fredag, oktober 10, 2008

Vitaste vitt

Vårt plottriga allrum på övervåningen är ett favoritrum. Här tittas det på film, här har vi fredagsmys - och hängs tvätt... Det står i stort sett alltid en torkställning här inne, men den tänker jag inte visa i bloggen :-)

På sistone har det målats golv här inne också. Högblankt vitt, inte dumt alls. Fotograferingen till ära hade jag inte dammsugit, så det är mycket möjligt att man kan spana in popcorn och annat om man väljer att förstora bilderna... Golvlisten skriker efter vit färg den också, men får ge sig till tåls ett tag till.
Jag har berättat förut att vi har butik på gång. Vi hade tänkt att ha den i uthuset i trädgården, men ett läckande tak satte käppar i hjulet. Efter en hel del funderande blir det nog butik i ett källarrum med separat ingång. Om det blir en nätbutik också, som det var tänkt, vet vi nog inte riktigt. Det vimlar av nätbutiker och vissa har bra priser. Oavsett hur det blir kommer vi i butiken här att sälja den lutande hyllan som syns på bilden ovan. Me like!
Ser ni den fina kudden från Bodil i soffan? Den är en favorit!

All murgröna vissnar hos oss, förr eller senare. Den här togs in från altanen när det började bli riktigt kallt och mår hyfsat bra än så länge. I alla fall om man kisar och viftar med händerna framför ansiktet när man tittar på den :-)
På två av väggarna i allrummet har vi målat med en bronsfärg som förhoppningsvis kommer att fungera ihop med det vita. Jag längtar ju efter murrigt, som sagt! Sedan får vi se om torkställningen smälter in här också... ;-)

Ha en trevlig helg! För oss blir det indiskt i Uppsala i morgon kväll när maken fyller 40. Han frågade i morse vad han skulle göra den här sista dagen som 30+:are. Jag föreslog att han kunde skura toaletterna för att få tiden att gå långsamt, men det har han inte gjort *smilar* Jag antar att han sparar det nöjet åt mig, he he...

Jag har fått en finfin utmärkelse från Nusse i Norge, tack för den! Den går vidare till godingarna i länklistan, as usual :-)

22 kommentarer:

malrodien sa...

du har det helt nydelig :)
elsker hvitt tre gulv. har selv malt tregulvet på gjesterommet :)
du har det så fint :)

Anonym sa...

Det blev ju såå fint med det vita, högblanka golvet!!!!

Vi målade ett golv i somras och det blir verkligen ett lyft när man gör det.

Ha det bäst i helgen

Kram Lena

Ps Jag såg inga pocorn :D

Hem och Lycka sa...

Å vilket snyggt rum, gillar allt det vita, speciellt golvet! kram

Annas skattkammare sa...

oj oj oj, vilket underbart rum ni har!! Och så snyggt det blev med det vita golvet.. Underbara detaljer! LÅter väldigt spännande med en butik.. Har tankar på det jag med.. men det är en framtidsdröm än så länge.. Trevlig helg! Kram /Anna

Anonym sa...

Det är så otroligt fräscht med allt vitt! Vi lever i indiskt kaos med alla tänkbara färger som bara går och ibland saknar jag det vita... Vi slängde ut alla stolar för något år sedan för att grotta in oss ännu mer i det indiska. :-) (Nåja, alla utom två, men de står i barnens rum och används aldrig för de vill ju aldrig vara där inne, de vill alltid sprida ut sig och sina saker i hela lägenheten förutom just där, hihi!)

Just nu är det extra mycket kaos här eftersom det är stambyte. Gaaaah! Nackdelen med hyresrätt är att man inte får bestämma så mycket själv (detaljer i badrummet osv).
De stal vår torkställning, som hängde i taket! Snart kommer jag också att ha en torkställning ståendes där den INTE bör stå... (i vårt yogarum!) :-( Eller i barnens rum... hmm... :-)

Oj, babbligt! Hälsa maken och njut av maten (och maken, haha, nästan samma ord ju!) imorgon!

/Jennie

Lisas torp sa...

Grattis till awarden!! Den är du verkligen värd, så fint som du har!

Härliga bilder du visar och jag förstår att det är ett favoritrum - ljust och vackert!

Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Jenny Oak Fae sa...

Vilket underbart vackert rum!!!

: )

KRAM & trevlig helg!

/Jenny

<3

Snäckornas sjö sa...

ETT STORT GRATTIS TILL ER BÅDA TVÅ!!!

Jag måste surfa runt lite oftare bland bloggarna så jag inte missar sådana här stora händelser!

Oj, det blir mycket tårta nu ;-) Vad gott!!

