onsdag, mars 18, 2009

Utmanad!

Halloj!

Long time no see! Jag har blivit utmanad av Bodil och Rebecka att avslöja åtta mer eller mindre intressanta fakta om mig själv, så here I go:

1. Så länge det är mörkt och kallt gnäller jag oavbrutet på vintern. Men så fort solen tittar fram och man kan ana att våren är på väg, tycker jag att det här är oerhört lockande!

Är det inte grönt ute får man se till att det är grönt inne :-)

2. Vi tittar aldrig på Melodifestivalen. Åtminstone inte den svenska. Jag har svårt att föreställa mig ett effektivare sömnpiller än just melodifestivalen. Häromdagen sade vår tioåriga dotter att alla i skolan pratar om nämnda teveprogram och att hon inte har en aning om vilka låtar som diskuteras. Inför nästa år har vi lovat att säga till när det är dags så att hon kan titta - i ett annat rum... *ler*

3. Det börjar bli dags att ta det där körkortet som jag tjatat om i en evighet. Jag vet inte hur många testprov jag gjort inför teoriprovet, däremot vet jag att jag betraktar det som ett gigantiskt fiasko varje gång jag får mindre än 100 % rätt.

Sovrummet har fått sig en makeover och blivit - rosa! Det är nästan för sött, mer likt ett flickrum än ett master bedroom!

4. För någon vecka sedan vad det dags för halkbanan och jag lyckades köra flera hundra meter med handbromsen i! :-O Det lät helskumt, jag lovar!

På den lilla spegeln som jag köpte på Ann-Catrins loppis hänger två fina halsband. Min syster Ellie tillverkar smycken och två av hennes alster ser ni här.

5. Salt och lakrits lockar mycket mer än choklad... 6. ...och om jag vill äta något riktigt gott väljer jag rårispilaff *dreglar*
Visst är detaljerna på halsbanden fina?

7. I tanken är mitt hem välorganiserat och alltid rent. Men det är bara i tanken, även om vårstädning pågår och vissa rum är i propert skick just nu :-)

Hallgolvet behövde putsas upp och har blivit målat. Att ha ett kritvitt golv i hallen är antagligen ett tecken på fallenhet för självplågeri *inser* Tänk om det alltid såg ut så här, inga skor, inga täckbyxor eller -jackor..! Snart är det fullt igen, när golvet fått torka i några timmar till.

8. Min käre make är en cykelnörd som tävlade i landsvägscykling i sin ungdom och som nu återupptagit trampandet. Vet ni vad? Så fort våren kommer ska jag också ut! Först måste jag emellertid vänja mig vid tanken på trikåer och hjälm, men sedan hoppas jag på muskler och ett magiskt rumplyft! ;-)

Ha det så bra i solskenet, om det gassar hos er som det just nu gassar hos oss! Jag ska vara duktig och koncentrera mig på körkortsteorin (vilken timme som helst, måste bara göra tusen andra saker först) :-)

Kram!

Karin

28 kommentarer:

Änglahem sa...

Jaaaaa...snälla Karin! nu får du ju se till att få lappen!...blir ju inte lättare för att du väntar*blink*, om du nu mot bättre vetande trott det!*haha*

Vitt golv är självplågeri var f-n det ligger!!!!*suckar djupa plågsamma suckar!*....skulle igentligen torkat ett av våra nu...men av någon märklig anledning hamnade jag här*hrrmm*, vilket inte händer så där jätteofta för tillfället...Kände nog Karinvibbarna tror jag*fniss*.

Fina halsband din syster gör! Egen juvelerare...det är inte illa det!*tihiii*.

Hur har ni det med snön då? med tanke på solen! Här gassar solen från en klarblå himmel....riktigt hör hur gräset mumlar lyckligt...jooo det är sant! kom ner ska du få höra!*hihi* I lä är det alldeles underbart! Det är nu man kommer ihåg varför man bor här! På vinter är ju västkusten lite mer av pestkusten än bäst....

Gnugga nu geniknölarna ordentligt! så att du snart kan komma rattande här ner på Bästkusten!*mmmmmm...*

Kramaaaaar, Ulrika

På min gatan i stan sa...

Vackra bilder och trevlig hälsning!

Kram! :)

Bodil sa...

