söndag, juli 06, 2008

Pepparkaka eller sockerkaka?


Vi har redan hunnit en vecka in i juli och vid det här laget har det svenska folket antagit en gyllene hudton som är väldigt smickrande. Fast det gäller dessvärre inte mig. Jag är fortfarande blek med ben som är så vita att de liksom skiftar i blått.


Det är faktiskt inte mitt huvud ni ser i rabatten ;-)

Varje år tänker jag att nu ska mina ben också bli bruna, men det är så få gånger i mitt snart 36-åriga liv som jag har fått någon solbränna där, att mina pigment förmodligen inte vet hur de ska bete sig. De slumrar sött, de små mekanismerna i kroppen som gör att man blir gyllene på sommaren. När majoriteten liknar smarriga pepparkakor är jag liksom mer en sockerkaka bakad på ägg från olyckliga höns - färglös!


De här rackarna blir inte heller påverkade av solen eftersom de är odlade inomhus. Jag har sett i flera bloggar hur krukor har klätts med bland annat kökshanddukar och var bara tvungen att härmas. Hur det går när man vattnar och inte har något fat under? Hmm... Vi har effektiva disktrasor ;-)

Kram, Karin

51 kommentarer:

Jo sa...

Hahaha! :D Jag är likadan som du.. Jag har ju mest jobbat inomhus i rucklet eller grejat med annat,så jag har inte haft TID att bli pepparkakebrun. Jag har antydan till bonnabränna på armarna, men det beror endast på att jag har ätit lunch ute ett par gånger. Resten av kroppen är liksom.. genomskinlig. Inte snyggt! Men snart, snart är det semester och då kanske vi unnar oss att sola eller bad lite ute vi stugan. Ha det gott! :)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Hahaha jag har också svårt att bli så där riktigt brun och fin på benen :) Ibland är jag dock brun på framsidan med halvbleka vader, haha. Beror på för mycket stillasittande kanske??
Så fint det var att klä krukorna i kökshandukar! Det har jag aldrig sett eller tänkt på.
Nu har äntligen semestern börjat men det är knappt att jag har fattat det än. Det tar väl ett tag innan man kan varva ner ordentligt....
Hoppas ni har det bra!
Kram, kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Hi hi! Det låter precis som du beskriver mina ben!
Igår var jag på stranden iklädd bikini. Röd som en kräfta blev jag på armar, bröst och rygg.
Benen.... lika vita som lakan. Har liksom inga pigment där....

Ha det gott, kram Marie

Lilla huset på prärien sa...

Asch tänk inte på det du! Solen är ändå farlig - man ska inte sola för mycket. Visst är det skönt att vara i solen men man behöver ju inte nödvändigtvis sola. Lite lagom är bäst!

Det är en bit kvar på sommaren också :)

Kram Jenny

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Halloj! Lustigt att du pratar pepparkakor då det känns som julafton när du kommer med ett litet inlägg;)

Har saknat dig när du levt verkliga livet. Själv har jag ju haft lite svårt att varva ner så det har blivit en hel del målande och då måste jag ju visa vad jag gjort: Nu har jag dock kommit in i semesterlunken lite bättre och försöker varva ner. Köpte mig dock en ny burk färg idag...det regnar ju och något ska man ju göra...;)

För barnens skull tog vi oss en sväng in till Busfabriken så de har fått leka av sig rejält i tre timmar...

Jodu...det där med solbränna är inte min grej heller. Jag har svårt att få annat än röd färg och det är ju inte alltid så attraktivt att se ut som en kräfta även om det vid kräftskivorna kan vara lite roligt att klä ut sig till kräfta med en dillknippe i munnen;) *skratt*

Sköt om dig vännen!

Kram Annica

PS. Vassego för awarden...jag kommer faktiskt inte ihåg om du tackat men vad gör väl det:)

Mjuka sa...

Skönt att det är fler än jag som är blekfis!!
Ha en god vecka!!
kram M

Mamma C sa...

Du hinner nog få färg på bena innan sommaren är slut. Om den inte redan är det. Här är det bara 13 grader och regn.
Kram Mamma C

Malin sa...

Hej!
Jättefint med kökshanddukarna!
Här är två till vita =D
Kram Malin

Anonym sa...

