fredag, oktober 24, 2008

In genom ena örat, ut genom andra...

Igår tillbringade jag 40 minuter på tu man hand med en för mig okänd man. Till en början var han trevlig och pratglad, men mot slutet tämligen sammanbiten och blek. När han sedan började rabbla upp mina brister och fel tappade jag sugen en aning och ville tillbaka till min man. Han kan visserligen också få för sig att kritisera mina insatser men eftersom vi varit gifta så länge kan jag liksom få hans ord att fara in genom ena örat och ut genom det andra... ;-)
Kritiken kom efter en 40 minuter lång körlektion. Jag har övningskört med maken till och från i en evighet, men det kändes som att det var läge att kolla vad jag kan och vad jag inte behärskar. Låt mig säga så här: Jag kan starta en bil och klarar mig fint på E4:an, men när det gäller i stort sett allt annat är jag en katastrof. Nu är jag inskriven i trafikskolan och fick en himla massa tider uppbokade. Så kan det gå! Som tröst berättade körskoleläraren att de en gång hade en 92-årig elev. Jag är alltså inte äldst - än.
Det har möblerats om i vardagsrummet för att göra plats för ett matbord med tio stolar. Placeringen av soffan och fåtöljerna är helt galen enligt Feng Shui, men vi får helt enkelt bita ihop och ignorera de negativa energiflödena. Och har ni sett, min ena New Dawn blommar i kylan!

Metallica spelar i Sverige nästa år och sonen blev utan biljett. För att uppfylla vår snart 13-årige lillkilles dröm om att få se favoritbandet live hänvisades vi till svarta marknaden där biljettpriserna är kusligt höga. Hejdå julklappspengarna, typ. Hur som helst så rasade kritiken mot Ticnet och andra biljettförsäljare in till bland annat Expressens nöjesredaktion och de skickade en fotograf för att ta en bild på sonen. Någon bild hamnade inte i tidningen, men sonen fick agera modell intill vår skrothög och jag fick chansen att generöst erbjuda fotografen tips om just fotografering ;-)
.
Nu tror jag att jag ska övertala maken att ge mig ännu en privat körlektion. Hädanefter ska jag hålla hastigheten, respektera högerregeln, köra mindre aggressivt och sluta gena i rondeller *lägger handen på hjärtat och svär högtidligt*
.
Kram!

39 kommentarer:

Anonym sa...

VA!!! Har du börjat övningsköra Orättvist!!
Jag är uppe i stockholm idag (fredag)
Tyvärr ska jag hem redan ikväll eller imorgon.
Annars hade jag dykt upp och krävt en fika ;-))
Ha det gott och lycka till
Rebecka

Anonym sa...

Jamen om du kör fort så hinner du hit och åka hem i kväll, kvällen är lång ....

Kram
Wolf

Änglahem sa...

Än är ej undrenas tid förbi!!! Karin, Karin....har funderat på hur det går med körkortet, men ärligt talat inte vågat fråga. Jag tänkte att är det så att Frun blir belönad med körkortet..så kommer hon ju swichandes förbi här utanför, eller?*fniss* Kämpa på hööru!!!

Är inte sonen väldigt lik F? kanske frågat detta innan, näää....kan jag väl inte gjort...

Metallica.....*hua mig, rysningar och inte är dom av välbehag. Hihi!

Blev fint med sofforna så tycker jag! Vi vill ju se matbordet sedan! fast det kanske du förstår?*blink*

Ha en bra helg!
Kramaaar, Ulrika

Skatan sa...

Hej!

Trist med körlektionerna...du skall se att det ordnar sig!

kram,

A

Vecka - Vecka sa...

Lycka till med körandet! Själv var jag där för ett år sedan..

Ha en skön helg!

Kram,Lotta

Anonym sa...

Att ta körkort är kämpigt. Jag tog mitt för 2 år sedan, men det var en lååång och tung väg. Men jag lovar, håll ut! Tillslut så kommer du att lyckas :)

spetsar och änglar sa...

Förlåt mig men jag skrattar:D
Din körskollärare var nog himla rädd!!! Men jag tycker också att han kunde ha upmuntrat dig lite.Så att du inte tappar lusten
Men du ska se!

Efter att du nu har med handen på hjärtat har lovat högtidligt!

Sååå kommer det att ordna sig!

Önskar dig lycka till med körkortet

Ha en trevlig helg

Kram
Heléne

Jo sa...

:) Jag tog körkort för 6 år sedan och kommer ihåg det som om det vore igår. Att övningsköra i Gbg och inte ha tillgång till privat lärare var lite jobbigt och dyrt kan man säga...
Hur som helst: Jag lärde mig att A och O är faktiskt en bra lärare. En lärare som passar just DIG. Funkar inte den du har, så BYT för guds skull. Det är alldeles för dyrt för att man ska jämka!
Min lärare passade mig, för vi högg på varandra, men han hade förmodligen inte passat många andra. Känn efter ordentligt, det är ju dina pengar :)
Hoppas att du får en bra helg och att du tar det försiktigt i trafiken! :) kram

Stämningsfullt sa...

