måndag, januari 21, 2008

Det här med planlösning...

Jag visste väl att ni skulle gilla det förra inlägget med planerna för vår trädgård! Ni har en alldeles utsökt smak, måste jag säga. När jag ändå är igång och smörar kan jag berätta att besöksräknaren har passerat 20 000 och att jag säger som när den nådde 10 000: Alla som besöker min blogg mer än en gång är übersmarta och snygga! ;-)

Vi bor i en gammal lanthandel och någon öppen planlösning existerar inte. Vardagsrummet var en gång själva butiken och köket var lager. Mellan kök och vardagsrum finns ingen kontakt alls; man kan inte softa i soffan och prata med den som lagar mat, till exempel. Varför man nu frivilligt skulle vilja softa i stenhårda Klippan-soffor. Hur som helst, vi funderade länge på att riva badrummet som ligger vägg i vägg med köket, för att på så sätt göra köket större. Då skulle man från en del av köket se in i vardagsrummet. Men om badrummet ryker, måste vi offra det rum som ska bli bibliotek. Vart skulle våra böcker ta vägen då?
Här är vardagsrummet som rymde själva butiken. Rummet går längs med en ganska hårt trafikerad väg. Man måste vara rätt korkad för att frivilligt bo så nära en väg när man har barn...
Om man tittar ut från vardagsrummet ser man dörren in till badrummet som fortfarande går i 70-talsgrönt. Tanken var alltså att badrummet skulle bort och att man genom att kika ut genom valvet skulle blicka in i köket. Nu har man i stället full koll på vem som går på muggen, och när ;-)
Lite fint backar vi ut genom valvet som vi skydde som pesten - ända tills vi målade det vitt. Nu är valvet en av favoriterna här hemma.

Så vänder vi oss om och där, halvt dolt bakom väggar, ligger det ensliga köket...
...som ser ut att vara gult i dunklet. Om vi rev badrummet och gjorde köket större skulle vi få plats med både kyl och frys, kanske där ugnen och det utdragbara skafferiet finns idag. Nu har vi bara ett kylskåp i köket, vilket fungerar hyfsat om man planerar bra. Jag som är verkställande hemdirektör, dvs hemmamamma, har självklart stenkoll *drar till med grov överdrift*

Direkt innanför dörren till köket står kylskåpet. När det är öppet kommer ingen vare sig in i eller ut från köket. Men so what? Man kan ju alltid spana in valvet eller kolla in avsaknaden av golvlister när man ändå står där och väntar!

En sak som slår mig när jag kollar in bilderna är att jag kanske borde ändra den lilla texten i min header (heter det header?). Jag menar, less is a bore? Det ser ju ut att eka i vissa av våra rum..!

Ta hand om er!

Kram, Karin

52 kommentarer:

Snäckornas sjö sa...

Först igen! I really got to stop lurking ;-)

Jonna sa...

Hejhej. tittar in på din blogg.
Vad myysigt du har det.
Kul att titta runt och låta sig inspireras.
Ha det bra. Jonna

Snäckornas sjö sa...

Ok, jag erkänner...jag har inget liv ;-)

Mycket fint du visar, tyckte valvet var fint! Och ditt drömkök...aaahhhhh!!!

Jag har ett problem, kan inte lägga in bilder längre :-( Kann du mir hilfen?

Snäckornas sjö sa...

Kannst...menade jag (tror jag). 2a pers. sing. i tyska tar -st i slutet av verb, va...? Eller är jag helt ute och cyklar?

Ok, I'm officially not having any life worth mentioning now...what so ever ;-) Tyska verb *upphetsande*

Hem & Harmoni Marie sa...

