söndag, november 09, 2008

Hejdå barnbord!

Hur ser det ut hemma hos er som har barn, när andra barnfamiljer kommer på besök? Får ni plats allihopa runt era köksbord? Här har vi förpassat barnen in i vardagsrummet eller låtit dem äta först, innan vi vuxna slagit oss ned, men hur kul är det när barnen blir äldre och känner sig en smula malplacerade runt ett barnbord?
Vi hittade ett av Ikeas större bord på rea, släpade hem det och tio stolar och nu står det i vardagsrummet. Inte riktigt i den stil vi föredrar, men efter att ha letat på nätet efter ett riktigt stort bord som inte gräver kraterdjupa hål i plånboken, gillade vi läget :-) Två trebarnsfamiljer får plats här utan att behöva trängas...
...och skulle det bli fler barn finns fortfarande barnbordet ett par armslängder bort!
.
Det vore ärligt talat inte dumt alls om det blev fler barn här, jag är akut bebissjuk! Har de inga antibebisplåster på Apoteket, så att suget släpper? ;-)
.
Jag går i väntans tider ändå - med lite tur drar kompisar till oss igång en blogg. Är ni på gång, P och B? Jag är så ruskigt nyfiken!
.
Kram!
.
Karin

29 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Wow vad SNYGGT det blev! Jag tycker att det är skitsnyggt att blanda in lite modern stil till det gamla! Perfekt med många sittplatser också!
Har ni köpt nytt vitrinskåp till också? Passar iaf jättebra ihop :)

Ang det där antibebisplåstret så är det tyvärr inget jag har hört talas om....Men det borde helt klart finnas en marknad för det!

Ha en bra kväll.
kram!

Anonym sa...

Härligt med stort rymligt bord.

Kraaam Lena

Skatan sa...

Titta då in hos mig... :)

Brunkullan sa...

Så snyggt! Det vita norden skulle gärna få flytta till mig, om det fick plats i stugan vill säga...lite för långt även utan iläggskiva. Måste kunna korta det till 150-160 cm normalt.

Vi brukar ta in utebordet och förlänga vårt matbord med när vi är många. Då är de med, och ändå placerade tillsammans:)

Det är något lägre, och därmed ett perfekt barnbord. Nu är dock 14 åringen i familjen låååååång..och några av våra bekantas barn är också snart i övre tonåren....så det ser lite malplacerat ut...men är man barn så är man..hihi!!;)

Susanne

alegni sa...

hos oss har barnen alltid suttit med oss vuxna, för man får lära sig så mycket om dem o deras liv när de talar med sina jämnåriga, men också med andra vuxna :)
hoppas du löser den där sjukan på sätt eller annat ;)
o du, jag har glömt att TACKA dig för det fina rimmet för en tid sedan.
kram,
ingela

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vilket fint hus ni har :) Kram Maria

mitt skärgårdsliv sa...

Snyggt bord, vi har två bord och det är toppen när man gäster ett i köket andra i vardagsrummet. Antibebisplåster skulle inte vara så dumt ;)

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Ja jösses va snabb du var haha, inlägget hann knappt landa förrän du tittade in..Jättekul att se dig förresten!

Ohh wow..*stum av beundran*..vad otroligt fint det ser ut i matrummet! Tänk vad mysiga middagar som kan intas där! Tycker också det är kul om barnen sitter med vid sama bord, dessutom är det väldigt uppskattat av dem själva ( i alla fall om de är under 4 eller över 8 ungefär)

Bebis-sug ja..hmmm det är man ju i vågor..fast 3 barn känns egentligen lagom..men att vänta på barnbarn kommer ju ta såååå lång tid...

Kram vännen!
Mia

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!

Sitter här och bara tittar och tittar.. förstorade upp bilderna och det är ju som taget ur en inredningstidning,,, först trodde jag det faktiskt..hmm du kan du!!

Att ha så där stort.. kommer jag aldrig att få.. fint fint!!

men det var väldigt vad mycket starkvaror ni hade.. är maken månne whiskykännare???

Bebissjuk..tror man som kvinna aldrig riktigt kommer över det där.. men sen växer de ju upp... det är inga små lena bebisar för evigt inte!!

STOR KRAM
A-C

Anonym sa...

jamen hallå..tack för komplimangen :-)))
Tror du har fixat körkortet till innan JUL sådetså!
Mer barn?? *svimmar*
Jag förstår inte hur man hinner med ett barn??
Vad säger maken om bebissuget..
Kram
Åhh kom på en sak,pratade med en väninna idag som frågade mig helt appropå ingenting om jag kom ihåg *** (din make) jag blev helt paff..visste inte att hon kände till honom *garv* dom hade tom tydligen pratat maaassor av ggr i telefon *gapar* (alltså typ på 80-talet)...
Puss

Anonym sa...