Hej!
Nämen du!! Har du börjat med körlektioner! Vad roligt! Det kommer att gå skit bra och sen kan vi gasa runt i hela uppland haha.

Så fint det blev med möblerna nära fönstret! Vad är det för fin matgrupp ni har fått tag i? Låter väldigt maffigt :) Spännande!

Vilken proffsig fotograf!! Hahahaha! Men vaddå? Uppskattar du inte att visa upp din skrothög för svenska folket?

Kram!!

Anonym sa...

usch ja -det där med att övningsköra kan vara tufft ibland, men det är bara bita ihop och stå ut...

Anonym sa...

Jag önskar dig all lycka till övningskörningen. Hoppas verkligen det går bra för dig !

Kram Kram

alegni sa...

vi lyckades inte heller få biljetter till metallica, så nu har vi två ledsna söner här i huset...

Älfgärdet sa...

Jag har haft mitt efterlängtade kort i 4 år nu!
Dock körde jag nästan uteslutande på körskolan & tog det i rask takt men en hel del lektioner (för att vara säker...). Hade jag övningskört privat så vette katten om jag hade haft nåt kort än idag... Tiden räcker inte till... Så, var trägen!

Snäckornas sjö sa...

Hahahaaaa...du roliga människa! Sitter och skrattar och ser framför mig dig i trafiken ;-) Snällt menat!!

Min far är bland de lugnaste människor som finns men vi rök ihop så fort jag skulle övningsköta. Till slut fick han nog och satte mig i körskola bara för att slippa sammandrabbningarna ;-) När jag fick den åtrådda rosa lappen sprang jag ifrån körskoleläraren så fort benen bar!! Ifall han skulle ångra sig... ;-)

Jaså, sonen gillar Metallica!! Hmmm, inte mina favoriter precis, men de tillhör ju en gren av musikgenren jag gillar. Vad säger hans inbitna synthare till päron då? ;-)

Rock'n roll!!!!/ M

Anonym sa...

Yo M, alias snäckornas sjö

De (pappan) funderar på att avsäga sig faderskapet då han absolut inte kan vara hans son, redan i magen indoktrinerades sonen med Nitzer Ebb, Depeche Mode, Front 242 + många många många (nu börjar jag låta som rektorn i polisskolan filmerna) andra synthbanf... ja ja i bland så faller äpplet långt ifrån trädet.... *muttrar wolf*

Ha en trevlig kväll,

Kram
F

Englagård sa...

Äsch, det är bara i början det är så där jobbigt...sen blir det värre:) Nejdå, skojar bara, det blir faktiskt bättre efter dom första gångerna på körskolan. Och om läraren är alltför gnällig så får du ju byta ut honom till en snällare modell.

kram Karina

Anonym sa...

Lycka till med körkortet. Det är såå praktiskt att ha och faktiskt ganska kul att köra bil tycker jag. Själv kör jag ju även ambulans då och då :D

Fint vardagsrum ni har!

Jag liiiider med sonen, hälsa det

Trevlig helg

Kram Lena

Lallis - liv och leverne sa...

Å nej, du är inte äldst:)
Jag övningskör också. *s*
Kram Lallis

IKT i min vardag sa...

Det är en lättnad när du väl har det där kortet i handen, väl värt mödan. kommer ihåg första gången jag övningskörde med pappa...det tog ett halvår innan jag ville sätta mig i bilen igen. Inte kul att få skäll juuu...;) Pappsen var livrädd och satt med handen över handbromsen hela tiden.

Jag kan bara önska dig lycka till!

Kram Linda

Vårt lilla hem sa...

Halloj!!

Det var ett tag sedan! :)

Hoppas allt är bra med dig, och att du hämtat dig från kritiken ;)
Det är verkligen inte lek att lära sig köra bil, men när man väl lärt sig så sitter det. Detta försöker jag intala mig själv iallafall, vad andra tycker låtsas jag inte om. När vi körde hem från stan ikväll lyste stoppljuset rött, "måste jag stanna här nu då?" frågade jag sambon - "ehhh, ja...". Tja hjärnan är inte alltid med. (Nu lät det förresten som att det bara finns ett stoppljus i vår stad, så är det inte :) )
Annars har jag fickparkerat i dag, jajemänsam, ett pytteliten plats, och åt vänster till och med :)

Jag tror du fixar det här galant och har lappen i handen snart!!

Underbart vardagsrum ni har, ljust och härligt och fint inrett!!

Stor kram från Jenny

Levindas Värld sa...

Haha, va roligt du skriver :)

Håller tummarna för körningen, snart har du ditt efterlängtade körkort!!

Trevlig helg!

Annas skattkammare sa...

hihi *drar på smilbanden* lycka till med körlektionerna! Fina bilder du visar! Ha en trevlig lördagkväll! Kram /Anna

MiaMaria sa...

Du är ju för härlig...

Lycka till med körandet, det kommer att gå alldeles utmärkt....

