torsdag, december 13, 2007

Marodörer och flytande prylar

När innerfönstren monteras fast på senhösten och julpyntet sedan dras fram, är det en massa växter och prylar som blir hemlösa och bara flyter runt. Det är samma sak varje år och om jag vore smart och hade ett uns av framförhållning skulle jag ha lådor klara att stoppa ned alla hemlösa saker i och gömma undan dem tills pyntet ska bort. Några sådana lådor finns inte i år heller...
I hallen på övervåningen har jag klämt in växter och en del lyktor och prylar som nu bor där tillfälligt. Det funkar. Värre är det med katterna som inte kan låta någonting alls vara ifred. Alla växter måste tuggas på, alla mjuka föremål bäras omkring och resten vältas omkull. Golvet här uppe ska målas vitt (vilket år som helst nu).
Värste marodören är äldsta dotterns katt, Pelle Fjomp. Han må se lugn ut på bilden, men skenet bedrar. Galen på dagarna - kelig på nätterna. Då väcker han barnen med några timmars mellanrum och ger sig inte förrän de gosat med honom. Våra barn blir allt mörkare under ögonen.
Lucy är en fet liten brud som tyr sig till sonen. Hon verkar bara kunna växa på bredden. Att klättra i blomkrukor och tugga på blad är hennes specialitet.
Om alla katter vore som vår blygrå Loke skulle jag inte gnälla så mycket på vad de ställer till med! Loke är född hemma hos oss och har hunnit bli 14 år. Han äter och sover och kelar när han orkar. Han är antagligen senil och inte helt rumsren längre... Det är nog avlivning som gäller men inte nu, inte innan julen.
Hugo är en ragdoll och omplaceringskatt. Till en början var han en mes men nu har han tuffat till sig. Det är han som är på granen mest. Jag kan kanske acceptera det så länge han inte klättrar i den. Det är inte ovanligt att en ragdoll väger 8-10 kilo och det pallar inte vår konstgjorda gran.
I mitt nästa liv ska jag på min höjd ha en fisk eller två. Idag har vi faktiskt fiskar också, men de är säkert 50 stycken eftersom de ynglat av sig. Ciklider, någon?
Ha en mysig Lucia!

34 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Haha så söta och roliga katter du har! Det fick mig att tänka på min stackars farmor. Hon bodde fortfarande hemma men började bli rätt så dement. Någon hade gett henne en katt så hon inte skulle känna sig ensam. Men katten var mer vild än tam!! Jag kommer alldrig glömma hur den rusade rakt upp i julgranen och röjde! Otroligt att granen ens stod kvar efter den framfarten!

Maria sa...

Vad söta de är! Gillar när de är så långhåriga. Själv har jag en cockerspaniel som följer mig vart än jag går!

Fredrik / Vit design sa...

Haha, vad söta katter! Och vilket roligt problem du tar upp, har inte tänkt på "julproblemet" men det ligger något i det. Saker måste ju ta vägen någon stans. Jag har också problem då min garderob som jag gick in i innan har blivit lager. Så nu har jag riktigt lite plats för saker... Menmen, man kan ju alltid hoppas att jag kan expandera snart och hyra en lokal i husets källare... Kram

Ann-Catrin sa...

Godmiddag!!
Vilka härliga personligheter..era katter..så söta där de ligger..men jag kan förstå att skenet bedrar.
De ligger där så fint och pryder er vackra miljö!!
Ja du det där med prylar som blir över...min garderob oxå full..kommer knappt in.
Ha en fortsatt fin lucia!! kram A-C

Dorthe ♥ sa...

Hur busiga och omöjliga dom än är så är dom underbara! ( är ju lätt för mig att säga ;o) )Har ibland funderat på att skaffa en kompis till Simba, men jag tror jag väntar.... efter att ha läst ditt inlägg ;o))

Kramar
Dorthe

spetsar och änglar sa...

Vilka sötingar!!!!!!!!Och vilket hem ni har.Såå mycket fint. Frågan om vårat vitrinskåp.Så har vi gjort det själva!Tack för ditt besök på min blogg och välkommen tillbaka.Ha en härlig Torsdagskväll/Heléne

Jennys Vita Villervalla sa...

Åhh vad jag känner igen mig i det där att diverse blommor och icke julpynt blir hemlöst i december:))
Du har iallafall lyckats få det jättefint med ditt "hemlösa".
Goa katter har du också, extra svag är jag ju för Ragdolls eftersom jag föder upp dessa underbara juveler...
Ha en bra kväll!
Kram
Jenny

Evelinas hus sa...

