måndag, januari 28, 2008

Veckans projekt :-)

Hej på er!

Ingen rast, ingen ro. Men från bloggen tog jag ledigt i några dagar. Det är märkligt vilket vanedjur man är! Vänjer man sig vid att slå sig till ro på kvällen med den lilla bärbara i knät, känns det tomt när man låter bli. Jag har massor att ta igen på era bloggar, trots att jag varit borta så kort tid.
Mitt projekt den här veckan är att ta mig an ett litet, litet rum på övervåningen. Man kommer till det här lilla utrymmet från vårt och sonens respektive sovrum och där inne finns ytterligare två dörrar. Den ena leder in i ett badrum som förr i tiden var en serveringsgång, och den andra till en inbyggd balkong som åtminstone jag undviker att kliva ut på. Balkongen hänger liksom i luften och ser ut att kunna rasa ner när som helst. Vi befinner oss tre våningar upp här på övervåningen...
När vi slet bort masoniten från väggarna såg vi att den gamla färgen var väldigt lik den grågröna färg vi själva hade valt till hallen. Fast här har väggen blivit fläckig och är full av spikhål. Nu ska golv och väggar målas och det lilla pytterummet inredas. Compact living, typ! Jag skulle tro att det är cirka två eller tre kvadratmeter stort.
Dörrarna är vackra, dock! Jag funderar på att låta dem vara i det skick de är. Badrumsdörren är min favorit, men det gäller att se upp med låset - om någon låser sig inne går det inte att få upp dörren från utsidan!
Vi tar en till dörrbild, tycker jag :-) Den här döljer ännu en dörr och bakom den finns den kalla, inbyggda balkongen.
Och här har vi dörren till hemlighuset ;-)
Om jag mot all förmodan hinner klart med projektet på övervåningen, väntar den här läckra spegeln på att bli målad. Vit, så klart. Den köpte maken hos "vår" trädgårdsmästare, på hennes och hennes sambos loppis.

I helgen fick jag och maken några timmar för oss själva, så vi passade på att åka till Gävle för att strosa där. Men tillsammans med barnen, min mamma och mina syrror ägnade vi oss också åt det här:
Och det här (nej, det är inte jag):
Minstingen passade på att krypa upp i en isbjörnsfamn :-)
Vi besökte Naturhistoriska riksmuséet. Någon annan som var där? Det kryllade av barnfamiljer!

Sist men inte minst åkte vi och spanade in den gård som maken lagt ut bilder på i sin blogg. Huset var mycket finare och såg större ut i verkligheten och där fanns ett stall och ett übercharmigt brygghus. Vore det inte för bristen på hagmark hade vi nog slagit till. Nu blev det inte så. Nästa gång, kanske?

Kram!

Karin

40 kommentarer:

MiaMaria sa...

Så spännande....vad ska det bli i detta lilla rum tro. Och vilken härlig dörr förstår att du vill bevara den som den är.
Ska bli roligt att se vad det blir av detta projekt.

HA´det så gott!
Miamaria

Lilla Blanka sa...

YES! Du är tillbaks!!!
Åh vilket kul projekt ni börjat med..! Det kommer bli superbra :)
Jaså ni har helt slagit gården ur hågen nu? Alltså den som är till salu..ja men det kommer fler tillfällen i så fall.
Det verkar som du piggnat till från förkylningen också, gött!
Kram
Mia

Nygammalt sa...

Vilka rum...ska bli kul att se.
Dörrarna är så fina, har likadan i sommarstugan.
Ha det så bra!
(Bloggen är otroligt beroendeframkallande, är lite skönt med avbrott nu och då)
Kram.

Snäckornas sjö sa...

Hello Dottie!

Är du på benen igen? Kul!!!

Vilka vackra dörrar du visar! Ska bli spännande att se vad du hittar på! Kommer nog bli kanonfint!

Synd på huset, men det kommer fler tillfällen. Ett som kommer att vara helt perfekt!!

Kram/ Spottie

Guldkorn i min vardag! sa...

Oj vilka projekt och såna vackra dörrar.Förr var det många krypin i husen eller skafferi som man kunde gå in i väldigt hög mysfaktor. Du är så fyndig ska bli kul att se vad du hittar på!
Kram Ulla-Bella

Änglahem sa...

