onsdag, augusti 20, 2008

Inte lätt att vara mes :-)

Idag började barnen skolan igen efter sommarlovet och det är onekligen ganska skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Inte minst för att jag plötsligt får tid att blogga, och att besöka andras bloggar. Men när snart tonårige sonen beklagar sig över de tidiga morgnarna och vill att sommarlovet ska pågå i all oändlighet, triggas mitt dåliga samvete igång och jag förvandlas till norra Europas största mes. Måste han verkligen tvingas iväg? Är det inte lite synd om honom när han måste upp tidigt och ut till skolbussen i alla väder..? Hmmm... Home schooling kanske vore något? Noll kompisar men möjlighet att sova länge och vara lat :-)


Jag är inte bara en mesig mamma, jag är också en mesig odlare. I våras när jag sådde sallad för första gången i mitt liv, tänkte jag att flertalet frön förmodligen inte skulle gro, så jag sådde tätt, tätt, tätt. Naturligtvis grodde varenda ett. Det växte så att det knakade och att gallra var absolut nödvändigt - men hur skulle jag kunna välja vilka små blivande salladshuvuden som skulle få finnas kvar och vilka som skulle bort? Det slutade med att vi fick en gigantisk skörd av ganska klen sallad som satte frö innan vi hann äta upp allt. Nästa år ska jag vara mer hårdhudad och både så glest och gallra hårt ;-)


Jag fick för inte så länge sedan en award av smarta och roliga Tidsmästarinnan och skulle dela med mig av den. Nu har jag dessutom två awards till, från en av mina stora favoriter, Annica (tusen tack Annica, vet du hur rar du är?)! Jag ska ge dem vidare, men skyller på ovan nämnda mesighet när jag ber om en smula mer tid.


Nästa gång ska jag inte bara dela ut utmärkelser utan dessutom visa superfina kuddar från en annan bloggerska som verkligen kan hantera nål och tråd. Dessutom har jag vackra kort och en affisch från ytterligare en bloggerska och de ska också visas upp - jag väntar bara på att rätt ramar ska göra entré i mitt liv *ler*

Ha en bra vecka! Japp, det känns som måndag idag eftersom skolan drog igång i morse... Tidsförvirringen var redan total efter det långa sommarlovet, så det tar nog ett tag innan jag landar.

Kram, Karin

PS. Grattis lillebror som fyller ynkliga 32 år idag!

36 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hje!

Det finns nog en hel massa mesar ut i vårt land...är nog själv en lite då och då när det behövs...men,men kan ju vara skönt att var det ibland också....

Vilka vackra bilder du visar oss...

HA´en bra dag!
MiaMaria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tjena mesen;)

Att du är så försiktig av dig...det hade jag aldrig kunnat tro. Är du en riktigt curlar-morsa?

Själv har jag åkt skolbuss med yngste sonen idag. Han har börjat på 6-års och är inte 6 år fyllda än så det är klart man är lite oroad när det kommer in ett nytt moment i vardagen.

Jg tycker oxå att det är skönt att vi kommer in i det gamla vanliga travandet igen. Fasta tider känns som en riktig lyx i tillvaron. Under sommaren fick man ju aldrig barnen i säng och chans till egen tid...

Ha det gott!
See ya
Kram Annica

Mitt liv - Mina drömmar sa...

måste ju korrigera mig själv...det är inte yngste sonen som börjat på 6-års utan näst minstingen. Dock åkte minstingen och jag skolbussen vi med:)

Kramen

Anonym sa...

Va! Är du mesig? DEt är inte jag :))

Tycker det är såå bra att min tonåring måste upp och hoppa lite (16) börjar gymnasiet och har fullkomligen bott vid den ena datorn när han varit uppe i sommar......

Vill inte ta ned sin tvätt, luktar som en hel karl när han varit ute o spelat fotboll men förstår inte riktigt finessen med att duscha.....

Jag hoppas han träffar massor av inspirerande kompisar som kan uppfostra honom lite så slipper jag gnälla så mycket.

Usch vilken mamma jag är.... nä nu känner jag mig lite mesig i alla fall...Suck!

S o F sa...

Hi hi!

Bra skrivet! Här har du en mes till, skönt att man inte är ensam.

Kram!

Anonym sa...

Jag planterade rädisor och sallad innan vi åkte bort på en flera veckor lång semester så det däe med gallringen var obefintlig..... med andra ord, det gick så där här med :)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Mesar är vi nog allihopa :)Som jag idag tex.... Är hemma från jobbet eftersom jag är sjuk (ovanligt när skolor och jobb precis startat ....ironiiii). Känner mig allmänt mesig pga tillståndet men går ändå med på att köra dottern till skolan så att hon slipper att ta bussen. Fast på sätt och vis var det br för jag passade på att lämna lillaE på dagis också. Sen sov jag i flera timmar :)

Fantastiska bilder som vanligt! Det ser ut som att ljuset flödar hos er! Snyggt!

