onsdag, december 19, 2007

Målning och pepparkaksbak

Det blir lite schizofrent med makens bloggande vid sidan om mitt! För ett par dagar sedan fick vi hem en brun skänk och en bild av hur den såg ut då finns på makens blogg. Jag hade tänkt mig före- och efterbilder här, men det känns lite galet att visa allt i stereo, så jag nöjer mig med att visa efterbilderna. Målandet är inte klart, men nästan.

Skänken står i gången, eller korridoren, mellan hallen och köket. Det kanske är synd, för man ser den från sidan och den gör sig onekligen bäst framifrån. Tänk om jag kunde säga samma sak om mig själv ;-)
Vi har också bakat pepparkakor - äntligen! Äldsta dottern var trött efter att ha sovit med sin klass i skolan igår natt och vår minsting är sjuk med feber, så det var sonen och jag som fick slita med bakandet. Vi tröttnade ganska snabbt på formarna och gjorde våra egna figurer i stället.
När det var dags för kristyren kom äldsta dottern hoppande, redo att rycka in igen. Det är märkligt vilken dragningskraft socker har på barn!
Sonens monsterpepparkakor tillägnas er för att ni klickat fram en by! Det kryllar av inredningsfantaster i Simpsonville! Faktiskt så många att jag ibland trixat med länken så att ett klick byggt en industri i stället för att skapa en ny gubbe. Arbetslösheten sticker gärna iväg med så många nyanlända invånare och det sista vi vill är att avstå från glassiga inredningsmagasin och auktionsfynd, eller hur?
Innan hon blev sjuk var minstingen med och klädde granen i vardagsrummet. Det är en grön gran och fritt fram att ösa på med färgglada kulor. Det är jag som satt upp belysningen i år - i båda våra julgranar! Först tänkte jag inte avslöja för maken att den 25 meter långa slingan inte räckte till hela granen och att jag därför hade satt upp en extra ljusslinga på de nedersta grenarna. Sedan insåg jag att han dels skulle undra över de två sladdarna till granen, dels att ingen kan undvika att se att de understa lamporna lyser mycket starkare än de övre...

Så kan det gå när man ska bevisa att man kan själv.
Det är bara fem dagar kvar..! Må så gott!

41 kommentarer:

Kate sa...

Så vad gör man när man blivit en "invånare" eller "industri" i Simpsonville, är man med och leker eller är det sonen som är Gud? :)

Änglahem sa...

Vilken fin skänk!!! Me want...!
Hängde jag med här nu; skänken gör sig bäst framifrån och INTE från sidan, men du gör dig bäst från sidan, INTE framifrån?? Jag tror att jag har blivit en skänk, från sidan...blä!! Framifrån....o..k..ish.*fniss*
Du é skojig du!

Verkligen unika och skojiga pepparkakor det blev hos er!!! Kan man få smaka på ett monster tro?*s*
Ser gott ut! vad ni är duktiga! Alldeles för mycket jobb bakom peppa´gubar´...

Tjusig gran, roligt att se en gran med lite färg i den!!

Natti natti Karin!
See ya tomorrow...?
Kramisar från Tokan som flyttat till Simpsonville..(*s*

Goa sa...

Vilka uuunderbara pepparkakor..."I am impressed"...guud så fina! Alltså nu vill jag igen...har massa deg i kylen!
Ja, ég vil gera það...:) Roligt och inte så lätt! Du skulle hört min svenska i början...som den här killen är så mysig, så kåt och glad..:)
JApp, de tär ju så man lär sig språk...fel..*ler* I alla fall så tycker jag att det är sååå kul när du skriver till mig på isländska!!
Din skänk är jättevacker...jag har definitivt blivit en skänk från sidan...säger som änglahem...BLÄ!!
Massa kramar på dig igen min coola Karin i ditt vackra hem!!

Änglahem sa...

Sover...vem....var? (hihi)
Sova får jag göra i januari har jag kommit på...nog rätt bra månad att gå i ide, eller...?

