onsdag, januari 16, 2008

Gillian McKeith har hittat hit!

Nu jäklar! ;-)
Men det finns inte en chans att jag ger upp lakritsfudgen på lördagarna!

Är det någon mer än jag och min chaufför och bärhjälp, det vill säga maken, som minns byrån vi köpte i Bollnäs för ett tag sedan? Den har flyttats runt, men nu har den hamnat i vår hall och verkar bli kvar där. Ett tag, i alla fall. Jag tröttnar snabbt och möblerar gärna om. Finns det något mer frustrerande än att ta i för kung och fosterland för att baxa runt tunga möbler och sedan upptäcka att det inte blev bra? Måste berätta att målningen ovanför byrån har maken gjort *mallig*

Vår hall är målad i en grågrön färg som har förföljt oss från hem till hem i nio år, eller något sådant. Där vi har bott, där har också den grågröna färgen målats på hallväggarna. Nu har den emellertid gjort sitt och ska bort. Väggarna är täckta med masonit eller liknande och under detta finns plank..! Samma plank syns om man går uppför trappan i hallen och kommer till trapphuset en våning upp. Väggarna däruppe var täckta med likadana skivor som är borttagna. Mellan plankorna hade de förra boende en gång i tiden tryckt in någon gegga som stelnat. Maken slet som ett djur för att få bort eländet, men orkade inte hela vägen. Jag förstår honom, jag orkade inte heller. Hur som helst, planken ska fram även i hallen. Så småningom.
Jag har fått en utmärkelse! Visst blir man helt chockad? ;-) Det är Lotta som har bloggen En Vilsen Loppa som gjort mig den äran. Hon har en stor portion humor och är underfundig, påhittig och har ett vackert hem som jag vet att många vill se mer av (hör du det, Loppan?).
Nu ska jag i min tur ge utmärkelsen vidare till åtta bloggare som sedan ska göra samma sak. Efter att ha slitit mitt hår och lagt pannan i djupa veck (vilket blir allt lättare ju äldre jag blir) har jag valt:

Jag skulle mer än gärna ge en utmärkelse till En Vilsen Loppa också, men det skulle ju verka lite skumt, kanske ;-)
Gúa, med bloggen Landamót, har avslutat sitt bloggande. Jag hoppas att vi har tur och att det är ett uppehåll, och att hon får lust att fortsätta så småningom. Bloggen finns kvar och det är alltid en fröjd att smita in där och kika.
Nu önskar jag er en bra forstättning på onsdagen! Det är bara tre dagar kvar till lakritsfudgen..!



42 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Först! :)
Wow vad fint det blev med den nya fina byrån..! Sakerna runt omkring passar så himla bra ihop...urmysigt!!!
Stackars "Wolf", man kan få total panik på sånna där hemska jobb som det innebär att ta fram en plankvägg..även om man vet att det blir fint efteråt så ger man upp ibland. Åh grattis Karin för utmärkelsen, du är verkligen värd den!!! Och stort TACK för att du ger den till mig!!! *kraaaaaaaaaam*
Gillian Mc Keith hade gärna komma hit o lära mig ett o annat oxå..jag behöver kanske inte gå ner i vikt men äter säkert totalt fel..jag är i alla fall trött för jämnan o då är det säkert nåt med maten som inte är bra...
Ha en bra dag! Jag är hemma idag med, känner mig bättre men sonen har fått det i stället nu :(
Mia

H ennA sa...

Talangfull make du har, har han målat fler tavlor?? Jag skulle så gärna vilja komma igång med lite renpveringsjobb..men att få tiden att räcka till...ett gissel, speciellt när vi jobbar tidig morgon, sena kvällar och maken långt ut på nätterna..
Du får samma plakat av mig som du redan har blivit utdelad till..för du är en av mina absoluta favoriter i denna värld :-) Och vi får hoppas att Goa joinar oss igen så småningom!

Ha en glad dag!

Kramis

Stämningsfullt sa...