Men vilket härligt inlägg...fina bilder och skojig text.
Inte helt lätt det där att välja hur man ska planera stort kök/vardagsrum kontra biblotek o toa.
Efter som jag inte sett det 'på riktigt' så är det svårt att tipsa men jag hade nog föredragit större kök med möjlighet till skafferi mm. Samt binda ihop vardagsrum och kök.... Men så var det det där med böckerna... Hm, inte blev du så mycket hjälpt av mig inte...:(

Hoppas i alla fall att du har det bra! Kram Marie

Wolf sa...

det här ju riktat till Snäckornas Sjö, men jag tror not att hon ser det hon också fast det finns på frugans sida:

Ich bin
Du bist
Er/Sie/Es ist
Wir sind
Ihr Seid
Sie sind

Kram
Wolf

Lavendel & Romantik sa...

Såg ju väldigt fint ut..gillade valvet också....Snyggt alltsammans Ha det gott Kram/Majsan

Hanna sa...

MER...JAG VILL HA MER....gud va kul det va att få se ditt hem...det är så mysigt så jag tror jag smäller av. Vad himla fint. Och trädgården ser ju ut att bli prima. Det är inte lätt det där med planlösning. Jag har motsatt problem...våra rum är så gigantiska att man liksom måste dela av dom för att man ska känna att de är hemtrevligt och inte helt kalt.
Om du ser någon som smyger runt fönstren så behöver du inte vara skraj...de e bara jag som e grymt nyfiken...och jag kommer givetvis att göra honnör för hemmadirektören=)
Ha de gott

MiaMaria sa...

Detta är ju själva charmen......
Så fint!

Miamaria

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Sist igen !!!
And I love you och dina underbara inlägg !!!
Jag tycker absolut det är mycket viktigare att ha kontroll på toaingången ! På så vis kan man ta den på bar gärning som inte fäller ner ringen efter sig eller struntar i att sätta i nytt papper !!! Va ska du öppna upp till köket för ... osigt och eländigt ;-)
Valvet är ju för häftigt !
Ja , men hela erat hus är ju sååååå fint , trots alla smågrejor du nämner , som lister .. vem har det !?!
Många kramar /Loppan

Hanna i Det stora grå huset sa...

Haha, du är bra rolig du. Har sagt det förut, du skriver bra.
Och du, tack för komplimangen där i början på inlägget. Väldigt rart, hihi!

Det är kanonfint som det är. Men visst skulle det vara härligt att ha ett sammanhängande kök/vardagsrum, det förstår jag. Det har inte vi heller... Men ,men... Man kan inte få allt. Speciellt inte jag som faktiskt valt att vara hemmamamma jag med. Då får jag leva utan viss lyx, men det är det värt...
Sköt om dig!
Kram Hanna

Snäckornas sjö sa...

Jag är ett datageni!! Ska byta yrke...bli dataexpert. Alla problem blir lösta av att man bara startar om datorn. Easy peasy!! Och jag ska ta hiskligt mycket i betalt också. Då kan jag sluta jobba och "lurka" ännu mera ;-)

Har inte heller nära från kök till v-rum ( ca 20 meter från varandra), och det stör inte mig ett dugg. Bara när telefonen ringer och jag sitter i v-rummet och måste svara i köket...då stör det mig. Nästan alltid andfådd när jag svarar! Folk undrar säkert vad vi håller på med... ;-)

linnea-maria sa...

Vad kul att se lite vybilder av hemmet. Valvet är jättefint. Jag förstår dilemmat ni har. Det är inte helt lätt att göra det bästa av vad man har ibland. Vi bor också i en gammal lanthandel, eller vad jag ska säga, det har ju varit alla möjliga verksamheter här men planlösningen är en klassisk 6-delad. Det som var affär är pojkarnas sovrum och toalett.
På tal om mes...Ja det är lite vitsen, i böckerna så hånas han för sitt "babyface" (fast medeltidsspråk). Folk bedrar sig på utseendet. Han passar bra som den oskuldsfulle munken, men som korsriddare är han en riktig hårding. Jo jag tycker han är snygg (smaken är som baken) ;)
Säger damen med valkar i händerna. /linnea-maria

Radhusdrömmar sa...