Isländska???!!!

Kramelikram

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Din/er skänk är helt underbar och ser så vacker ut på det vita golvet , nästan sakralt !
Och jag är helt övertygad om att du ser bra ut från vilket håll som helst med din goda själ och varma hjärta !! ( Jag måste börja bli lite snäll nu när det närmar sig jul :-)
Peppisarna är ju hur coola som helst , med dem kan ni sätta bagarn i konkurs !!
Ha det gott i julgransljusens olika sken !
Kramisar / Potta mvpwk

faster atta sa...

Vilken underbar skänk!!! Den är ju helt perfekt.... Mmm, skulle inte ha något emot att ha en sån i vårt mys/pyssel rum på övervåningen...

kram

Fredrik / Vit design sa...

Vad fint allt var, skänken är ju hur bra som helst! Och pepparkakorna var roligt att se :) Bra jobat. Kram

Jenny sa...

Underbar skänk, får önska mig ett hus i julklapp så även jag har någonstans att ha såna möbler. Avundsjuk! Och pepparkakor skulle man kanske baka, om inte annat för att komma i julstämning.

God Jul!

Evelinas hus sa...

SÅ snyggt med den vita skänken, vita väggar och vitt golv.
Jag blev alldeles rörd när jag läste det du skrev om din dotter, gripande. Hon är verkligen söt.
Kram Caroline

Lilla Blanka sa...

Åh vad jag gillar din blogg!!!
Dels verkar du vara en hel-mysig människa och dels så har du så underbara inlägg, både textmässigt och bildmässigt!
Skänken "före" såg jag i "Lyan" och nu efteråt ser den ju makalöst fin ut!
Kram
Mia
PS Coola pepparkakor..!

Jenny sa...

Hej!

Tack för de snälla orden, får hoppas att jag får tag på det där huset snart.
Och du kan kalla dig själv lumpsamlare hur mycket du vill, jag tycker fortfarande att ditt hem är underbart. Och är det någon som har en snygg och smakfull stil så är det du. Hade gärna haft ditt hem.

Kram Jenny

Lindesnäs-Annika sa...

Hej hopp, vilka fina pepparkakor. Dom ser ruskigt goda ut!!
Ha en bra torsdag! Kram/Annika

H ennA sa...

Shit..f´låt! Vilken skapelse! Underbar förvandling av skänket! Den vill jag ha! Pepparkakorna ser urgoda ut, kul med egna motiv = fantasifulla individer bakom skapelserna :-)

En viduderligt fin dag till dig!

kram / Anne

Maria sa...

Vilken superfin skänk.......såå vacker i vitt!!!!

linnea-maria sa...

Har din make måhända börjat inredningsblogga ;) biten av en bacill?? Vilka coola pepparkakor, sådana kan man väl inte äta upp, hi hi. Skänken är jättefin. God Jul /linnea-maria

Anonym sa...

riktigt fin skänk!

Stämningsfullt sa...

Fantastisk skänk! Sååå fin!!!

Ann-Catrin sa...

hej gulliga du!!
Vilken fantastisk skänk..tror jag dånar..så vacker!
Roliga peppisar..egen design..
ja gillar inte pepparkaksbak..tycker aldrig att degen tar slut..men jag är impad att ni lyckade smed såmånga och kristyr oxå..det är liksom det som gör det eller hur!!
Stor kram A-C

Dorthe ♥ sa...

Skänken är UNDERBAR!!!! Önskar dig en riktigt GOD JUL!

Kram
Dorthe

Karin( Myrtenochsilver) sa...

Oj vilken fin skänk och vit blev den ju supersnygg, jag vill också ha en sån. Era pepparkakor såg mysiga ut, själv blir det bara änglar just nu...Och vilken fin gran.Jag har faktiskt också två ljusslingor i min gran för jag vill att det ska lysa jättemycket, visserligen är det bara små diodlampor men ändå...Ha en god jul och massor med kramar!Karin

Stämningsfullt sa...