Åh så fint det blev med byrån där i hallen! Jättefint!
Vad duktig din make är. Förstår att du är mallig :)
Kram!

Svenska inredningsbloggar sa...

Lyllo dig som har en händig man:)
Hallen ser riktigt hemtrevlig och mysig ut. Byrån är så fiiiin.

Kram Linda

IKT i min vardag sa...

Attans, jag hade inte loggat ut mig från inredningsbloggar. Det var iallafall Vita ljuva tankar som hälsade på.

Kram igen.

Radhusdrömmar sa...

Vad fint det blev med byrån!
Vilken söt liten spegel som du har brevid!
Lycka till med maten :-)
skulle heller aldrig kunna ge upp lakritsfudge...

Kram Johanna

Stina sa...

Väldans fina saker du har i hallen.:-) Kramis

n o r d i n g å r d e n sa...

Så fint du har det i hallen! Byrån blev fin där men oj vilken läcker vägg! Jag förstår du vill få fram den , även om den grågröna färgen var fin med!Lycka till med jobbet, det kommer bli ursnyggt! Jaså, uppkörning i Falun, då önskar jag lycka till med det också och självklart ska du besöka Café Bagarstugan vid gruvan OCH Gruvgatan 13! ( obs, de har stängt måndagar..) Mari.

Snäckornas sjö sa...

Tackar så hjärtligt för utmärkelsen!!! *rörd*

Sambon har faktiskt samma humör som han alltid har...d.v.s. ett bra humör (han är en av dessa få människor som nästan alltid vaknar med ett leende på läpparna...han är nog inte riktigt riktig ;-)), trots att snusningen har upphört!

Byrån är sååååååå fin!!! Och passade ypperligt där i hörnan med de andra fina, vita sakerna. Tavlan är också snygg...är det en riddarborg månne, som jag skymtade där? ;-)

Uptagen av livet?? Upptagen av jobbet är nog närmare sanningen :-(

Ha det gott, kära Latara!

Ann-Catrin sa...

Tack underbara du för utmärkelsen... blir lite rörd faktiskt!!.
Vad härligt att byrån hittat hem.. tycker den verkar trivas utmärkt under makens fina målning.
Ja du det där med att man aödrig är riktigt nöjd...jag ägnade ofta söndagarna förut att baxa möbler hit och dit... till sambons förskräckelse..nu gör jag det ibland själv och då lägger jag handdukar under och draaar dom över golven...går så bra så!!
Gillian.. är det hon den brittiska kvinnan???..ja inte ska hon ta bort lakritsfudgen... är det dom där stora fyrkanterna man köper på lösvikt... dom gillar jag med MYCKET!!! vi har nog lite lika smak där....vilket jobb ni har framför er med väggarna..hua.. men vad var der för gegga??? Fint som snus kommer det bli i allafall...ert vackra hem växer fram..jag gillar era ytor och er smak så!
Nej du någon värstingkamera har jag inte... bara en vanlig digitalkamera.glad amatör är ett passande namn. .
Godkväll min sköna så ses vi snart igen...men inatt tar vi det lugnt va... ska nämligen sova ordentligt
Ann-Catrin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Byrån är som gjord för just er hall och right on that spot !
Me like era element , hur snygga är inte sånna , önskar vi hade lite sånt hemma hos oss , men icke :-(
De sk.planket är ju jättesnyggt , men vilket jobb , är det månne lakritsfudge mellan plankorna ?
Kul att du uppskattar utmärkelsen , och va glad jag blir att du vill ge mig en tillbax !
Lite smörigt tycker jag nog att ge den till Ann-Catrin , är det ett visst samvetet som knackat på axeln , du hade ju t.o.m spökat runt hos henne på natten , ha ha !!
Kram på dej goding !!

Änglahem sa...

Grattis Karin till din lilla utmärkelse!! Sen ger du en till mig...*rörd till tårar..tihi* Du är väl bara så gullig du!! Kommer jag att leva på länge...