Jippi...Karin is back!!! Jag som var så elak och inte trodde på att du var dålig först...*skäms*. Fy på mig, ber allra ödmjukast om ursäkt!! Soooorrrrry Karin!!
Jaså det bidde inget med den gården, jag som erbjudit mina tjänster som piga och allt...Såg mig själv som Lina (Emil´s) och gick där och plockade ägg, stoppade korv till jul och allt. Jag har t om tandvärken...*buhu...*
Ja ja får väl se tiden an och se om ni hittar något annat spännande projekt.
Fast jag tycker att ditt kommande "lilla" projekt verkar skoj att följa det också. Superfina dörrar, förstår att du vill bevara dom som dom är, ser charmiga ut.
Ser framemot att få se projektets framåtskridande.

Ha det gött (som Mia säger, inte jag tralla...)
Kramisar
Ulrika

Snäckornas sjö sa...

Nä men!!! Vad glad jag blir!!! Jag blev döpt efter en rysk TV som mina föräldrar hade på den tiden :-O Damn hippies! ;-)

Jag har gjort lite detektivarbete och har listat ut vad lillflickan heter...Vackra namn båda två, är speciellt förtjust i det andra namnet (börjar på I...om jag inte är helt ute och cyklar)...är det p.g.a. din wurm för riddare? ;-)

Och nej, jag är ofarlig, ingen stalker, men efter mailet av Wolf, där ni bor, yrket...var det inte så svårt att lägga pusslet ;-)

Kram/ M

Stämningsfullt sa...

Åh så vackra dörrar! Jag verkligen ääälskar gamla dörrar med sina fina hantverk. Annat är det idag :(
Ska bli kul att se hur det blir i det lilla rummet.
Kram!

Sarah sa...

Hej Karin, kul att höra från dig! Ha ha Peter Jöback, den liknelsen har jag nog inte hört förut! Kärleken bockar och tackar, en fin komplimang ;o)
Fina dörrar du har där du! Skall bli roligt att följa!
Må så gott och god natt från Sarah

.:Klara:. sa...

Jomen - en trerätters som man själv slipper laga till sitter alltid fint ;)

Verkar inte som om karln din var riktigt med på noterna att renovera ytterligare ett hus från scratch ;) Nästa hus MED hagmark ni hittar får bli under en av dina sjukperioder... då kommer han med det som present ;)

Uj vilket roligt "litet" projekt du har på G nu! Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.

Kram, Klara

ChatrinesLiving sa...

Tusen takk for en kjempekoselig kommentar i min blogg!
Bare koselig om du lenker meg til:)
(å jeg lenker deg også) :)
Så spennende prosjekt! Jeg følger med!!
Ha en riktig god natt!
Klem fra meg:)

White Season sa...

Hallå där, tusen tack för dina gulliga kommentarer, det gör mig så glad, verkligen. Här är det mysigt som vanligt, och vilka fina dörrar, och att bevara dem i det skick är väl ingen dum idé.. Ha en bra vecka, Kramar från Malin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilket "weird" rum , ser fram emot fortsättningen . Den där dörren är ju så läcker , vill ha den jag :-)
Va kul att gå på Naturhysteriska , det var länge sedan . Hon är för näpen er lilla :-)Måste dit med våran lillhäxa med , det är ju inte så långt härifrån , you knowe . Jag har klurat på om du möjligen känner någon av mina små kusiner , t.e.x Laila hon kan kanske vara lika gammal som dej ??
Vad skönt med hästgården , då är beslutet redan klart liksom , om du förstår vad jag menar ?
Ha det gott My Friend !

Lisas torp sa...

Underbart vackra dörrar! Och vilken känsla att ha ett litet rum - bara sådär...!!! Utrymme är lyx för mej! Och vilken vacker färg på pärlsponten!

Ja, tempot i storstan är ingen hit! Jag märker det särskilt när jag varit på torpet en hel sommar!
Tala om skillnad du! Men blir ju helstressad direkt!!
Jag är också lantlolla - i grunden och kommer säkert att förbli!.-)

Ha en skön vecka nu och njuuut av bonnlandet!!

Kram
Lisa
Lisa

H ennA sa...

hEj KaRiN!

Det äR jU sÅå FiNt MeD gAmLa DöRrAr! OcH sÅ sPäNnAnDe MeD eTt PrOjEkT!! Så SkÖnT aTt Ni FåTt KvALiTeTaTiD tiLLsAmmAns :-)

Från början har tyget varit fastlimmad vid korgets kanter, men det såg inte så fint ut på nära håll och det hade lossnat lite här och var. Jag sydde nya påsar och häftade fast med stiftpistolen och sen limmade jag sidenbandet ovanpå nitarna så att de inte syns...svårare än så är det inte..Hoppas du får till det med en egen picknickkorg! :-)
Jag får nog påminna maken om hans lycka he he..