Vad många katter du har. Pelle Fjomp ser lite lurig ut faktiskt :). Vi har också en nattsuddare som vill springa ut och in hela tiden.
Bilderna är jättefina, mysig hörna med fåtöljen.
Jo tack det gick bra, jag hade en klump i halsen hela tiden.
Ljusstakarna har jag köpt på IKEA för hundra år sen. Dom var dalablå när jag köpte dom men blev snabbt vita.
Kram Caroline

Snäckornas sjö sa...

Vilken bra idé, Prick och Fläck...fast jag wurmar för de engelska namnen i stället, så där får du bli Dot och jag Spot ;-) the terror twins!!! Men vilka söta katter du visar...hur gullliga som helst. Jag skulle så gärna vilja ha en, tycker de är så coola djur, men kan tyvärr inte p.g.a. allergi :-( och så lite astma på det! Har hört talas om en rysk katt, från Sibirien eller något...den kanske man skulle tåla? Fast de blir ju hiskligt stora...kommer äta upp Wilma ;-)

Snäckornas sjö sa...

Dottie, oh Dottie...

Vad gulligt att du erbjöd en av era epilatorer till mig, verkligen generöst ;-) Men vid närmare eftertanke tror jag att jag avstår ;-) Bur thanx anyway!!!

Sincerely yours/ Spot

Snäckornas sjö sa...

But, I mean but...and the one with only one T...not the bodypart...although that one is spelled with two Ts, just clarifying ;-)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hoppsan , va en massa kattor , vad har ni dom till !?!
Ja visst blir det bara en massa saker och blommor över ! Jag brukar smyga in dom på tonårssönernas rum dom märker inte om så tomten skulle stå i garderoben :-)
Ha en najs Lucia kväll !
Kram/Lotta

Mys liv och hem sa...

Det där känner jag igen.Både förvaringen och busiga katter.Vi har bara en katt men i bland på nätterna när han ska leka med nåns fötter så känns det som tre.Ha det bra

Änglahem sa...

Jaha du Karin! Här sitter du och bloggar. Kom på dig hemma hos "Faster Atta"!! har du inget annat att göra, eller ??? (Fniss)
Ditt inlägg fanns inte när jag började med mitt, men ´poff´så var det där precis före mitt!!

Mysig lite snutt du har där uppe....Ser att du har en gammal stege stående där, såg en sådan i dag (eller rättare sagt TVÅ på en gång!!) Vill Ulle Bulle ha!!!!
Får väl ge en fin vink till maken, men det brukar aldrig fungera så bra. Vaar ska du ha den nånstans då??...Hänga den i taket eller....?
Jaaa, varfööör inte....(fniss)
Bara och hissa ner den vid behov.

Jag klarar mig faktiskt rätt bra utan Kleenex, men du är storkonsument på dessa förstår jag!
Ja, någon måste ju hålla folk med arbete....

Ha en skön Luciakväll du goa Karin!

Lusse kramar, Ulrika

Änglahem sa...

Minnet det minnet! det sviktar...

Vilka små mysiga godingar du/ni har!! Ja, katter dom är små luriga filurer, men ack så goaaa!

Kramis

Maria sa...

Va ni har det fint.....som ur en inredningstidning!!

Roligt med din man som inte orkar vänta till jul.....du fick ju en såå fin present så man förstår att han ville ge den genast!!

Kram!

Änglahem sa...

Låter alldeles underbart.....kan jag också få ett sånt hus tro??

Låter som en annan, lite då och lite då också lite då osv osv
Hjälp!!! jag har blivit bloggberoende!!!


Kramis

faster atta sa...

Klockan kommer från en butik i Valdemarsvik, Farmors Hus, men det var nog 2 år sen den köptes.... Såg att de hade en liknande på Englamaria.se för ett tag sen...

kram

Min Lilla Vrå sa...

Ni har så fint hemma hos er:-)
Mmm, vilka söta katter..
Ha det så gott.
//Eva

Marie sa...

Katterna verkar vara riktiga personligheter, hihi. Vad fint ni har det, ser jättemysigt ut! Visst är det jobbigt med alla prylar som blir över, jag trycker in dem lite varstans här i huset.

Ha en härlig fredag!
Kram Marie

Glömde ju, jo jag har gjort även de blommiga strutarna. Jag brukar tycka det är jättekrångligt att göra strutar, brukar bli lite smått hysterisk när de inte blir som jag vill. Men det blommiga pappret var lite kraftigare så det var väldans strutvänligt, hihi.

Kathys Home sa...