Tycker byrån ser ut att vara gjord för den lilla hörnan, passar så himla bra ihop med de andra sakerna. Jaså du, din make är konstnär han...inte bara händig utan konstnärlig oxå, jaa då är det väl bara den ökända manteln som saknas då?!

Den här Gillian du pratar om..har jag faktiskt inte hört talas om, men det kanske är något för en annan då?

Förresten den grågröna färgen ser snygg ut, fast jag förstår ju att ni hellre vill ha fram plankväggen. Blir Snyggt...!!

Hur går det med biblioteket måntro?

Ha en gosig onsdagkväll min lilla goding!!

Kramar
Ulrika

Änglahem sa...

Men så oförskämt och ouppfostrat av mig TACK säger man ju när man fått något! F´låt!!

TACK SNÄLLA GULLIGA KRAMIGA KARIN!!!

Kram

Marie sa...

Byrån passade jättebra i hallen under makens målning. Planket är superläckert, kommer att bli jättefint när ni är klara!

Grattis till utmärkelsen och tack till dig för att jag får den. Jag hoppas också på att Goa kanske börjar blogga igen så småningom, saknar henne!

Ha det bäst!
Kramar Marie

Vårt lilla hem sa...

Grattis till utmärkelsen, du är såå värd den!! :)

Och tusen tack söta gulliga du, va glad jag blir :) Blev så förvånad när jag läste att du gett den vidare till bland annat mig, så roligt!

Byrån ser ju helt underbar ut där i hallen, och jag tycker hallen är fin som den är nu men kan tänka mig att det kommer bli ännu finare när plankväggen är framtagen! Så vackert! Men ooo, vilket jobb! Tur att man glömmer allt slit när det gått ett tag så man orkar ta sig an nya projekt :)

Mmm fudge, hur gott är inte det då!?!? Jag älskar vanlijfudge! :)

Har fått dille på morötter och dippa i creme fraiche "franska örter", super om man är småsugen men vill va nyttig :) Och om man är lite lat, som jag :)

Ha en underbar dag imorgon vännen :)

Varmaste kramen! Jenny

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Kära Karin har du inte förstått , jag har inget vackert hem , bara några enstaka prylar som jag punktmarkerar då och då . Så därför är det helt omöjligt att ta ut svängarna mer .Visa HELA väggar , men snälla du ;-)
Ang. strut snurrning och nu viskar jag tyst så ingen annan hör , jag känner en som tiggde till sig en strut av en annan bloggare i ren avundsjuka ......
Gå och lägg dej nu männska !
Kramelikram , som syrran så käckt säger :-)

IKT i min vardag sa...

Tack för din söta kommentar:)Undrar bara om det är ok att länka dig?

Kram Linda

Unknown sa...

Åh det blev ju bara så himmla toppen bra med byrån!!!
Vad skoj!
Hm,tittar in snart igen men nu är det sängn som gäller för mig, ska snart jobba...
Ha det gott! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Nygammalt sa...

Grattis till utmärkelsen, den är du värd!

Du, man ska inte ge upp allt, måste ju få njuta mellan varven också! Även om det verkar bli njutning för mig alltjämt...det är ju så gott med choklad till teet *hi hi*
Kram på dig!

Goa sa...

Heeej min underbara Karin...i den fina hallen med den ljuvliga byrån!!
Jag kommer att tuppa av när ni har tagit fram plqankväggen...sååå himla snyggt!! *suck*...*stön*...jag vill också bo i en lanthandel!!! Så är mannen din konstnär också...ante mig!! Japp allting är bara superduper mumsigt och ditt skrivande gör mig glad. Tack!
Och tack för utmärkelsen...jag blir så himla rörd och alldeles tacksam
och...BLOGGSUGEN..:)
Fattar inte att det är så många underbara människor här ute...helt otroligt!!
Tungvikt av kokvarma isländska skånekramar till dig...från mig!
Puss!

Maria sa...

Så underbart!!! Ert hus är som en skatt kista, full med oupptäckta saker.
Kommer bli så snyggt!

MiaMaria sa...

