går upp i vikt..orättvist!
Skrivbordet är ursnyggt redan nu! Trevlig helg!!
Kram / Anne

Vårt lilla hem sa...

Hihi, va roligt det är att titta in här :) Fina bilder och underhållande text :)
Känner igen mig i det där med sminket, vad göra utan??!! Jag slapp getingfobi, fick gråsuggefobi istället.

Kul att du tyckte det var fint i krukorna! :) Och du gissade helt rätt, det är silkespapper jag har lindat in blomman i. Smidigt och fint! Plus att jag är lite lat - skönt att inte behöva plantera hyacinterna, de blommar ju över rätt snabbt och då är det lätt att byta ut dem :)

Ha en underbar fredagskväll!

Kram, Jenny

Snäckornas sjö sa...

Hi Dot!

Ja du...senapsgult...varför väljer man det? Beats me! Man är väl färgblind eller sinnessjuk...finns det fler alternativ? Bordet är snyggt i formen i alla fall! Och kommer nog bli perfekt när du har målat den vit och satt på en "finishing touch"! Svarade på utmaningen (!) och hoppas att Ulleråker med personal inte kommer och knackar på dörren...

Kram på dig!/ Spot

Snäckornas sjö sa...

Bitte sehr!! Twisted minds think alike ;-) Ha det riktigt bra du med och familjen också!

Marie sa...

Haha, du skriver verkligen underhållande, du är duktig på det! Kul att läsa lite fakta om dig! Jag har körkort, men träffade faktiskt min man på en buss, hihi. Jo, det är faktiskt sant!!!!!

Ja, man kan verkligen fundera över varför senapsgult existerar överhuvudtaget, INTE någon vacker färg precis! Skrivbordet kommer dock att bli sååå snyggt, jag vill också ha!

Ha en härlig helg!
Kram Marie

Änglahem sa...

Jaaa du...klart jag antar utmaningen!! Här bangar vi inte...!
Hur i hela friden klarar du dig utan körkort!!!
Skulle aldrig funka här, bussen går typ 3 ggr om dan så den passar aldrig. Var utan bil i nästan ett år och hjälp vad allting blev krångligt. Fick "leasa" in min far för körningar till dans, kör, läkarbesök jaaa allt! Jag höll på att blir Riktigt knäpp det året!

Var ju tur att den dyra terapin gav så goda resultat att du iallafall klarar av en BILD! på en geting!! (fniss) Karin, Karin....

Vi kan byta spegeln mot skrivbordet, vore väl "a fair traid" (hihi)!!! Nä skämt å sido så är det en väldigt tjusigt skrivbord du har köpt dig!! Gillar mycke=avis.
400:- är ju verkligen ett FYND med stora bokstäver.

Vill du höra en smålustig historia?!
Jag SKA gå och LÄGGA MIG NU!! Ja kanske exakt! i detta nu ska natta mig själv först men SEN.....

Många kramar Ulrika

Änglahem sa...

ska självfallet vara INTE framför exakt, har alltid bråttom....fö bråttom.

Puss

Änglahem sa...

för - se! för bråttom igeeeen!

Stämningsfullt sa...

Hej goa du! Jag får mig alltid ett gott skratt när jag tittar in här! Det var verkligen ett fynd du gjort! Och fint blir det också! Kram.

Änglahem sa...

Det är bara lilla jag som smyger omkring på bloggarna.

Var precis hos Snäckornas Sjö och läste hennes små bekännelser.

Mina kommer i morgon bloggen! Klara och färdiga.....

Och som du märker så har jag fortfarande inte kommit längre, ajabaja Plejka..

men nuuu God Natt Latara (vad kommer det ifrån?) Nyfiken i en strut...erkänner.

Kramis

Katarina sa...

Go morron:)
Vilket underbart skrivbord du har hittat och så vackert det blev i...VITT:)
Jag myste när jag läste dina funderingar , ler*
Kan ju tala om att jag älskar att läsa dina inlägg :)
Tack för massor av inspiration !

Kram KAtarina

Solsjö - Under en vind sa...

Rolig läsning!!!!

Vilket fint skrivbord!!! kommer bli toppen i annan tappning än gult! Kram och en mysig helg!

NICOLINAS BONING sa...

400 SPÄNN?! Snacka om att det är OK med senapsgult på dom möblerna som säljs till det eminenta fyndpriset;-) Vilken tur att du har lite vit färg hemma så att det blir representabelt klätt igen...fniss...för det har sååå fina former;-)
Min ljusform är i mässing som står upp&ner medans stearinet kallnar som jag har hällt i...och sen drar jag med mycken möda och stort besvär upp det ut formen...och har jag tur så är det helt och fint annars är det bara att göra om hela proceduren igen!
Kramar/Birgitta

.:Klara:. sa...

Iiiiiiiiii vilken färg! Tur att det hamnade hos dig och nu kommer att få komma till sin rätt - i vitt antar jag. ;)
Idag har jag återinlagt alla foton från mars i år och framåt... bara att kika in när du blir sugen.
Ha en härlig helg!

cicci sa...

haha va rolig den här utmaningen var nu får man veta lite mer och väldigt roliga saker om er som jag besöker!
Är det ok att jag länkar till dig!
ha en fortsatt skön helg!
Kram cicci

Änglahem sa...

Jaa du Karin, roligare än så blev det inte. Man vill ju som sagt gärna att tjejerna återkommer, jag vill ju inte skrämma iväg någon. En del av mina tokigheter (finns det nått som heter så tro?) är så tokiga så jag knappt vågar erkänna dem för mig själv ens!

Det var ju tur att maken blev din till slut!!! Keligt med olycklig kärlek, men LYCKLIGA SLUT som erat gillar jag.

Kramis, Ulrika

Ha en skön 3:e advent du roliga kvinna...

Jes/Vita villa vila sa...

Hej igen...

En toksnäll sambo har tankat bilen under alla år, men när nöden har krävt så har jag nog lyckats få både min mamma och en gammal chef att lösa uppgiften ha ha!

Stor kram! /Jes
Ps. Så underbart bordet blev!!!

alegni sa...

åh, så gott jag skrattade åt din lista. du är för rolig!
kram,
ingela