Jaha du Karin nu har vi fått reda på en massa väsentligheter om dig. Kul inlägg med jättefina bilder. Jag fattar inte hur du klarar dig utan körkort - men det gör du tydligen inte längre.... Visst bor ni en bit ut på landet, eller har jag fattat fel. Du vet åldern.....
Vi har också underbar vårsol här idag, men igår fick man hålla i hatten ordentligt kan du tro!
Kram på dig!
Bodil

Skatan sa...

Ha-ha! Det var roligt att läsa på lite om dig Karin :) Kör hårt nu med körkortet...tänk frihet och härda ut sista lilla biten!

Kram,

Anna

alegni sa...

du är så rolig, karin!
jag har en kompis i borlänge som kämpade länge med sitt körkort, men hon lyckades till slut, o det kommer du också att göra! vad är det för tjafs att du måste ha 100 % rätt ;)
spetsbergen? är du inte riktigt klok, människa? där är ju kallt :(
ursnyggt vitt golv. jag förstår att du inte vill gå sysslolös i sommar... eller nån annan tid på året för den delen ;)
ha det GOTT!
kram
ingela

annashusidingtuna sa...

Känner igen det där att man alltid har 1000 andra saker att göra innan man sätter sig med pluggboken!
Hur gör du för att få bilderna så stora?
Kram Anna

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh äntligen ett livstecken ifrån dej , jag trodde du fått körkort och nu var på väg ner för att plocka upp mej för vidare transport ner till skåne och Gúa . Vi väntar båda två !!!!!!!

Vad underbart fräscht ni har hemma , bilderna är otroliga , du har sån känsla !! Här blir det inga vita golv :-( mannen vägrar ... vad gör man byter man man eller , står man ut med parkettgolv ....
Nej , jag behåller nog parketten då , verkar jobbigt det där andra ;-)
Lycka till med körkortet nu , sen bär vi av !!!
Kraam!!!

Mia sa...

Vilket härligt vårfint sovrum. Inte alls för sött tycker jag, alldeles ljuvligt.

Lycka till med körandet, hoppas du får den där lappen snart!
Kram Mia

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul med ett livstecken ifrån dig. Kände att jag var tvungen att skriva en kommenatar trots att jag egentligen inte orkar. Åkte hem efter jobbet igår och bara stöp i säng. Kände mig lite hängig. Maken sa att jag kändes lite varm. Strax över 39 grader...hmmm inte undra på att jag bara vill sova.

Kram i vårsolen
Annica

Vårt lilla hem sa...

Hej! :)

Vilket härligt inlägg :) Såå fina bilder! Vad jag gillar sovrummet! Och hallen, såå snygg.

Hoppas nu att du snart har lappen i handen. Kommer vara såå skönt när du är klar, en liten frihet och ett mästerberg besegrat :)

Visst är det så att man lever upp nu på vårkanten, energin återvänder och allt känns lite lättare.

Vilka otroliga smycken din syster gör!! Säljer hon den via någon sida eller i butik?

Kramkram, Jenny

Anonym sa...

MEH vaddå handbroms?? Nått snt finns inte i de bilar jag kör? *blir mycket nervös!!*
Fiiint sovrum ni fått, fäääärg, måste man ha annars torkar hjärnan ut *fakta*
Salt och lakrits mmmmm, har inte riktigt förstått mig på det där med choklad, fast de säger att det ska göra sexlivet bättre?
Din nya utmaning nu är att maila mig och berätta vad jag ska göra med leran vi har utanför huset!!!!
Puss O kram
PS! Vi tar ett cykelrace sen va???

Anonym sa...

Så fint det är, det säger bilderna iallafall =)

Kramar Benita

IKT i min vardag sa...

Härligt livstecken från dig ( höll nästan på att efterlysa dig ;))

Rosa är en färg som lockar och pockar nu när det är vår, måste har lite färg runt mig just nu. Så jag tycker ditt sovrum ser så fint ut.

Du lär klara att fixa lappen, I believe in you!

Kram Linda

Smultronlycka sa...

Hej!Vad fint du har det hemma och en fin blogg!Jättesöt kisse också :) Hälsningar Anna

Mamma C sa...

Mycket härliga bilder ifrån dig. Sovrummet var jättesnyggt.
Kram mamma C

Sjabbig men chic sa...

Jag är också en sån person som betraktar mindre än 100% rätt på något prov över huvudtaget som ett gigantiskt fiasko! Men bara när det gäller mig själv. Ut och kör nu du kan ju bara inte vara utan körkort kvinna!

Kram Lisa

Lisas torp sa...