Så fint...
Och vilken panel/plank ni har så himla fin. Och detta finns alltså under den gröna färg och skivor vilken SKATT!

Ha´en himla bra dag!
miamaria

MiaMaria sa...

Jag igen glömde säga grattis till AWARDEN!

Maria sa...

Det kommer att bli SÅÅÅ fint i er hall när ni tar fram träpanelen !!!

Och byrån är såå fin!!

IKT i min vardag sa...

Hej på dig!

Tack för de gulliga sakerna du skriver, jag blir så glad:-)
Roligt att du vill länka, du ligger redan på plats i min länklista:-)
Jag ÄLSKAR verkligen också kokböcker och läser dem som romaner, typ. Jag shoppar lite för mycket kokböcker också...hrmm. Ska lägga ut fler recept och också lite boktips tror jag...på kokböcker då alltså:-)

Kram Linda

Änglahem sa...

Karin, Kariiin.....varför har du inget sagt????????????? Ska du köra upp?! Förstått en aningens att du kanske övningskörde lite, men detta!! När dååååå.........?
Måste ju hålla tummarna för dig ju.
Får man verkligen köra upp med automat? trodde man måste kunna hantera en manuell. Ja, ja tiderna förändras*låter som en gammal mö*

Återkom till mig, SNÄLLA måste veta*tihi*

Kraaaamisar

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallå jag kanske är lite dum men jag har inte hört talas omGillian Mc Keith, är det recept eller bara om sunt leverne?
Du den byrån passar jättebra där i hallen den skulle nog passa överallt för den var så himla fin!
Kram Ulla-BElla

mittiminvillervalla sa...

Men himmel vad snyggt med byrån!
Den hallen skulle jag gärna vilja ha! (....och byrån!) :o)


Du härlig underhållande människa har fått en utmärkelse hos mej!

Kram Monika

Solsjö - Under en vind sa...

Stort grattis till din utmärkelse!!!

Så fin hörna du har, jag stannar här en stund och myser!! Kramis!!

Hanna sa...

Byrån är ju så attans snygg...blev ju perfekt i din söta hall. Visst är det berövligt att så många hus är "förstörda" av massa äcklig masonit. Men fint blev det i alla fall..verkligen värt allt slit.
ha de bra och låt inte gillian ta kål på dej

Hanna i Det stora grå huset sa...

Grattis till utmärkelsen! Den förtjänar du, gillar din blogg och tycker du skriver bra.

Vad snyggt ni kommer att få det när planket kommer fram! Fast iofs så tycker jag inte att det ser direkt illa ut nu heller!
Ha en fin kväll !
Kram Hanna

IKT i min vardag sa...

Tack så mycket för ännu en gullig kommentar, du är så snäll:)
Jodå, har nu bloggat i 17 dagar och håller fortfarande på att lära mig. Det är tack vare dig och de andra bloggarna som jag själv vågade mig på det här. Ni inspirerade mig till det:)

Har sett Gillian på TV, men ej läst hennes bok. Jag gillar GI-maten och har några (7 st!) sådana kokböcker hemma. Har inte varit sötsugen sedan i augusti förra året!

Kram på dig!

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Grattis för utmärkelsen! det kommer att bli riktigt fint med plank i hallen också precis som trappen men åå vad gör man inte mvh Maria Villa Nyhem

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Jasså du e vaken !!
Självklart en scootermodell , jag ser nog ungerfär ut som Audrey Hepburn i En prinsessa på vift när jag brummar fram , kan jag tänka mig , i alla fall ...typ :-)
Men sen när du fått lappen , då förväntar jag mej att du kommer hit , tillbaka till byn och häls på :-)
Gonatt kramar på sej !!
P.S. De kostade inte ens 40 kronor , inget att fundra på , åk imorgon ! D.S

Nygammalt sa...

Tack för tipset, det ska jag absolut kolla in! =)

Ja, min nya last är att jag måste ha en bit choklad till te. Lite konstigt men mycket gott!
Får väl malla mig med att jag faktisk var och tränade idag (stolt), men åt lite godis efter...;) Hopplöst fall kanske *he he*

Lycka till med godiset, snart är det lördag!
Kram kram.

