onsdag, januari 02, 2008

Verklighetsflykt, typ :-)

Det är samma sak varje år - när Ivanhoe har lämnat teverutan och jag har torkat mina tårar är jag ovillig att återgå till verkligheten. Utanför huset står en Volvo, inte en ädel springare. I skogen bor bara älgar, ingen Robin Hood. Och min man går fortfarande klädd i nutida kläder, inte i rustning eller mantel... Inte konstigt om man blir deppad i vintermörkret! Är det verkligen nödvändigt att män tillåts välja sina kläder själv? De har ju redan fördelen att vara det större, tyngre, starkare och ludnare könet. Ska de dessutom få klä sig efter eget huvud? Hmmm...

(Klicka på bilden och kolla in dammet på teven... Vi har inte städat under julhelgen!)


Helmer Linderholms indianböcker har samma effekt på mig som "Ivanhoe". Det är surt att lägga ifrån sig någon av böckerna för att återgå till vår tid och inte till nordamerikas indianer för hundratals år sedan. Jag har inte läst böckerna på en tio år, eller så. Det blir så jobbigt att gnälla för att man inte är indian, liksom.

Julpyntet har åkt ut idag! Eller har åkt hit, till vårt trapphus. Det samlas där i väntan på vidare transport upp på vinden. Det börjar bli en skaplig hög nu, ser ut som ett av våra tvättberg ;-)


Någon som saknar julmaten? Nä, jag trodde väl inte det. Jag har längtat efter frukt och grönsaker och det är vad jag äter just nu. Det och gott, hembakat bröd!


50 kommentarer:

Snäckornas sjö sa...

Först igen...hahahaaa

Snäckornas sjö sa...

Hmmm...jag vet inte om det är en fördel att vara ludnare ;-)

Ska börja kalla dig för Mantelmaja snart ;-) Eller Marion Hood!

Om jag hade sett en karl i gröna trikåer här i skogarna hade jag nog smällt av (som en nyårsraket!). Antingen hade jag sprungit hem så fort benen hade hållt eller så hade jag lagt mig raklång ner på marken och asgarvat!! ;-) Antagligen det sistnämnda (humorn är lite...weird ibland. Har inte ens vett att bli rädd...)!

Åååhhh...älskar också indianer! Har faktiskt sett en film två ggr under ledigheten, men vet inte om jag ens vågar nämna den. Sött, sliskigt och superromantiskt...gjord för TV. Men vad då, Michael Greyeyes är med *dånar*.

By the way...giftermål -08...njaaeee, jag vet inte. Det tog nio år innan vi förlovade oss, så jag satsar väl på giftermål i 2016 i stället ;-)Men grattis till att brorsan din förlorade vadet. Han borde vara skyldig er betydligt mer nu...ränta och så ;-)

Kram

Lilla Blanka sa...

Attans, jag missade Ivanhoe ;(
Visst är det underbart att få vara i en drömvärld lite då o då :)
Kram
Mia
PS Tokmaja har du australisk tid på din blogg eller varför blir tidsstämplarna så himla skumma ;)..?

Karin( Myrtenochsilver) sa...

Gott nytt år på dig!
Jag håller också på att slänga ut julen nu, tänk att man längtar så länge efter den sen vill man bara slänga ut den och att det ska bli våååår! Ha det så bra och massor med kramar! Karin

Karin( Myrtenochsilver) sa...

Ja just det, jag glömde ju att förklara varför det har stått såå stilla på min blogg ett bra tag nu. Min kamera hade nämligen den fräckheten att paja lagom till julafton, men jag har beställt en ny så den kommer nog snart. Så man kan uppdatera lite! Kramar igen! Karin

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Jag kollar inte Ivanhoe men de ädla springarna står utanför vår dörr dagligen ;) och det är inte bara en utan TRE!! Ska du låna en?? *fniss*
Min gubbe går heller inte kläd som ridare men dom som äkta cowboy dåodå och det vill jag lova DET GILLAR jag!
Kram Helen

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

hmm...förlåt mitt förvirrade jag!!
Glömde ju att önska dig GOD FORTSÄTTNING!!!
Kram igen

Lilla Blanka sa...