Vad mycket fint du visar. Den där fil de fer-hyllan såg bedårande ut, samma med presenterna du fick av din familj...kan du inte dra på pyjamasen så man får se hur den ser ut ;-) Är också ute efter en pyjamas och om du visar din kan jag ju se om det är en sådan jag vill ha ;-)

Nehej, ska snart sätta mig framför dumburken och frossa i filmer. Det var ett tag sen vi gjorde det. Har haft några projekt på gång här hemma och de är äntligen på sluttampen nu.

Längtar tills du slår upp dörrarna till la boutique...tar med mig stora portmonnän då ;-)

Grattiskramar igen och vanlig kram också!/ M

Stämningsfullt sa...

Hej!!
Men gud så SNYGGT det blev!! Så ljust och fräscht! Fattar bara inte hur jag kunde missa den där kakelugnen? Kan det vara för att jag var så upptagen med att inspektera den andra? :)

Har flängt runt som ett jehu idag för att fixa allt tills imorgon. Kan avslöja att det blir "60-års-kalas-maten" ändå..... Skönt att bara kunna ställa fram och så slapp jag ju göra den själv ;)

Hoppas att ni får det riktigt trevligt imorgon! Trist att vi inte kunde följa med....men det går ju fler tåg....
Hälsa F och gratta så mycket!

Kraaam!

Mamma C sa...

Vilket vackert rum du visar. Tror nog torkställningen smälter in fint där.
Kram mamma C

IKT i min vardag sa...

Ohhh så nice det är! Gillar den där väggen i en annan färg än vitt också ;-) Jag flörtar också gärna med lite murriga färger just nu. Snyggt!!!

Ät gott i Uppsala nu då. Gratta mannen från mig.

Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ååååh, det ser verkligen superfint ut med vitt golv! Här har vi ju trägolv i heeeela kåken (utom i badrum och tvättstuga förstås) och jag skulle gott kunna tänka mig målade golv! Ja om det nu inte var för det faktum att det tar sådan attans tid att måla allt!!!

Grattis till din award. Din blogg ÄR verkligen koselig:)

Kram
Annica

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vilket härligt rum! Jag såg inte heller några popcorn ;)

Hoppas att Ni får en mysig lördag med firande av maken din :)

Och grattis till utmärkelsen!

Kramar
Flisan

Levindas Värld sa...

Men wow va snyggt det blev med det vita golvet! Bilden ser ut att vara direkt hämtad från en inredningstidning :)

Ha en skön lördag med mycket mys i erat allrum :)

kram

Kari sa...

For et vakkert rom du har! Flott med hvite gulv. :-)

Bodil sa...

Vilket hemtrevligt och ljust rum. Ser ut att vara valdans högt til taket. Ellen har fått en riktig hedersplats. Det trivs hon säkert med!!!
Kram

Guldkorn i min vardag! sa...

Hejsan Karin!
Vill börja med att säga grattis till dina ynka 36..bara ungen ännu vet ja.
Har kommenterat men mina kommentarer tycks ha försvunnit i syber space fattar inget. Provar väl på nytt då får vi se. Undrade föresten vad du haft för dig med håret, var det färgning , galet schampo eller var det din skada som färgade håret rött?
Vill också berömma det vita blanka fina golvet, och tala om att det är du som gett mig inspiration att måla om mitt furuparadis i stugan, lite försiktigt så här i början alltså en vägg i taget.
Ha det så bra med 40-åringen på den indiska aftonen(spill inte ner dig nu)och grattis till den fina utmärkelsen.
Kram Ulla-Bella

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Tusen tack och en Bamsekram till dig för dina alltid lika goa kommentarer...!

ME LIKE dina bilder, alla! Det ser underbart härligt vitt och krispigt! Och du, inte ett endast popcorn kan skådas :)

Lutande hyllan är jättefin, den är det nog lika bra att ni bunkrar upp med så ni inte säljer slut på direkten. Jag får ta mig uppåt i landet (som planerats/beslutats sedan länge hihi) och beskåda denna butik, som jag är säker på kommer bli såå fin!

Kram goa vän, ha en fin vecka!
Mia

PS GRATTIS!!!

Anonym sa...

Hejsan.
Jag tänkte höra med dig om färgen som du har i ditt vardagsrum. Jag är på jakt efter en beige färg och tycker att den som du har är jätte fin. Passar fint till vitt.

Har du målat eller har du tapeter?
Minns du namnet på färg/tapeten.

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Otroligt fint, vilket ljus..
Kram Linda

Unknown sa...

Åh jagtycker att det vart jätte fint! Grattis till din award och till din make!
Jag vill också passa på och säga att jag så gott som bytt blogg andress till;
http://romantiskahem.blogspot.com/
Kram Petra E Romantiska Hem

Lotta sa...

Hej,
hittade hit från sjabbig men chic. Allrummet är bara så jättemysigt och fräscht. Förstår att det är favoritrummet.
hälsn. Lotta