Vad fint ni har det!!!!!!


Kram Johanna

Brunkullan sa...

Ja din vän kommer bli en superbra trädgårdsmästare!! Fantastisk planering:-D
Jag älskar trädgård och gör liknande ritningar några grr per år. Tyvärr blir det inte stora steg gjorda men babysteg.....Såsmåningom ska radhusträdgården bli en oas.
Önskar jag ialla fall!

Susanne

Änglahem sa...

Jippi yeah!!! nytt inlägg från kalaspinglan! Detta missade jag i går kväll, men isället räddade du min morgon!! Tack söta du!! Du och solen för den skiner som attsingens idag!
Jag röstar på bibliotek!! Vad skulle livet vara utan böcker??!!
Håller helt och fullt med lilla loppan på det här viset har du ju full koll på vem som inte sköter sig på toa!!*hihi*

Är det ok om jag mailar dig? har adr. via Mia.

Kramelikram
Boktokan

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

*ler stort* Hur glad blev inte jag då över att hitta hit via din kommentar hos mig :) Vilket mysigt hem och dina texter får mig att dra på smilbanden :)

Jag länkar till dig genast, men om det liksom inte är ok så får du hojta till!!

Kram
Flisan.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilka härliga bilder!
Jag är fortfarande så imponerad av köket! Tycker att de blev så fint.
Tänk att du visste att jag är übersmart och snygg trots att vi aldrig träffats :)
Skämt och sido. Grattis till 20000!!
kram!

Unknown sa...

Meeen så mysigt!!
Roligt med så mycket fina bilder.

Personlig planlösningar gillar jag.
Det är liksom det som gör gamla hus så speciella.

Ha det gott. Vero

Sarah sa...

Hej Karin!
Du har så mysigt och fint hos dig!!!!!! En mysfaktor på 10/10! Gillar din stil ;o)

Anonym sa...

Hejsan !!
Va kul att ha hittat hit :-))
Jag kommer troget följa er Trädgårds (s)planering :-))
Vi har just köpt hus (1 år sedan) och fick en tomt på 6000kvm på köpet *jippi* så till sommaren åker hårdhanskarna på (igen)..om ni känner fler blivande trädgårdsmästare så är det bara att skicka dom till oss :-)
Kram
Rebecka

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Mycket fint du visar tycker att valvet är jättefint ,det här med öppen planlösning gillar inte min make jämt vi har öppet på nedervån.Han tycker kan jag förstå när han jobbar ungarna har kompisar äldsta sonen spelar på flygeln ok ibland kan det vara jobbigt men jag gillar det ändå kram Maria Villa Nyhem

IKT i min vardag sa...

Du har väl inget att klaga på! Det är ju hur toppenfint som helst hos er. Lite halvtaskig planering får man räkna med om man har lyxen att få bo i en gammal lanthandel!(ja, jag är lite avundsjuk...)Köket är en dröm. Vilket himla trevligt inlägg, har suttit här en bra stund och tittat :-)

Kram Linda

junhe sa...

verkar vara ett mysigt hus ni bor i..jättesöt liten klocka har du också =) ha dt gott/ mvh junhe

Lilla Blanka sa...

Men Karin jag tror jag ramlar av stolen här..! Haha du skulle höra mig nu.."åhh" "wow" "W-O-W" haha..jag ser antagligen rätt löjlig ut där jag sitter oxå o glor på daotorn med stora ögon ;)
vad kul med så många underbara bilder!!!
Grattis oxå till 20.000!!!
Och stoooort TACK för dina snälla ord om mig..hmm nu tror jag ju i och för sig att min tumme är placerad hyggligt i samma nivå som era, skillnaden är nog att jag är tok-dum att ge mig på alla galna projekt själv haha :)
Kram
Mia

Staket & Designkonsulterna sa...