Hej igen! Hjärtat fick jag i födelsedagspresent av min lillebror för flera år sen. Vet faktiskt inte var det kommer ifrån. Bra smak för att vara en liten grabb, va? :) Ang. knäcken så har det rasslat till i burken, hihi. Bara till att koka mer. Men lite finns det kvar än iaf :)

Sarah sa...

Gillar monsterpepparkakorna starkt!!! Du verkar ha så himla fint hem =)
Vi har ju två små godingar och kan tänka oss en tredje - MEN - som du skrev hos mig - INTE KUL ATT MÅ ILLA OCH SPY!!!! Jag är bättre nu, men fortfarnade så himla trött!
Jasså Noah har en lookalike!
Ha en skön kväll ;)

Anonym sa...

åh åh..vilken ljuvlig skänk! Bilderna är som hämtade ur en inredningstidning! Du inspirerar!
kram/ruffa

n o r d i n g å r d e n sa...

Himmel & kors en sån vacker skänk!!! Helt otroligt fin!! Och den blev ännu finare med vit färg, jag kikade in på din makes blogg, en bloggande make, häftigt! Vilka pepparkaksproffs ni är, de var de häftigaste pepparkakor jag någonsin sett! Ni har det helmysigt i ert julhem! Mari.

.:Klara:. sa...

Å vilken skänk! Klickade bums för att få se före-bilden, sicken skillnad å vilket jobb ni gjort med den!
De där peppisarna ser verkligen mumsiga ut.
Här har det landat ett Nintendo Wii... till karln o mig, ungarna får köpa egna spel numera (två utflugna, one to go... :)
Önskar er en underbar jul!

Marie sa...

Skänken är ju bara sååå fin! Underbar bild med den vita skänken, det vita golvet och de vita väggarna, såå vackert!!!!!
Era pepparkakor är de häftigaste pepparkakor jag har sett, skulle gärna smaska i mig ett monster, hihi.

Kram Marie

Noralill sa...

Tusen takk for gode ord på min blogg! Mi dotter har Wegeners granulumatose, ein veldig sjelden autimmun bindevevssjukdom, den vart oppdaga i fjor ved juletider...difor er jul spesiell i år. Ho får masse medisin, og har vore gjennom ein veldig tøff periode med store endringar for ei ung jente på 13 år...Men livet blir aldri det samme igjen,og sjukdomen må ho (og oss) leve med heile livet...Men me kosar oss og nyt kvar dag som er god!

Og me har alle fått eit nytt syn på livet og set meir pris på kvar einaste dag! Mine tankar går til deg og di dotter og heile din familie; ha ei strålande jul og ta vare på kvarandre! Alle er me unike og dyrbare i den store samanhengen...stor klem!

Noralill sa...

PS likar veldig godt stilen din! utruleg fin kommode du har..nydelege pepperkaker! Eg kjem nok igjen her og kikkar...klem

MiaMaria sa...

Hejsan!
Nu har jag fullbordat det jag lovat har tryckt en fjärde gång...

Oj, så vacker den blev skänken!

Härligt pepparkaksbak!

Må så gott!
Miamaria

spetsar och änglar sa...

Din skänk är så underbar,skulle gärna vilja ha en sån!!!!Men det finns inte plats just nu,kanske efter jul hihi....När jag har fixat matrummet....Ha en riktig god jul/Kramar Heléne

Skatan sa...

Det blev toppensnyggt : )

Bra jobbat!