Jättefint! Ser supermysigt ut..

Sjabbig men chic sa...

Jättefint! Det där med barnbord eller inte beror väl på vilka barn som kommer på besök! Nej, då skämt åsido. Barnbord funkar för småbarn och barn som är små men vill känna sig lite stora. Annars tycker jag att det är trevligt om man äter tillsammans.

Englagård sa...

Vilket härligt bord.
Här har vi alltid löst det med att ta in ett extra köksbord och ställt ihop med vårt vanliga så har vi rymts 15 personer. Nu är det väl inte alla som har extra köksbord men vi är ju lite udda. Jag är släkt med ekorren tror jag;)

kram Karina

Hem och Lycka sa...

Här är en bebissjuk till ;-) Hoppas på att kunna sätta igång bebbeverkstan under 2009.. :-)

Jättefint bord! Jag har turen att få plats med alla runt bordet, oftast vill säga, i de fall vi är riktigt riktigt många ställer vi till på slutet ett bord till så sitter vi ändå runt samma.. kram

lottens vita och gröna sa...

hallå, jaaa det var länge sen nu..bloggen har jag varit tvungen att lägga mindre tid på av många anledningar...

bebissjuk, jaaaaaa go for it, vi har vår sladdis på ett år, en 9 och en 12, helt ljuvligt måste jag erkänna!
bordet är nog precis ett sånt vi har, norden va? kanoners, rymmer hur många som helst ju! såååååå fint du har det där i vardagsrummet!

varmkram lotten

StrandviksVillan sa...

Såååå otroligt tjusigt är ert vardagsrum!! Mums för ögonen att se på bilderna!
Jag tycker bordet och stolarna passar väldigt bra och är vackra!
Vi har matplatsen mittemellan kök och vardagsrum och runt det ryms också tio pers, fast vid ett kalas skarvade vi i det med ett gammalt bord så vi fick fyra platser till. Med en duk över syntes det inte så mycket.

Huset på kullen sa...

Det blev verkligen tjusigt. Vad skönt att ha ett så stort bord när man får gäster.

Trevlig kväll! / Linda

Svenska inredningsbloggar sa...

Hej!
Verkligen jätte jättefint bord och rum!
Kram Malin

Levindas Värld sa...

Hallå där!

Va fint det blev med bordet, gillar det skarpt plus att man får plats så många, det är ju helt perfekt :)

Va vackert du har det där i matsalen/vardagsrummet, lovely!

Ullis/Leva på landet sa...

Blev jätte snyggt. Här tränger vi ihop oss. Får plats ca 10 st runt bordet om vi drar ut det från väggen. Mysigt att kunna sitta alla tillsammans.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

hejhej :) åhhhh vad fint det blev med bord och stolar :) jag tycker det blev sååå himla fint!! skönt med ikea att man fortfarande har lite pengar kvar när man köpt saker.. och deras möbler brukar ju hålla länge...

det där med bebissug känner jag igen, ja g har sån bebislängtan (de flesta av kompisarna har fått barn senaste året) men mannen i mitt liv vill vänta.. så jag skulle också behöva antibebisplåster :)

trevlig måndag :)

stor kram sara

Millan sa...

Visst kan det bli trångt när man samlas, vi är tre famlijer som umgås och då är vi 14 personer med barn mellan 2-14 år, kan bli trångt och rörigt vid matborden, för det får bli vid två bord vi sitter.
Tyckte din lösning var både snygg och praktisk.

Unknown sa...

Åh så charmigt du har det. Hemma hos oss blir tyvärr barnen oxå lite mallplacerade, iallafall kring jul för du brukar vi vara allt mellan 20-25 personer...
Kram Petra

Anonym sa...

Här sitter ungdomarna gärna för sig sjlva vid ett annat bord i samma rum...

Millas hem sa...

Mmm, det där med plats, kan vara ett problem! Du har fått till det bra i vardagsrummet!
Riktigt fräscha bilder, tycker jag!
Kram Camilla

Anonym sa...

Det var absolut inget fel på det bordet. Härligt när så många kan sitta runt. Dessutom passar det med de andra vita möblerna. Snyggt =D

Kallholmen sa...

Vilket underbart vardagsrum och vilken fin blogg du har.
Carolina

Cin sa...

Visst är det mysigare om alla kan sitta vid samma bord. Jag tyckte det så superfint ut!

Ha en bra tisdag.
Kram Cin.

Viveka i Bläckhornet sa...

Det där bordet var ju super snyggt. Och STORT. Perfekt att ni kan sitta många runt det.

Kram Viveka