Lilla Blanka sa...

Men Karin...så kan du ju inte säga din galning..jag blir ju alldeles euforisk här på nattkvisten..en källare ...full med gamla fö-fönster..med s-s-spröjs...(stammade hon fram med en guldletares galna blick)..Vilken GULDGRUVA..hmm tänk på att jag vet var ni bor (hmm ja, vilken ort i alla fall)...sedan kan jag nog lukta mig till fönstrena hihi...o släpa hem dem på min arma rygg :)
Själv har jag skickat ut maken på Fönsterjakt idag...mitt öga skådade nämligen ett Rivningsprojekt...en av stans gamla skolor..och DÄR fanns det fina fönster må du tro..jag blev redan då alldeles uppspelt..så nu håller jag tummarna för att vi skall få några...Besked i morron...seeeg väntan..
Okidoki nattugglis...dags att sova :)
Kram
Mia *med sköna fönsterdrömmar, hopefully" (usch, tänk om det blir en mardröm..och någon annan skoningslös människa stjäl fönstrena av mig o stoppar ner dem i en kall källare..hu

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, bara en snabb bloggrunda då jag såg din komentar. NEJ; NEJ, det är inte det cafeét du tänker på, det ligger på höger sida om man har gruvan i ryggen! Bland de röda små trähusen. Det är ett gammalt rött torp. Massor av hembakt!!! Du kan se et inlägg fr mars el april hos mej, där syns huset!Ovh "Gruvgatan 13" ligger just på Gruvgatan 13, stora vägn rakt ned från gruvan mot stan! Hej från Mari.

Unknown sa...

Hejsan Vännen!
Hihi, ja det är min lila Ossian. Han der verkligen ut som en Grodan Boll på den bilden, men visst är den charmig!
Jag älskar foton, och skulle helst av allt ha en hel vägg fylld av svartvitta fotografier, det är så roligt att kunna fånga minnen på bild, tyvärr erbjuder inte planslösningen på vårt hus så mkt tavlor... Ha en helg! ¨
Kram Petra

Anonym sa...

*LER* Jag har oxå grönt i hallen... som jag gärna vill bli av med. Men den färgen som verkligen förföljer mig från boende till boende är gult...*rys*

IKT i min vardag sa...

Satt precis och skrev ett långt inlägg och fick inte in det! Börjar om nu och hoppas på tur.
Jo, GI är lite som stenåldersföda. Massa nötter, frukter, bär och grönsaker...och mycket kött. Jag har uteslutit socker och vitt mjöl ur kosten, samt alla konstiga tillsatser som finns i färdiga och förädlade produkter. Maten i GI är mer "back to basics". Den är lagad från grunden, på riktiga råvaror.
Med GI tänker man "brunt istället för vitt"

Borde bli GI-expert kanske?;-)

Kramar från Linda

Vårt lilla hem sa...

Gahh fetaoströran låter ju rikitg smaskig, älskar det mesta med ost och vitlök i :)

Försöker ju vara lite nyttig,men innan kunde jag inte hålla mig, köpte en STOR påse lösgodis! Den ska fram till Let's Dance! =)

Ha en fin kväll! Kramis! Jenny

Änglahem sa...

God middag Karin!
Har du vaknat ännu? efter uppvaktningen igår! Låter jag avis? Jag..nääädå inte alls..
Hoppas att ni hade en riktigt trevlig kväll!, blev det någon bio?

Tädgården våran är vårat eget verk.
MÅNGA timmar av hårt, men otroligt roligt arbete ligger bakom den. Här fanns bara halvruttna äppelträd och Helruttna skjul med en mossmatta!! Inte roligt!

Kommer bilder så småningom när den vaknar upp ur "vinterdvalan!, vilken vinter kan man ju fråga sig?

Ha det gott min ärta!
Kram
Provence pinglan