Kram och sov gott fröken.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja du är så välkommen att sno ideér från mej så vassegod !! Hänga upp grenar i taket är en gammal dagishemlighet , som inte många känner till . Det gör vi för att hänga upp allt pyssel på som barna skapar , då ser man det på ett bra sätt :-)
Vi har hela taken fulla med grenar i alla de slag ;-) Nej men ett sätt som blir väldigt vackert är att skala barken av en lövträdsgren och hänga upp . Sen ska jag ärligt erkänna att just tallegrens ide´n är snodd från hon danskan med le crapaud ;-)
Grenen är upphängd dels på en krok som jag skruvat upp i taket(till mannens stora förtjusning ) och andra delen i gardinstången i band . På tal om glasögon , jag fick en julklapp av mannen idag , läsglasögon från apoteket ;-) Bussigt va ! Fast dom e skitsnygga ljusblå genomskinliga , känner mej väldigt märkvärdig . Vilken kort kommentar ..jag kan väl ta över hela din blogg när jag ändå håller på ... Va trist att barna sjuknar in , men du ska se att de hinner kurera sig till måndan! Mycket saft och glass . Min Lilla har värsta hostan på nätterna hon , stackarn .
Ha det gott du ljuvliga !!
Kramar i parti och minut / PottaLotta

H ennA sa...

God morgon! Svar på frågan...
nope..jag har hittat den snyggaste nordeuropeiska plastgranen för 14 år sedan ;-) Skulle allt gärna vilja ha äkta men det är mer praktiskt med plast..det finns dagar då man hittar en katt inne i granen he he...

Då var det långledigt och ikväll är det dags för den efterlängtade konserten :-P

Ha en fin dag!

Kram Anne

Änglahem sa...

Karin, Karin min Karin var är du...?

Blev orolig att något hänt, men du har väl besök kom jag på. Har mor och systrar anlänt med tunnelbanan än...? Ha det så mysigt!

Kramar, Ulrika

linnea-maria sa...

Hejsan Latara!
Tack för kommentaren i min blogg. Jag ska säga att jag har också katter och små barn. Som nyss hade kuddkrig i vardagsrummet, bland allt fattigmanssilver och glaskulor. Men då blev jag arg på dem. Jag har en vit soffklädsel som jag kommer att sätta på dan före julafton, för att inte den ska bli smutsig innan dess. Ha en riktigt god jul!! /linnea-maria

Vårt lilla hem sa...

Men oj va fint!! Jag skulle dö för en sån hall! Såå fint med skänken! Snyggt och bra med förvaring också. Ser så vitt och krispigt ut.

Och vilken härlig gran ni har! Så fint med lite färg! Själv är jag ju lite mesig med "ofärgat" :)

Mmm, pepparkakor (går bra till efterrätt med kaffe till :) ), så fina ni gjort dem!

Ha en go kväll! Och tack för dina alltid så goa kommenratet, blir så glad :)

Kram kram! Jenny

Beas sa...

Men gud vilken underbar blogg du har. Älskar din vita, rena hall...skänken blev fantastisk. Men pepparkakorna blev nästan ännu mer fantastiska. Vilken kreativitet. Helt underbart att se. SÅNT gillar jag!

Ha en skön lördag...här tampas vi med vinterkräksjukan, den har vunnit hälften av matcherna hittills då två av oss fyra har åkt dit så här lagom till jul. Men det blir jul ändå...det blir väl vad man gör det till.

Lilla Blanka sa...

Tack snälla rara för din jättegulliga kommentar i min blogg, jag rodnade när jag läste det :)
Stooor kram vännen!
Mia
PS Jag har berättat för min man om din mans "Lya" så nu är han lite sugen på att starta en blogg han med ;)

En inredoholic sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL!!

Skänken är såååå fantastisk!!

Kram

cicci sa...

Vill önska dig en riktigt skön jul! Tack vare dina bilder och din kommentar hos mig kommer jag nu få måla golvet vitt så stort tack! Skänken blev underbar! Kram från Cicci som inte gör sig i profil då alla godsaker lägger sig som bomull runt magen.

Hem och Harmoni Marie sa...

Så fin den blev som vit! Och pepparkakorna och julgranen är urläckra!
Önskar dig och din familj en riktigt god jul! Kram Marie