Nattikram Anne

H ennA sa...

jo..jag missade korgkanten och fick stiftet rakt in i pekfingret..AJ!

tjolahopp...

Ann-Catrin sa...

Godmorhon karin!!
här har man svassat omkring som en liten råtta om natten... tänkte så du hade fått någon riktigt elak baskelusk... Ni har ju haft det underbart läser jag.. med familjen, på tu man hand... kan det bli bättre.... och en välbehövlig bloggpaus!!!
Nu är jag så spänd på det lilla rummet.. vilka spännande vrår ni har... men är ni på jakt efter något annat.. tänkte på gården ni tittade på...
Tusen kramar till min favoritbloggerska!!
A-C

Tidsmästarinnan sa...

vilket kul litet extrarum, det kan alltid vara bra till något! Brädgolven var ju hur fina som helst och jag gillade dina dörrbilder också.

Det kommer nog fler spännande hus att sätta tänderna i framöver :-)

Kram och ha det så gott!
S.

Nygammalt sa...

Tack söta du för dina fina ord! Ja tack vare mamma så sitter de upp-fint!
Det är egentligen lite skarvar emellan men hon har mixtrat lite så att det blev fint.
Det är väääldigt högt i tak och hon riskerade nästan livet när hon skulle hänga upp den. Hon stog på en pall PÅ en stol! Inte klokt! Men hon vägrade ge sig också! Envis? ;)

Kram.

Anonym sa...

Ni verkar he ett helt underbart mysigt hus,så charmigt, jag tycker att ni hyr en stallplats och bor kvar..ni kan få hyra en plats i vårt stall :-)) vi tar hand om pållen på veckodagarna så kan ni komma ner och klappa på helgerna :-))....eller..;-)
Vi kan bjuda på whisky och tysk tyrolermusik och för att göra det ännumera "tyskt" kan vi hyra in min gamle mor som kan få stå i bakrunden.. ehh..hon är tyska)
Ha det så gott
Kram

Maria sa...

Va roligt det ska bli att se hur rummet börjar se ut.....dörrarna är väldigt vackra!! Är såå svag för gamla dörrar!!

linnea-maria sa...

hej Vad spännande glimtar. Jag tycker det är kul med hus som har skrymslen och vrår, är inte så mycket för öppen planlösning. Vi har också kammarlås på våran toadörr. Gissa hur många gånger man har fått stå bakom dörren och skrikit anvisningar till hulkande barn. Fast de flesta vet inte hur man låser. /linnea-maria

Maria sa...

Kul att ha dig tillbaka! Helt underbara dörrar, kvalite. Våra var inte hälften så snygga, bruna och fula. Med ett par lager vit färg så är de helt ok idag, inte som dina, men de tål att tittas på.

Hem och Lycka sa...

Å, vilka underbara dörrar och vilket fint rum! Ska bli spännande att se vad det ska bli av därinne.. kram!

IKT i min vardag sa...

Jättefina dörrar, gillar gamla vita dörrar...gillar dock inte låset får panik om jag blir instängd!!! Det blir spännande att följa detta projekt också, vad ni än gör så kommer det att bli fint!
Verkar som du hade en härlig helg också!
Hade inte tänk att sälja smycken först, men sålde två i helgen för 260:- och det var ju trevligt :-)!

Sååå, du har köpt GI :-) Vilken bok blev det?

Kraaam Linda

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

aNu har jag glömt vad du visade för bilder jag blev ju helt till mig när jag läste din gubbes blogg. Ska du skaffa häst igen??? Va kul!!
Vad ska du har för något?? Berätta, berätta är ju trots allt en hästtokig själ!! Och gisses va billigt pris för gården ni ska va glada ni inte bor här nere i skåne här är priserna helt annorlunda USCH FY!!
Kram Helen (förlåt min snurrighet)

Marie sa...

Vad spännande att se vad du hittar på med detta lilla rum. Vilka underbara dörrar ni har, jag skulle dock aldrig våga låsa badrumsdörren, får lite panik bara av tanken på att bli inlåst!!!!

Det låter som ni hade en härlig helg!

Ha en trevlig kväll!
kram Marie

Ps. Tack för din gulliga kommentar!