Hihi, ja jag som har semester fick i dagarna min gyllene ton då solen sken som bäst, härligt! Men sen kommer jobbet igen och då blir det till att jobba inomhus mestadels... :(

Va sött det var att linda in blomstrena i kökshanddukar, supercharmigt :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jag kan ta på mig vita strumpbyxor så matchar vi varandra;)

Kram tebax:)

MiaMaria sa...

HIhi...
du är väl bra rolig du...
Men med sådana sommar som vi har så är ju inte risken så stor att det blir pepperkaka om man inte är ledig hela sommaren och tar vara på varenda solstråle som httar hem.

Så fint du gjort det med handdukarna..
Ha´en bra morgondag.
MiaMaria

Solsjö - Under en vind sa...

Hi hi.....jag hör till skaran som blir ganska brun..tillbringar ju dessutom mycket tid ute med barnen på firitds just nu....(vi är dessvärre ute lika mycket i regn och snö på höst och vinter också....)

Snyggt med krukorna, gillar idén!

Ha dte gott, kramar!

Vecka - Vecka sa...

Oj, jag som trodde att du hade grävt ner ditt vita ansikte i rabatten!

Ja, benen vill ju inte bli bruna.. högst knäna och fötterna.. och de ser ju onekligen lite tokigt ut.. då kan man lika gärna vira in sig i en potatissäck och stanna där hela sommaren..

Så fint med basilikan i handdukarna! Jag har försökt plantera ut mina, men de har börjat gulna.. för mycket vatten kanske?

Kram,Lotta

Anonym sa...

Jovars lite gyllene har jag ju blitt, men bara på framsidan ännu. Har ju hela baksidan kvar så jag vet inte riktigt vad som är bäst. Jämnt helvit eller ojämnt gyllen och vit...haha!

Vilken fin rostig krona du har, köpte mig en stor vit i tisdags jag, så roligt att kunna dekorera dem :)

Ja, det vore så skoj att träffas!! Bara att säga till...hihi!

Ja det är roligt att åka till Sthlm ibland, men det är absolut inte en stad jag skulle vilja bo i, jag är en lugn småorts-tjej som gillar storstadslivet ibland...hihi! Men en väldigt fin stad är det ju förstås!

Va skönt för dig att du "slagit dig till ro" lite i Tierp


Kram på dej!

Inspiration i vitt sa...

Hej,ja du det är inte lätt att hinna med allt i livet men vet du jag brukar fuska med DOVE och det går så bra så,mina ben blir då gyllene.
Fint med rostiga kronor i rabatten,handdukarna runt krukorna var oxå fina.
Kram/Ingela B.

Jenny Oak Fae sa...

Jag blir inte heller brun på benen, men fuskar också med brun utan sol-kräm..! Dessutom ska man ju faktiskt vara försiktig med solandet, hudcancer är minsann inget kul att få...min pappa fick det nyligen nämligen, dock ej den allra farligaste sorten...tack & lov !!!

Kram, Jenny

<3

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tror vi ska bespara våra medmänniskor den synen...Vi vill ju inte att de ska skratta ihjäl sig;)

Kram

Anonym sa...

Kära du!

Jaaa, det ÄR verkligen julafton när du skriver ett nytt inlägg i din blogg!

Bry dig inte om det där med färg på benen! När jag hade varit i Indien i nästan sju månader (med en paus i Sverige över jul, men ändå...) kom det fortfarande fram folk och frågade om jag precis hade anlänt eftersom jag var så blek. Solen är farlig! Jag envisas med att INTE sola eftersom jag blir så jäkla rynkig; det är nästan fånigt tydligt på benen (av alla ställen), där jag har slarvat mest med att smörja in mig. Huden är så ful! Lite lagom tid i solen är ju nyttigt både för kropp och själ men att bli brun känns onödigt. Fast... man blir ju förbaskat snygg. :-( (Dock bara tillfälligt...) :-)

Kramar!

Jennie

Ullis/Leva på landet sa...

Tror nog inte att du ser ut som en sockerkaka, möjligtvis då för att du är så go´. Jag ahr lättast att bli brun om just benen, men sedan har jag bott i shorts hela somrarna sedan jag var liten.
Nu är ju väderet inte det bästa igen, så då har man ju gilligt skäl till att vara inne.

