tisdag, november 02, 2010

Flitens lampa lyser... svagt, i alla fall.

Tusen tack för kommentarerna efter förra inlägget. Det känns himla gott att vara ihågkommen efter en så lång frånvaro!

Här hägrar hemtentan fortfarande. Hälften avklarat, bara resten kvar. Jag ska analysera mina studie- och yrkesval ur ett sociologiskt perspektiv och nej, att förklara valen med ett brinnande intresse duger inte. Inte heller med att det verkade väl kul. Så varför väljer man då att bli mjölkpiga och hembiträde på Island, hmm..? Det ska jag skriva svar på alldeles strax när jag återgår till mina böcker och papper :-)

Jag tror bestämt att jag har klurat ut hur jag gjorde bilderna stora förr. Frågan är om de blev så här bautastora? Det får vara som det är tills vidare. Det är ju trots allt inte mediateknik eller något sådant jag pluggar. Om bilderna inte ryms i bloggen eller om det ser märkligt ut kanske någon vänlig själ piper till?

Bilderna är tagna i min plugghörna i trapphuset på övervåningen. Skrivbordet är belamrat av papper och växterna skriker efter vatten, bortglömda som de är. Man kan ju inte komma ihåg allt. Jag minns ju knappt vilka studie- och yrkesval jag har gjort!

Ha det gott!

Karin
Tillägg: Jag hade inte klurat ut hur det funkar med bilderna - de blev för stora. Back to basics med mindre bilder alltså!

17 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Welcome back Karin! Nice to see you again!!! I'm still blogging but less than before...I think it's normal to feel tired of it sometimes! Hope to see you for a long time now!
Big hugs
Vale

Älfgärdet sa...

Jag hade en studiekamrat på förra kursen som också varit mjölkpiga på Island :D! Det var ingen dans på rosor direkt vad jag förstod.

Linda sa...

Ser verkligen ut som att du pluggar med stor energi!
Och som vanligt är det så fint hos er!
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Välkommen tillbaka käraste Karin:)

Kram Annica

MiaMaria sa...

Hejsan Karin!

Välkommen åter...själv bloggar jag inte så mycket alls...svårt att hinna med allt....sånt är livet!!!

Härlig pluggarhörna du har...

HA det så gott!
MiaMaria

Jema♥Rose sa...

Välkommen tillbaka, kul att du bloggar igen!

: )

KRAM

junhe sa...

Tack detsamma goá Karin!!! Ibland går livet så fort ifrån en att man inte hinner med att blogga...för det finns ju det som är viktigare (iaf för mig). Men vilken vacker kakelugn ni har i vardagsrummet och vilken fräsch hall, gillar den lilla kistan eller lådan du har i din pysselhörna =))
Ta hand om dig och tack för "tassarna" hos mig, uppskattar det verkligen!
Kram & godnatt// junhe

Mamma C sa...

Välkommen tillbaka till vår bloggvärld. Jisses vad det pluggas här då.
Kram Mamma C

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Mysig plugghörna du har däruppe! Vad skönt att få göra hemtenta! Önskar dig lycka till med andra halvan!
kram
nina

envilsenloppa sa...

Här kommer lite tips från coachen :
Så här gör man stora bilder:

När du laddat upp en bild i ett inlägg, klicka på fliken Redigera HTML, som finns uppe till höger. Då ser du inlägget i HTML-format. (Normala läget är att Skriv-fliken är vald och då ser du ju bild och text som det ska se ut.)

Där i bildens html-kod ska du ändra ett par grejer för att bilden ska visas i större format. (Det förutsätter ju att bilden i original har ett större format också.) I bildens kod finns ett parti som börjar med src= och därefter kommer bildens adress. På ett ställe i den adressen står det /s400/, den siffran ändrar du till exempel till s800 (det är det värde jag använder). Det är bara vissa värden som funkar, tex 512, 576 och 800.

Sedan måste du ta bort bildens format som ligger i koden, annars händer inget. Formatangivelsen kan t ex se ut så här: width: 400px; height: 289px. Detta textparti raderar du bara.

När du gjort dessa två steg, väljer du att gå tillbaka till Skriv-läget, genom att klicka på Skriv-fliken uppe till höger. Då ser du inlägget som vanligt igen, men nu ska bilden vara mycket större. Och nu kan du förminska den ner till det format du vill ha den i. Det gör du genom att klicka på bilden så att den markeras, och därefter tar du tag i ett av de små fyrkanterna i ett av hörnen och drar i dem så att bilden förminskas.

Det kan låta krångligt, men när du gjort det ett par gånger går det snabbt =)

(MEN, för att att bilden ska kunna visas större måste din layoutmall vara tillräckligt bred också. För om ytan där dina inlägg bara är t ex 500 px bred kan den ju inte visa bilder som är bredare än detta. Endera väljer du en mall i blogspot som är bred, eller så får du gå in i htmlkoden i layoutmallen och ändra.)

Angående pelargonerna , så är ju dom som bäst när man tar in dom på hösten . Jag har oxå provat ställa dem mörkt men de blev helt bortglömda . Nej jag har dem framme året om , på vårkanten får dom sej en makeover = ny jord och nyper av toppar ,och sticker ner i jorden .
Lycka till med mjölkningen nu då ...eeller var det tentning ?
Puss !!

alegni sa...

fniss, good old karin is back! jag störtgillar din humor och nu märker jag hur mycket jag saknat den under din paus :)
en mysig plugghörna har du, och ungefär lika stökig som mitt skrivbord numera. man skulle inte kunna tro att jag är samma person som för tjugo år sedan som gick omkring med dammtrasan ständigt. jag torkade till och med damm av våra soffbord (med glasskiva) två gånger om dagen när jag var som ivrigast ;) jaja, det var då, det...
lycka till med skolarbete!
kram
ingela

corrina sa...

Vad kul att du är tillbaka! Sicken fin arbetsplats att plugga vid. Här sitter man med datorn i knät och kikar på tv samtidigt, annars hinner man inte med alls. Näe ville inte visa mamma då vet ni ju hur jag kommer se ut i samma ålder. Åter igen kul att du är tillbaka

StrandviksVillan sa...

Tufft och beundransvärt med vuxenstudier tycker jag!!
Lycka till!

Yoginijennie sa...

Ljuvligt att läsa dina ord igen!

Levindas Värld sa...

Hej!

Va roligt att du är tillbaka igen, välkommen åter :)

Och skoj att du kikade in till mig en stund!

Shit, verkar som att du har görmassa att göra där du sitter vid skrivbordet, hua va massa böcker!

Flitens lampa lyser verkligen *fniss*

Lycka till med allt!

شركة تنظيف بالرياض sa...


amazing

شركة تنظيف بالرياض

Uouo Uo sa...

great work

تصميم مواقع
amazing

شركة تنظيف بالرياض
good job

حراج السيارات