Snäckornas sjö sa...

Tror säkert att du är en riktig snygging...

Håller med om namnet T, tycker det är jättevackert...och kärlekshistorian...snyft!! To die for...Men namnet I är kanske lättare att ha att göra med, än T...det kan ju låta lite tråkigt... ;-)

Kram från Bosch, Bang & Olufsen, Blaupunkt...pick one! ;-)

Vårt lilla hem sa...

Ett så härligt projekt!! Och vilka dörrar, och golv och väggar!! Såå kul att det finns kvar, och det ser ju välbevarat ut också!
Det är ju drömmen!

Ni verkar haft en härlig helg! Söta dinosar och en ännu sötare liten tjej :)

Du är så go med alltid så rara kommentarer, det glädjer mig lika mycket varje gång :)
Roligt att du gillar väggfärgen, den heter Sand och kommer från Mio Nordsjös kulörer. Fin till de flesta färger och speciellt till vitt :)

Ha en fin dag imorgon! Kram kram!! Jenny

En inredoholic sa...

Trevlig att höra din story och vad du hittar på!! Supervacker dörr.... Jajamän behåll den och du, jag är sååå nyfiken : )

Ha en bra onsdag!

Kram

IKT i min vardag sa...

Heeeej!
Jag har den GI-boken (men har inte bakat den kakan, kommer nog inte att göra det heller...:-))

Ola Lauritzon heter GI-kocken så din Ola är någon annan...
Grönt är skönt, eller hur? :-)Älskar grönsaker...råa, kokta som stekta!

Har precis lagt ut en tävling, du skall väl vara med?

Kram Linda

Radhusdrömmar sa...

Vilka fina gamla dörrar!

Kul att gå på Naturhistoriska, det gillar min äldste son också.

Ja, skåpet som gömmer proppskåpet är faktiskt ett gammalt köksskåp som jag målat vitt. Har tagit av en bit av det så att det inte blev så djupt och så har jag satt fast några knoppar på det.

Ha det gott!

Kram Johanna

spetsar och änglar sa...

Väldigt fina dörrar!Ska bli kul att se ditt projekt!Ha det gott/Kram Heléne

Dorthe ♥ sa...

Såå kul att du är tillbaka igen!

Kram
Dorthe....din lilla prinsessa är sååå vacker!

Solsjö - Under en vind sa...

Kul att du är här igen!!!

Så spännande med alla dessa dörrar som man inte har en aning om vad de döljer....ska bli kul att se vad du gör!

Kul med familjeutflykt!

Stor kram!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hoppas allt är bra där uppe i norr :-)
Jag tror inte Laila var så rund då , hon har tre syskon till , men den som ligger närmast dej i ålder är hon . De andra heter Björn,Mona och Marie . Min Mamma jobbade på posten i B-hamra , minns du möjligen henne :-) Ha ha !
Här har det regnat idag , Lilla Loppan och jag har varit på bokbussen och toklånat böcker . Så nu är det en tom bokbuss som åker runt i Roslagen ;-)
Har just tittat på Det okända ....inte coolt idag , hua !
Tänker på dina orber ...
Hoppas att du sover gott !
Love / Lotta

Marie sa...

Hihi, kom du ihåg att jag inte kunde ha täcke på fötterna!!!! Klarar som sagt var inte av tanken på att bli inlåst, har dessutom väldigt svårt att åka hiss!!!!!
Undrar vad det är för fel på mig, hihi.

Kram Marie

Malin - I min trädgård sa...

Härlig blogg! Dörrarna var ju fantastiska detaljer i ert hem, tycker jag. Hoppas det är okej att jag länkr till dig!

Katarina sa...

Go morrn Karin:)
Åh så mysigt litet rum ni har att sätta tänderna i, visst är det märkligt att när man river bort något så hittar man oftast det man själv skulle välja i dag, ler*
Jag har ju oxå varit borta ett par dagaråh hej så mycket man har att ta igen, hihi.
Kram till dig
Katarina

mittiminvillervalla sa...

Vilka vackra dörrar!

Du får sätt en hasp istället för nyckel. Fast bara på insidan så det inte det går som för Emil i Lönnebergas pappa när Emil varit i "haspar" tagen! ;o)

Ska bli jättespännande att se vad du gör av det lilla utrymmet!

Jag tar också paus från datorn med jämna mellanrum. Livet pågår ju liksom hela tiden och det gäller att hinna med att vara närvarande! ;o)

Kramisar Monika