Ohh jo visst hade det varit UNDERBART att vara i Australiewn nu...sommar, värme...zwisch, back to reality..ett gråmulet och kallt svedala...
Kram
Mia
PS Ville inte vara gnällig förut, men fattade inte först när du gjorde inlägget eftersom jag var här i morse o då var det inte nåt bytt inlägg o sen var det ett som var gjort 01:00..hmm
Kramis

Snäckornas sjö sa...

Hej Dot-Marion!

Nääää...rakade och vaxade karlar är väl inte min cup of tea heller! Särskilt inte om de svassar omkring i gröna trikåer ;-)

Ok...filmen heter *viskar nu* "Stolen women, captured hearts". Den är riktigt romantisk, på gränsen till sliskig, men jag gillar den. Men vågar nog inte erkänna det till många...inte retas nu!! Based on a true story, men jag har googlat lite och den har ju blivit duktigt Hollywoodifierad. Svår att få tag på, men den går ju alltid att ladd...*host, host*

Ha det bäst!/ Spot

PS. C är gaaaalen i tempelriddare. Kan mycket om dem och kan prata om dem i timmar. Men någon mantel finns ej här hemma. Det kommer en bild senare på något, bara för dig ;-). DS.

Snäckornas sjö sa...

LOL!!!

You crazy woman, you ;-) Lura på du, det kommer dröja lite. Måste knäppa kort först.

Så du HAR sett den!!! Älskar den *dansar lyckligt omkring nu*. Såg den för fem år sen för första gången och blev alldeles tagen. Har nu den hemma och har suttit med näsan i datorn och lett lyckligt ;-) Jag hade då inte tackat nej till att bli bortrövad av siouxerna, eller rättare sagt Tokalah *suckar djupt och får något drömmande i blicken*. Men det är lite Danielle Steele-varning på filmen. Oh well...det får det vara!

Lily of the valley sa...

Jag älskar riddare som Ivanhoe, äventyrshjältar som Robin Hood, De tre musketörerna m fl. Det är härligt att drömma sig bort o spana in alla vackra detaljer...;)
Det är klart man måste drömma sig bort ibland.
God fortsättning på det nya året
kram Lily

Hem & Harmoni Marie sa...

Hi hi... jag gillar också Ivanhoe!
Tänk att man ska se det varje år och man vet ju precis vad som ska hända... ändå vill man inte missa det!:)

Kanske man ska be mannen i huset att ta på sig mantel och riddarrustning ikväll...så kan man ju låtsas för en stund att man inte är i nutiden... hm.

Ha det gott, och inte såg jag så mycket damm på tv'n *ler*
Kram Marie

Guldkorn i min vardag! sa...

Jag samlar också julsaker i trappen för vidare transport till vindan, har förövrigt lekt(här kommer indianer stora som babianer med barnbarnen) det tyker dom är kul!
Ha det gott
Kram Ulla-Bella

Lilla Blanka sa...

Nämen var coolt nu har tiden ändrats till den rätta :)
Superbra!
Hoppas ni har det bra däruppe...hur går det med fritidshusplanerna då? Har det blitt nåt köp ännu?
Kram
Mia

Stämningsfullt sa...

Hej! Jag såg en annan man i gröna trikåer på tv härom kvällen.... pruttmannen hos Aschberg! Hmmm, tyvärr inte lika snygg som Ivanhoe. Skönt att städa ut julen. Jag ska också göra det snart. Julmaten är jag så himla trött på nu men ditt bröd ser jätte gott ut. Kram!

♥ Pia... sa...