Kul att läsa om dina sanningar! Ja, alla har vi våra speciella egenskaper.
Vackra bilder visar du också, man blir verkligen inspirerad och som du säjer - har man inte grönt ute, så får man se till att ha det inomhus!

Lycka till med bilkörningen!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Hejsan! Vad trevligt att du ändå tog dig lite tid att skriva till mig. Tack för din varma kommentar också.. :-) Blir så glad, så glad.

Kram Benita

Anonym sa...

Hmm, nja , det beror nog på att jag mestadels bara kört Automatare, blir så jäkla nervös över den där spaken som man ska dra och slita i...känns liksom inte rätt!!
Men jag gratulerar till din snara uppkörning, här nere i södern behöver man inte alls vara klar för både uppkörning och teori, här kan man göra hur man vill..fast om man klarar teoriprovet så har man ett år på sig att köra upp, annars får man börja om frn början :-)
Och JA, jag vet att att jag har en kreativ dotter, för kreativ för min del..jag är så lite av pyssel mamma som man bara kan bli :-( (har aldrig vart sån...tvärtom!) men jag berömmer henne så gott jag kan :-)
Puss & Kramar

Smultronlycka sa...

Hej hej igen!Tack för kommentaren på min blogg :) Den vita katten är en perserkatt och den svarta en norsk skogis.Båda är renrasiga men persern är "sällskapskatt".Kan inte ställas ut för han har saxbett.Kinkigt det där :) Persern är så lugn och skogisen riktigt vild.De är innekatter.Ha en jättebra helg!Kram!

Anonym sa...

Va jobbigt, när blev det sånna nya regler,visserligen ett helt år sedan jag började på teorin..men va f*n!
Ska du köra upp på automat eller?
Jag måste börja om helt från början nu *suck*
jaja vad är ett körkort...;-)

Piffa och Puffa sa...

Vad roligt! Då bor ju du och jag egentligen inte alls långt ifrån varandra. Jag bor i Skutskär så du åker ju nästan förbi här då du åker och shoppar i Gävle.
Kramar Anette

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att läsa utmaningen. Härliga bilder du bjuder på. Håller också på att återfå inspirationen att fixa lite, så vi får väl se vad som händer här hemma. För varje meter som blir utan snö blir jag lite lyckligare.

Ha en skön helg!
Kramar Ullis

Hanna sa...

Åh vad vackert du har =)
Skönt att höra att det finns fler som absolut inte vill se melodifestivalen =) Trodde ja va ensam...alla tittar som att man vore ett ufo när man säger det =)
TRevlig helg
kram

Helena sa...

Åh men sååå fint du har!!! Härliga bilder att se =)

Tack för din goa kommentar på min blogg, det värmer verkligen! Har insett att jag glömt att skriva VARFÖR vi är på sjukhus, så jag har gjort ett inlägg om det idag =)

Stor kram /helena

Millygarden sa...

Hej Karin,

Fina bilder du visar..gillar din fina hall med panel på väggarna! Svag för vitmålad panel så enkelt och snyggt!
Jag tycker du ska så om dina pelargoner och klippa ner dom lagomt mycket. Inte för hårt..det kan bli för tufft för dom att komma igen. Allt torrt och rangligt kan du klippa bort! Sen tar du bort blomstänglarna vart efter som dom kommer tills dess att blomman växt till sig och blivit kraftig! Lycka till!

Kramis Marina

MiaMaria sa...

Hej Karin!

Nu var det ett tag sen sist kul att höra från dig......

Japp vår diskpump rostar så tvålen är brun som kommer ut...så trist....Var det så att du hade butik eller blandar jag ihop dig med ngn annan tro.....????

Vilke härliga bilder du visar och den underbara solen tittar fram som gör en så glad och pigg!!!!

Lycka till med körkortet...det fixar du och SÅ himla bra det är att ha!!!

Må så gott denna söndag här snöar det....
MiaMaria

Älfgärdet sa...

Ja, kanske skulle man börja cykla för att få till den där fasta rumpan.... :D.
Har alldeles för mycket på gång, därför blir det inget Älvsjö i år. Läser en distanskurs i Gbg & vi har träff veckan efter, + att jag ska på Di Leva samma vecka, & en massa 40-årskalas i faggarna.
Nä inte blir det någon gyttjebrottning i Arvika för oss :). Vi ska i så fall bo i våra vänners sommarhus. Skulle aldrig komma på tanken att campa...hrm...