Hejsan, hittade till din sida och har nu kollat runt lite, du visar jättefina bilder och jag är riktigt avundsjuk på ditt vackra kök..tycker att ljusstaken du köpt var otroligt vacker det är alltid roligt att hitta sådana saker på loppis..Jag kommer tillbaka till dig snart igen..kram kat.

H ennA sa...

Underbara katter! Jag är en kattfrälst quinna :-) Vi har tre styckna busiga fröknar...
Svar angående "pepparkakorna"..nope, de smakar inte som pepparkakor..mer som sockerkaka men ändå inte. Tror jag...Det är andra julen som jag bakat dem nu, innan hade jag aldrig hört talas om liknande..och de tenderar att snabbt försvinna nerför strupen ;-)...
En sak till...du har fått en uppgift som finns att hämta på min sida, jag hoppas du antar den?!

Sov sött och en underbar fredag till dig!

kramis

Jes/Vita villa vila sa...

Vilka fina bilder!
Kudden - fastnade i mitt blickfång direkt, vilken ljuvligt fin kudde!!! :)

Hälsa kissarna ;)

Stor kram! /Jes

.:Klara:. sa...

Jag ska lägga ut alla gamla inlägg igen så bilderna återkommer. De försvann när flyttade sajten från mitt webbhotell till blogger.

Härlig presentation av dina kattastrofer :)
Så du har en Loke du också... me too... fast han är rödvit och väger minst 8 kg den lunsen o han ska vara bondkatt han. Ja som du säkert sett så finns här även Jamis, Zappa och senaste tillskottet Frans. Mer bilder kommer när julen är över... på katterna alltså - har fullt upp (precis som du) med att hålla dem från att slakta pyntet. ;)

Har länkat till dig för jag kan inte hålla mig borta härifrån serru! Nu måste jag fixa några julkalenderluckor.
Kram på dig!

H ennA sa...

Tjolavipp igen..nu har jag bakat in receptet i dagens inlägg...var så god!

Nattikram

Flickan på landet sa...

Åhh,vilka fina bilder och söt katt också!!

Goa sa...

*Skrattar*...du är så kul!!
Alltså katter i all era...jag har två och undrar varje dag, varför jag egentligen har katter?!
Gillar dem...men...Ja, jag vet inte!
De har verkligen egen vilja och olika personligheter...som inte alltid stämmer överens med min!!
Nej, men nu får jag ge mig...pratar om katterna som om de vore mitt livs största bekymmer...sorry!!
Dina är ju, väldigt vackra...den sista är bara mumsig!!
Och din hall där...åh, där kan jag tänka mig att sitta och ta en Whiskey...det är ju, sååå fint!
Vilket underbart hem ni har...och saker som du inte kan placera nu...kan jag säkert ta hand om!!
Tjingeling till Pelle Fjomp och resten av fmiljen..:)
Kramar!!

Guldkorn i min vardag! sa...

Vilka fina buskatter du har, kom att tänka på ekorrarna i Kalle Ankas gran när jag läser om Hugo.Har inga katter men fyra busiga barnbarn(dom gillar också att riva ut saker fniss..)
Kramar Ulla-Bella

Goa sa...

Alltså...nu måste du flytta hit!
Maken vill att jag lär dig dricka whiskey!!
Då måste du vara här!!
OK!!
Det är jätteviktigt att du lär dig!
Ett liv utan whiskey är...ett liv utan lyx *thi,hi*

Kramar från den kaxiga kvinnan i skåne..:)

Nostalgia sa...

Dagens skratt!
Jeg elsker også katter, har for øyeblikket 8 (!) stk. 6 av dem er bebiser dog, så jeg håper at iallefall 4 reiser før jul.(Ja da de er over 12 uker;)

Lindesnäs-Annika sa...

Hej,
ha ha vilka goa katter ni har, önskar att jag kunde men sambon är allergisk. Har alltid haft katt innan, helt underbara djur fast när jag bodde i lägenhet fick jag faktiskt klippa klorna på dom för dom envisades med att klättra i vävtapeterna..... :)
Jag får väl min dos till jul när man ska hem och träffa föräldrarnas sex katter.....
Ha en bra dag!!!!

Sarah sa...

Så söta katter du har!

Vårt lilla hem sa...

Oj vilken fin blogg du har! Och vilket vackert hem! Köket ser ju helt underbart ut!

Jag hittade precis hit via Fredrik/Vit deisgn och jag måste ta mig en ordentlig titt här nu!

Så söta katter du!

Kram, Jenny

Ann-Catrin sa...

Hej igen!!
Tav´ck för dina alltis så gulliga kommentarer inne hos mig...Vill önska dig en härlig helg!!
kram A-C