Hej och tusen tack för en jätterolig låååång stund här i inne gud så roligt du skriver ..har skrattat högt flera gånger...min hund som ligger på soffan bredvifd mej lyfter på huvudet då och då och unrar vad det är för nåt med mej:)...vet att jag var här för länge sedan och kikade..men det är en hel del bloggar som man vill se och så "glöms "! nån bort..men nu ska jag nog fortsätta här...:)..PIA

linnea-maria sa...

Riddar-romantik till trots. Jag föredrar mysbyxor och varma moderna hus framför hårda rustningar och dragiga stenborgar. Men det är inte dumt att drömma sig bort.
Åh jag har kinden full av finnar och jag som aldrigt brukar få finnar av choklad, det kanske är mängden. /linnea-maria

Unknown sa...

hihi, skönt atthöra att det är fler än jag som har lite damm i hörnen, men det vittnar ju faktiskt för att man har haft roligare saker för sig. Tja som du säger tillbax till verkligheten nu måste jag plugga istället för att blogga lite... det är också överhängande vinterdepp-faktor på det...ler KRAM

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Inte ska du deppa kära du , hamra ihop någe snyggt åt Wolf av några gamla konservburkar så blir han nog spännande igen , om inte annat om du låter bli att diska ur dem först ;-)
Men visst är det skönt med lite dagdrömmeri , det är lite grann som Kapp Ahl reklamen med Richard Gere .
Va dammet på teven beträffar så är det kanske något annat , som låter ooooaaoo och kommer kl.tolv på natten .
75 kramar / Loppan

Sarah sa...

Hej Karin! Vad roligt att se att fler har lagt julpyntet på ett ställe för att läggas upp på vinden =)
JA vi håller tummarna på ett härligt 2008! Jag börjar ju nytt jobb i mars vilket just nu känns som den största grejen som händer i mitt liv.
Du, det dammet har vi med på vår tv... Konstigt, jag tycker det dammar så himla fort just där ;)
Kram Sarah

Goa sa...

Hej...detta är Ivanhoe...som söker Marion Hood..:)
Ville bara att du visste att mjölkning pågår..:)

Kram i massor på dig min favotok...från "men in tights"!!

Maria sa...

Vi får göra det bästa utav våra män! De är trots allt bra att ha ibland.
Nu vill jag oxå äta nyttigt, har en tendens att äta allt för mycket skräpmat, syns inte men känns allt annat än bra!

H ennA sa...

Åh Ivanhoe! Nog har man smält flertalet gånger av hans kärleksfulla blickar och heroiska uppenbarelse...Har missat det dock de senaste åren..mina ögon drunknar numera i makens ;-)

Underbar fortsättning på det nya året!

Kramis / Anne

Grindelunda sa...

Har gett Dig en utmaning. Anta den, men bara om du har tid och lust. Kram Gilla

Mindi sa...

Fniss, skrattar åt din saknad efter IVANHOE. ;)

Stor kram
M I N D I

Anonym sa...

Hej!!
Åhhh jag blir så avis på ert köksgolv i det tidigare inlägget...hur har ni gjort det???
Det ser ju ut som springor...det mörka...men det är det väl inte???men hur kan man då få det att se ut så??? =) åhhh jag är så nyfiken...hoppas du kan beskriva det lite för mig hur ni har gjort så kanske jag kan smöra för gubben min om att göra liknande =) haha...krraaaaamis

Anna sa...

Men åh, stackars mig. Jag har lusläst tvtablåerna ju, för att inte missa mina drömmars riddare. Hur läser jag på för vis?? Nu har jag missat honom två år på raken. Men det är kanske är tur det, annars hade jag nog också börjat upptäcka att min man inte går klädd i riddarkläder, och fått problem med det. :0)Den filmen har alltid förtrollat mig, eller kanske är det Ivanhoe som har förtrollat mig.

Kram och ha det fint!
Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm, vad det brödet såg gott ut!! Ja, Ivanhoe ja... kanske tur vi inte lever på den tiden i af, även om männen gott kunde få klä sig som då! : ) God fortsättning! Mari.

spetsar och änglar sa...