Så kul att få se hur du har det...mysigt. Jag älskar stora kök för där vistas vi mest. Det är alltid svårt med planlösningar som skall fungera som man vill utan att få ta bort något som man gillar och vill ha kvar...som biblioteket.

Kramizz från mig/ Annelie

Skatan sa...

Så kul att få en liten rundvandling! En sådan törs jag inte bjuda på...det skulle bli alltför många snavanden över 70-talsfurueländen...huvva! Jag vill vinna en miljon och blåsa ut vissa delar ur vårt hus! Ni har i a f mycket enhetligt hemma. Jag gillar det jag ser : )

Stor kram.

Ann-Catrin sa...

Men karin, Karin... vilken "jäkla" måste svära tyvärr... ordning ni har... inte en grej ligger fel..ovch ändå förstorade jag upp bilderna och tog fram luppen!!!
Ni har ju så satans snyggt..oups igen f"låt!
vad läckert det blev med valvet.. och visst är det underbart med öppen planlösning.. det har vi men ibland så..hmm skulle det vara skönt att kunna stänga in sig..i en familj på fem!!
Slutligen måste jag bara säga att du skriver så kul... det är en fröjd att "hälsa" på hos er!!
Stora kramen Ann-Catrin

H ennA sa...

Hallååå...är det någon hemma?? Inget fel på ljudcirkulationen mellan väggarna här..;-) och välstädat är det. Ni har ett vackert hem..verkligen!
Jag och maken har möblerat om i vardagsrummet idag, inte så lätt med tanke på att rummet är litet och det är fönster och dörrar åt alla håll..men nu känns det bra :-)
Nu blir det mys resten av kvällen.
Trevlig fortsättning på kvällen!

kramis Anne

Anonym sa...

åååh vad jag gillar tegelväggen bakom spisen! (och det andra såklart!)

=)

Marie sa...

Vad kul med så många bilder från erat fina hem. Jag bara älskar ditt kök, det är sååå snyggt! För att inte tala om det underbara vita golvet, suck, vill ha!

Grattis till alla dina besökare!

Kram från den übersmarta och snygga Marie

IKT i min vardag sa...

Klart att du ska få receptet på soppan när du ber så sött :-)! Jag lägger in det under morgondagen.
Brödburken kommer från Bruka och är en liten älskling, även om jag inte rör innehållet i den för tillfället ;-)
Nu är det dags för Bridget Jones!

Kram på dig!!!

Lilla Blanka sa...

Stackare, det är inte kul att vara feber-yr :( Hoppas du piggnar till snart igen!
Alltid lika kul att läsa dina kommentarer, du är som en sån där vitamininjektion ;)
kram
Mia

Unknown sa...

Hejsan!
Ja, phu visst känns det tråkigt när man blir motarbetad av planlössningen... Men tja man kan ju också se det som en utmaning,jag är helt säker på att du fixar det där skit bra! Kram Petra

Guldkorn i min vardag! sa...

Tackar, tackar då får man väl räkna sig till dom där supersnygga eftersom jag är inneboende på din blogg.Jag tycker inte att köket är ensligt snarare tvärtom supernice!
Tack för rundvandringen nu hittar jag på toa...

White Season sa...

Kul att få se lite mer bilder, och det är väl charmen med att bo i en gammal lanthandel, med gångar och vrår...hur fint som helst, och sen dina roliga texter... Kram Malin

Unknown sa...

Vad roligt att man kan glädja någon. Stort GRATTIS till 20.000 besökarna. Jag har en bra bit innan jag är där, OM jag någonsin kommer dit.

Tack för kommentaren hos mig. Jag blev jätteglad!
Hoppas du kryar på dig. Kram Vero

Lea sa...

Det där med listen som saknas känner jag igen :-)
Vilket himlarns mysigt hem ni verkar ha, man vill liksom kika runt kanten på bilderna.
Härligt med udda planlösning tycker jag!!
Mys och må
/Lea

Lindesnäs-Annika sa...