Kram!

Living by Milla sa...

Välkommen tillbaka till vardagen, det är rätt så skönt efter sommarlovet trots allt.

Inte trodde jag att du var en mes;)

kram på dig!
Camilla

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vilka fina bilder du visar. Gillar hyllan speciellt. Ja visst är det lite skönt att komma in i vardagslunken igen. Här började skolorna idag så nu kanske man kan få en kvällsstund själva igen när barnen somnat
Ha de bra//Marie

Annas skattkammare sa...

Vilka vackra bilder du visar idag! Mesiga är vi nog de flesta ibland! Kram /Anna

Frida sa...

Jag hade nog inte klarat av en planterad sallad bättre. Du är säkert inte ensam om att vara lite medig. Underbara bilder!
Kram Frida

Les Cotrions sa...

Hi! How are you??? I love the picture of the shelve with all those lovely objects....
Have a nice week end!
Hugs
Vale

Lisas torp sa...

GRATTIS till utmärkelserna!
Och mesar är vi nog lite tills mans och kvins...!
Min egen sallad var mesigheten själv - det var för torrt när den skulle till att gro...och den blev riktigt mesig och jag kunde inte gå och plocka sådär som jag tänkt mej...hm!
Jag får också vänta på nästa sommar för nu är ju lunken igång igen både på gott och ont liksom...!

Kram
Lisa

Ullis/Leva på landet sa...

Tycker inte att du är mesig. Mycket är ju bara bra att man funderar och tar sig tid. Tonårssöner skulle nog helst vilja slipa skolan direkt.

Kramar Ullis

svartataket sa...

Javisst är man blödig för dom små liven även om dom är "stora" hihi
Jag gillade verkligen bilden med elementet och skåpet på väggen!! Superduper fint!

IKT i min vardag sa...

Vi mesar nog lite var och en av oss. Det är som det ska vara...
Huvudsaken är att salladen var god, inte hur gles den var ;-)

Jadu, idag började skolan även här. 23 förväntansfulla ettor och ungefär dubbelt så många föräldrar väntade mig i morses. Jag kan nämna att jag också har pirr i magen varje gång skolan börjar efter sommarlovet. Ibland är jag nog mer nervös än barnen...;-)

Kram på dig, du roliga!

Goa sa...

Vaddå mes!
Okay då, men då är vi allt många!
Jag skulle också kunna tänka mig att utbilda min nittonåring, men kan samtidigt lova, att det aldrig skulle bli betyg, eftersom han skulle få sova och mysa och spela tv-spel så mycket han bara orkade...innan jag tog kål på honom...*ler*
Ja, du fattar!
För visst behöver vi alla, en egen tid. Både de och vi...*positiv*..:)
Och just nu så fullkomligt njuter jag av den lilla tiden, som bara är min!!!

Må bäst min vän!
Underbara bilder och smaklig sallad..;)

Millygarden sa...

Kul med salladen..men du fick ju rejält i alla fall!! Inte lätt att vara lagom med våra barn... vi är nog mesar lite till mans tror jag!

Vackra bilder du visar!
Kramis Marina

Lilla huset på prärien sa...

He, he du är för rolig Karin. Jag är nog en mes jag med om det är så du beskriver mesar. Man svajjar ena dagen hit och andra dagen dit liksom. Men nog tycker jag det ska bli skönt att få skicka iväg barnen på dagis på måndag... så skönt!

Kram Jenny

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Grattis till utmärkelserna!

Visst är jag också en mes ibland när det gäller barnen... Men just nu så tycker jag att det är förbaskat skönt att skolan är igång igen och dygnet börjar falla tillbaka till det normala så sakteliga!

Ha en skön helg!

Kramar
Flisan.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej min kära vän!

Haha det var tur att du skrev att jag har en stor hjärna oxå;) Just nu känns det som om hjärnan krympt ihop och att all ny jobbinfo inte riktigt får plats däri...

Superkram
Annica

lottens vita och gröna sa...

hallå där, du härliga mes! nog är vi väl mesar lite från och till alla morsor, just i tonåren är de väldigt mottagliga för vilken frekvens man kan störa en liten mamma mes på, min som har en mycket välutvecklad sån förmåga!
ha en underbar helg! varmkram lotten

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!!!

Ja du *hihi* då är jag nog en riktig ärke-mes :)

Jag gillar dina inlägg - jättemycket, de är inte bara vackra utan ovanligt kloka och roliga!

HIhi du var blixtsnabb att kommentera mitt rykande färska inlägg :) *KRAM*
Jaa, det var nog så förr i tiden..att de baxade upp sina hyllor och annat uppepå sina tunga pjäser till möbler. För denna hyllan var lite svår att marklyfta ensam..fast jag är ju inte så värst stor och start..men dock envis som en gammal get så det gick bra ;)

Snyft att det inte blidde nån Göteborgs-visit..fast det är som du säger inte bara på sommaren man kan göra saker :) Ni är hjärtligt välkomna närsomhelst (fast bäst är ju förstås om vi är hemma samtidigt ;)...) KRAM din going!!!