Ha´en bra lördag!
MiaMaria

Kathys Home sa...

Hahaha, jaadu det är inte lätt det där med körkort sonen har inte tagit sitt än!!! Å jag tjatar å tjatar. Hoppas det går bra nu då med körskola och allt :-)) Jaa,inte är det lätt det där med biljetter till konserter mycket skumt tycker jag. Ha det gott//kat

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Tufft av dig att ta körkort. Tror det kommer att gå alldeles utmärkt.Synd bara att det kostar en del...
Tycker det ser helmysigt ut i ert vardagsrum.Det blir kul att se resten:)

Kramar Viveka

Ullis/Leva på landet sa...

Så du har börjat att övningsköra. Är ju så skönt att ha körkort och vara oberoende. Har följt biljettskriverierna i tidningarna. Vår son blev utan biljett till Ironn Maiden. ja det hade ju gått att lösa på samma sätt som ni gjorde men just då fungerade det inte ekonomiskt. Vi håller tummarna att de kommer igen till Sverige så att han får se dem. Hur gick det med er son och biljetten efter skriverierna?

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Vilka hörliga bilder :) Lycka till med körlektionerna :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad du är duktig som tagit dig till bilskolan! Själv går jag här och har ångest över att inte ha orkat ta tag i körkortet än. Jag kan bara inte förstå hur jag ska få in det i mitt alltför späckade schema!!!

Hoppas allt är bra med dig! SJälv har jag höstlov och njuter av att slippa gå upp halv fem denna vecka:) I helgen var jag dessutom på hotell och shopping med favorittjejerna. Vi är tre tjejer som hållt ihop sen tonåren. De bor kvar i sthlm men inte jag..ja du vet hur det blir då. man ses alltför sällan mot vad man vill!

Kram Annica

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Hihi glaet härligt inlägg i bästa Latara-stil!

Jag tycker kanske du skall ta tillbaks F som körskolelärare, tror han är ypperlig..de där körskolelärarna kan vara synnerligen irriterande tycker jag.

Jag håller tummarna för att du snart har ett litet kort i din plånbok :) Och vågar nog satsa pengar på att du inte slår rekordt "den äldsta nyutexaminerade körskoleeleven"

Kram du goa vän..!
Mia

Ps sonen skall åka med N till In Flames i helgeen, huga..sånt har jag inte lust medalls..Metallica däremot hade nog funkat ;)

Lilla Blanka sa...

jösses vad stavfel och ihopskrivningar...

Elzie sa...

Ha ha. Det lät som en väldigt intensiv körlektion. Jag är så tacksam att jag lyckades ta mitt för en evighet sen, men är rädd att jag inte skulle klara en uppkörning idag.
Kan inte låta bli att tycka om ert vardagsrum trots feng shui!
Ha en bra dag.
kram Elzie

Annica sa...

Utmaning hos mig om du vill och orkar. Den är inte superlång men tillräckligt;)

Kram Annica
(Mitt liv - Mina drömmar)

Lo sa...

Hej. Första ggn jag besöker din blogg. Jag gillar den. Och jag kommer åter. Min gubbe gillar inte så mycket vitt, men jag har några möbler i vitt här och där. Lycka till med körkortet! Jag vet, ens älskade kan bli en helt annan när han blir irriterad/rädd...;o)
Hälsningar
Lo

Leamarlené sa...

Lycka till med körkortet....kommer att gå jätte bra...snart är du själv ute på vägarna, frihet.

Kram, Marlene

junhe sa...

lycka till med övningskörningen =)
& trevlig helg/ kram junhe

Guldkorn i min vardag! sa...

Men halleluja har du äntligen fortsatt dina planer på körkort.
Så länge som inte körskolläraren bad dig att backa ut ur planteringen är det ingen fara. Svälj dom bistra kommentarerna från honom och tänk -jag ska visa dig gubbj....
Min son är också Metallicafan fast han är typ lika gammal som dig. På sitt bröllop sjöng han en metallicaballad, vansinnigt vacker måste jag säga fast han inte för tillfället var riktigt "nykter"
Hoppas det går bra för sonen och att det löser sig med biljetten.
Ut och kör rally med gubben så ordnar sig resten:-)
Kram Ulla-Bella

Lisas torp sa...

Grattis till att du kommit igång i alla fall!
Du ska se att du snart har sakerna under kontroll! Det handlar ju bara om att ÖVA mycket! Sen sitter det!
Men det måste ha känts jobbigt med kritiken, men du kanske var liiite medveten själv?!:)

Önskar dig en skön söndag!
Kram och lycka till med körandet!Lisa

ChatrinesLiving sa...

Nå er det lenge siden jeg har vært hos deg.
Hehe, jeg sier bare: Lykke til med kjøringen;)

Finfin søndagskveld til deg!
Klem fra chatrine:)

Angel.Pearls sa...

Härlig blogg- fina bilder! Lycka till med övningskörnngen o ge inte upp....Ha en fin vecka// Eva