Missade Ivanhoe! Hmm...... mannen utklädd till riddare!!!Skulle vara intressant hihi... Ha det så gott/Kram Heléne

Sarah sa...

Brödet ser utsökt ut ;)
Jag har lagt till dig i min länklista, hoppas det är ok.
Hej så länge o)

Snäckornas sjö sa...

*viskar*

Pssst Dot!

From one movie buff to another...har precis sett "3:10 to Yuma" and me like a lot!! Såg en snabb skymt av en indian...i tre sekunder ungefär...Men oavsett the lack of Native Americans in the movie så var den bra! En remake från 1957 tror jag, denna gång med Russell Crowe och den alltid snygge och talangfulle Christian Bale.

*pratar normalt*

Ok, hej då!!! ;-)

Spot

PS. Är inne i någon slags vilda västern-period i filmväg, tror jag. Ska även se "Dansar med vargar" och "Den siste mohikanen". DMV-filmen är tydligen med bortklippta scenser eller något. UGH! DS.

Snäckornas sjö sa...

Tjaaa, den finns (stulna kvinnor) i viken där piraterna håller till...if you get my drift ;-).

Nix pix, har inte läst något av honom. Men ska titta efter dem.

Lite rolig kuriosa: min bror var helt galen i indianer när han var yngre. Slukade allt han kom över. Hans kunskap var så stor att rektorn på vår grundskola annonserade i högtalarna att om man vill veta något om indianer skulle man kontakta M.N i 5A ;-)

Ska till brorsan i helgen så jag får fråga om han har någon annan film eller litteratur att tipsa om (än de som man redan vet).

Ha det så mysigt i tipin. Själv ska jag ta med mig tomahawken och gå och tälja på min totempåle ;-)

Kvinnan som dansar med snäckor

Anonym sa...

Åhh vilket härligt inlägg att läsa - jag diggar oxå Ivanhoe och drömmer mig bort en timme eller två med den filmen. *s*

Evelinas hus sa...

Jag missade totalt Ivanhoe inser jag nu. Visst är det skönt att man längtar efter nyttig mat. Det händer inte så ofta så det är lika bra att passa på, hihi.
Ang stämplarna så vet jag inte riktig, skulle bara vilja att dom ingick i min pyssellåda. Göra julkort, kalasinbjudningar eller annat kul.
Kram på dig raring
Caroline

Grindelunda sa...

En kram tillbaka...Jag njöt också av Ivanhoe på nyårsdagen. Älskar sagor med riddare och väna jungfrur, och gråter en skvätt :)

Men en sak saknar jag från nyårsdagarna "förr i tiden" och då tänker jag inte på riddare, utan på backhoppningen från Garmisch Partenkirchen och Sven "plex" Pettersson som kommentator. Det är mina nyårsminnen :) plus Ivanhoe.
Hej hej!

Karin i Villa Grå sa...

pia.... Vad kul att du gillade vad du läste! Du får så gärna smyga runt här i min blogg ;-)

Kramar, Karin

Unknown sa...

Hejsan! Gud så skoj! Ja, kommer verkligen att få en fantastiskt byrå. Vad tog de i frakt? kram petra

Ann-Catrin sa...

ja inte har män..och nu generaliserar så där vidare koll -på vad som är snyggt!!!
inte som vi trenskänsliga vågar i allafall fniss!!.
Du så där såg vår tv oxå ut idag...har varit så mörkt och mysigt att det liksom inte har synts förrän idag....hualigen...var kommer allt damm ifrån!!.
ja visst är det segt att bli av med influensan..känner mig oxå lite snurrig emellanåt...man tar väl i lite för mycket kanske!!
Jaja nu är det nya tag eller hur!!
STOOR KRAM A-C

Ann-Catrin sa...

jaha..nu har jag svart på vitt...jag är snurrig på riktigt..skulle skriva ett tillägg om ditt goda goda bröd som jag blev så sugen på...det skrev jag hos mig..
Ja ja nu ska jag nog ta och baka imorgon i allafall..
So long!!