Mia

En inredoholic sa...

Som vanligt fina bilder här inne. Själv har jag tävling på min blogg. Firar 50 000 välkommen in och tävla.

Kram
Jannice

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hejsan svejsan!

Tack för din kommentar om min lilla videosnutt.

Härligt inlägg!
Vi är nog alla lite mesiga då och då men man lär sig ju av sina mes misstag, förhoppningsvis i alla fall!
Grattis till utmärkelserna.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Änglahem sa...

Hej din lilla messnutta!!*fniss*...homeschooling? jodu....vad tror du han väljer...sovmorgon eller kompisar?!

Grattis till alla dina Awards!!

Kom ni iväg på nån semester eller vad bidde det? Copenhagen?? eller?

Ja gallring är nödvändigt!! jag lovar dig...salladen blir bara gladare av det (som du ju vet!) stora och fina! Tihi...mesig tom när det kommer till sallad, du är la gó du! Men jag tycker inte alls att du verkar vara någon mespropp annars...ganska modig kvinna tror jag!

Kramar, Ulrika

Mjuka sa...

Härliga fina bilder du bjuder på. Du, jag känner faktiskt igen mig i dig när du skriver om att tvinga i väg barnen till skolan "är det inte lite synd om dem"? Skönt att höra att det är fler än jag som tänker så. Hoppas att du får en skön söndag och njuter med familjen
kramar M

Millas hem sa...

Hej!
Jättefina bilder! Ja, det känns ganska gott att det blir som vanligt efter ledighet. Jag har själv inte haft semester, men det känns ändå bra att alla har kommit igång med något!
Tycker din hylla i köket är jättefin, har sagt det innan också! :)
Kram Camilla

Snäckornas sjö sa...

Bah humbug! Tror inte ett dugg på att du är en mes!! Långt ifrån...

Hmmm, jag kan ställa upp på home schooling om du vill, men ett varningens ord: jag är dyyyyr!! ;-) Jag skulle vilja home schoola mig själv. Vill inte alls börja jobba, bläääh!!Var f*n är den där trissvinsten!?

Vackra bilder som vanligt, det hugger i hjärtat varje gång jag ser din vackra hylla. Varför vann jag inte en liknande av Wolf (var är han förresten?)!!!

Hur går det med shoppen? Har du bestämt namn ännu? När öppnar du? *nyfiken i en strut*

Ha det bäst, kära Dot! Kramar i massor/ Spot

Solsjö - Under en vind sa...

Grattis till dina fina awards!!!

Så fina bilder, gillar dem skarpt! Det är ganska skönt att vara lite mes och slippa vara cool numera...fniss..

Ha en ny bra vecka! Kramar!

Kalkstenssommar sa...

Så fiiiint din dotters rum blev!!

Härliga texter o bilder att skåda, kul efter att själv ha haft bloggpaus.

Vi ses o hörs framöver,

Kram L

Vecka - Vecka sa...

Känner igen mig då det gäller odlingen.. jag tännker också alltid att inte kan det nu komma något från ett sånt litet frö.. (helt som att fem frön skulle ge en större sallad..) ska försöka mig på ordentligt grönsaksland nästa år!

Att skicka barnen till skolan har jag ju ingen erfarenhet av ännu, men däremot så tillbringade jag min första natt i natt utan min lilla Max. Lite vemodigt, men jag vet ju att han klarar sig bra med sin far..

ha det så skönt! Kram, Lotta

Ann-Catrin sa...

Kära karin!

från en mes till en annan.. du vet vi är ju vågar.. inte lätt alla gånger..jag har det jämnt jobbigt med sånt!!

vad roligt du gillade klänningstoppen.. hoppas den kommer till passa någonstans i ert vackra hus!!

Har affärena satt igågn än?
jag börjar arbeta idag.. kan inte förstå varför jag sitter vid datorn då..hmm skumt!


Stor kram till DIG
Ann-catrin

A home far away sa...

Jag har konstant dåligt samvete närdet gäller barnen utan att egentligen veta varför, visst är väl det märkligt?
Skolan här i Singapor är rätt tuff och det är tufft för dem att slå sig in i nya bekantskaper, ibland undrar jag om vi gjorde rätt när vi flyttade utomlands, men sen kommer de positiva tankarna och jag kommer ihåg varför vi flyttade...för att vi skulle få så mycket mer tid för familjen och det har vi:-

Det lilla skåpet du har på väggen känns bekant, jag köpte ett hos Lolodi i somras kandet vara ett likadant?

Ha det fint
//Gunilla i Singapore