Ohhhh, nu känner jag mig plötsligt otroligt mycket smartare och snyggare... en angenäm känsla kl 8 på morgonen.
Jag tycker du har det fint i ditt hus och det där med planlösning är sk..svårt. Jag har 20 m sprintsträcka plus en kraftig u-sväng i slutet mellan kök och vardagsrum så jag tycker nog att du har rätt mycket kontakt... ;)

Ha det bra, KRAM
Annika

spetsar och änglar sa...

Du har det såååå fint!Vi har inte heller någon öppen planlösning och det passar oss jättebra.Tycker att det är charmen med gamla hus.Tack för den trevliga titten i ditt mysiga hus./Kram Heléne

Solsjö - Under en vind sa...

Jag tycker att det ser mysigt ut! Visst kan man drömma om annat, men jag har insett att ibland måste man anpassa sig efter huset istället för att huset ska anpassas....vi fick ge avkall på en hel del i köksrenoveringen, men samtidigt gav det saker som vi inte räknat med....
Ha en bra dag! Kram!

MOONLOVER´S sa...

oj så fint ni har hemma, man blir ju sååå avis!! Ha en bra dag.

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket vackert hem och helmysigt kök!!! Åh så fint!! och du, jag är ubersmart! Mari.

Maria sa...

Ni har det sååå fint, köket är urmysigt, gillar luckorna!! Och visst är det bra att ha koll på toan från vardagsrummet *fniss*

Men visst förstår jag att du skulle vilja ha ett större kök, kan väl aldrig bli för stort *blink*

Det går fin fint med magen....nedräkning på full gång 3,5 veckor kvaaar *längtar*!!!

Tidsmästarinnan sa...

det var då för väl att det är någon mer som saknar en list här och där hemma :-)
vad mysigt ni har!

Malin - I min trädgård sa...

Underbar blogg som även denna är ny för mig! Jag sitter här och småskrattar när jag läser dina formuleringar - härligt!

Noralill sa...

Hei, Tusen takk for kommentar hjå meg. Glad for at du helsar på meg...Du spurte om min dotter, ho har det bra, men slit med pusten. Ho går på masse medisin bla cellegift, men er jevnlig til behandling på sjukehus. Me håpar sjukdomen har gått i ro, men me veit ikkje. Og ho kan få oppbluss når som helst resten av livet...men det er noko me må læra å leva med. Livet er ikkje likt for alle, men me prøver å sjå på alt det positive og gledar oss saman kvar dag! Me ler mykje hjå oss...Håpar du og familien din har det bra! Det er ingen som kjenner morgondagen...hugs det, ha ein fin dag...verkeleg koseleg heime hjå deg!! Likar veldig godt kjøkkenet ditt! Eg kikkar nok inn igjen...Stor klem frå Nora

Svenska inredningsbloggar sa...

Nu ligger soppreceptet på min blogg. Du får komma in och titta på vad jag har haft för mig idag...:-)

Kram Linda

IKT i min vardag sa...

Fasikens! Nu gjorde jag det igen!!!
Glömde logga ut från inredningsbloggar...

Kram igen Linda

Orr Anna sa...

Hej! Hittade hit via din kommentar på min blogg, vad roligt att hitta en till inrednings-blogg att kika på under tråkiga stunder. De där kakorna är verkligen jättegoda, hoppas mannen blir glad när han får såna igen. Kram Anna

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Ser supermysig ut hemma hos er!!
Som ditt köksgolv ser ut ska mitt oxå så småningom göra :)
Tänk vad glad jag blir för dina kommentarer (om att jag fortsätter blogga) du skulle bara veta vad de värmer!!!!!
Många kramar Helen

Linneagården sa...

Å, vad det låter härligt charmigt att bo i en gammal lanthandel. Jättefint kök ni har.

Klart du ska åka till Jämtland!
Kram/ madelene