Änglahem sa...

Karin, trot eller ej, nu har jag vaknat till liv igen. Livsandarna försvann där ett tag men nu tycker jag att kärringen börjar vakna till liv igen, hihi..
Såg inte hela Ivanhoe, hade inte ro att sitta ner så länge, men jag tänkte på dig hela tiden. Kände du i luften att jag lipa i sympati med dig i slutet?*s*
Jag håller på att slänga ut julen nu, men det har jag hållt på med i dagarna tre (det där med livsandarna) Fixa klart det i morgon, sen ska här målas, sys och målas igen (hoppas jag!!) Har alldeles för många ideer i huvudet, då blir det lätt lite rörigt....
Så förkylningen håller i er med fast klor ännu, fy attans vad tråkigt!
Hur ligger läget med dig då? Några nya projekt eller du bara softar i förkylningens spår?

Vi hörs snart igen

Kramisar
Ulrika

Marie sa...

Å nej, ännu en påminnelse om att jag missade Ivanhoe! Hihi, jag tror, efter att ha läst ditt inlägg, att jag hädanefter när jag ser Ivanhoe alltid kommer att tänka på dig.

Ha en bra fredag!
Kram Marie

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Man tackar och niger ! Men så söt är jag inte , fråga min man .
Jag vet inte om jag ska behålla den där bilden , men samtidigt är det lite kul att se andra , så varför inte bjussa lite på sig själv .
Hoppas allt är bra med er , är det fortfarande sjukstuga ?
Ha det gott och hälsa Ivanhoe !
Hugs / Loppa

Marika på Odlingspyssel sa...

Det är konstigt att det är så roligt att ställa fram alla miljoner julsaker man samlat på sig, men så tråkigt att ställa undan dem. Det går mycket långsammare också...hmm man kanske skulle låta tomtarna stå framme året om?

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hade aldrig lagt märke till dammet om du inte bett om att man skulle kolla närmare!

Skönt att se att det finns andra som dumpar av sina julsaker på det där viset... Så mycket roligare att ta fram det!

Ha det gott!
Kram Hanna

Lisas torp sa...

Missade Ivanhoe, men inte Jane Eyre!
Jodå, sån är jag! Ack, så romantiskt och tårdrypande!!! Och kläderna och allt....! *suck*

Ja, nu blir det mest frukt och grönt efter frosseriet!

Ha en god fortsättning på nya året du!

Kram

Lisa

Unknown sa...

Hejsan! Nej, jag förstår att ni hellre åker och hämtar den, ska bli roligt att få se bilder ifrån dig med den, ler.
Självklart kan du säga att du sett den på min blogg. Visst är det skoj när man kan inspirerar och hita ideer/saker så av varandra! JAg tycker att bloggandet är som den bästa inredningspremurationen man kan tänka sig! Kram Petra

Brunkullan sa...

Ivanhoe ja, han är väl toppen! Men jag skulle nog skratta om Tommy kom i tights..hihi!
Men dröma kan man ju.......:-D

Mina barn fick också Guitar Hero. För Wii spelet. Hur kul som helst har de, och jag provade och jisses så svårt det är! Men skam den som ger sig:-D

Susanne

En inredoholic sa...

Hahah.. du är ju rolig du! Jag kan bara hålla med!

Hua, sitter här och drar mig för att städa undan julen. Är ju så trevligt o läsa bloggen din.


Gott nytt 2008

kram

Dorthe ♥ sa...

Jag älskar oxå Ivanhoe, och missade det inte i år heller. Jag har redan slängt ut julen, och det känns sååå skönt!

Kram
Dorthe

Tingeltangel sa...

Vad härligt du skriver, det är så kul att få läsa dina inlägg. För att inte tala om hur fint ni renoverar. Erat kök är ju underbart.... Förresten vill ja också ha en riddare. Synd att de är så sällsynta nu för tiden.