Ha det bra!
Kram Ullis

S o F sa...

Här kommer lite mer sympati...

Är precis som du, likbleka ben.
Det verkar som om det finns några stycken av oss i alla fall - ibland tror jag att jag är ensam om detta "fenomen".

Varma hälsningar.

Frida sa...

Det där med vita ben känner jag i gen mig i. Jag har därför börjat anväda brun utan sol eftersom jag inte heller brukar sola. Det kan jag starkt rekomendera om du snabbt vill ha färg.
Vilken fin krona du har i rabatten!
Kram Frida

H ennA sa...

He he..men vitt är ju fint ;-) Jag blir mer rödbrun än pepparkaksbrun och det är inte alltid så kul det heller eftersom folk tror att jag bränt mig...och när det är varmt så blir jag ännu rödare då jag är varmblodig?? av mig..som en typisk kräfta...r ö d.
Snyggt med handdukarna lindade runt krukorna!

Ha det bäst!

Kram Anne

Anonym sa...

Jag skarattar så jag får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg. Blånande ben och inte ditt huvud i rabbatten!!!

Hoppas du får tid att vara lite i solen nu då. Hoppas verkligen det kommer lite sol för just nu rä det 13 grader i Stockholm och det är inte mycket. Vi har haft fint väder hela veckan fast igår blåste det lite, annars 23-25 grader och mina ben är light pepparkaka

Kram Lena

Lea sa...

Hallojsan...vi har bedrövliga +9 grader och regn just nu så det blir magnecylvita ben även för oss än så länge i sommar.
Ha det bra hoppas att ni har bättre väder än oss!
/Lea

Vecka - Vecka sa...

Hej igen! Det finns någonting till dig hos mig!

kram,Lotta

Radhusdrömmar sa...

Jag jobbar fortfarande, så jag har fått sola lite på helgerna, jag brukar få lätt färg på framsidan på benen men inte på baksidan.
Man får väl smörja lite med brun utan sol kanske....

Hoppas du har en bra semester!

Kram Johanna

Frida sa...

Tomater kanske man får prova!
Jag brukar använda apotekets brun utan sol, den kan jag rekomendera eller Åhlens. Jag har testat dem flesta. Tycker det blir fin färg med båda. Har inte tänkt på den orangebruna nyansen.
Lycka till vännen!
Kram frida

Annas skattkammare sa...

Hoppas att solen kommer fram lite och att du har tid att vara ute, så du får njuta lite och bli lite rosig om kinderna! =) Krukorna blev jättefina med kökshanddukar runt om. Och så fint du har i rabatterna. Ha det gott! Kram /Anna

Jenny Oak Fae sa...

Jag tycker att Dove Summer Glow är bra, för den bygger gradvis upp en fin färg. Man använder den nämligen varje dag, efter att man duschat, jag brukar använda skrubbhandskar i duschen för att få bort döda hudceller, då får man ett jämnare resultat på färgen + att man får en mjuk och smidig hud !

Jag använder den för ljus till "normal" hud, är ju en blekfis annars..!

: )

Kram, Jenny

<3

Lisas torp sa...

Jag känner igen mej allför väl i dina sockerkaksben! Här har du en till! Det ska mycket till för att solen ska ta på dem, dessutom gillar jag mindre och mindre att vara i solen...så, det får helt enkelt bli "Brun-utan-sol" om det ska bli någon färg!

Härliga bilder visar du i alla fall - ljuvlig trädgårdsbild och kökshanddukarna gör sej ju jättefint till krukorna! Fiffigt!

Här öser regnet ner sedan inatt...35 mm på kort tid!
Hoppas att du har det lite torrare!
kram
Lisa

Änglahem sa...

Gumsan.....du lever!!!! ååå så lycklig jag blir!!!!!

Jaaa min bannade dator.....*grrrr*....den som väntar på något gott väntar aldrig för länge påstås det....eller???

Jooo du...du har så rätt så rätt....om Mia menar jag...jaaa nära o nära men vi bor 12 mil söder från Mia....är ju inte sååå långt i mina öron....KLART ni måste komma och hälsa på!!!! annars blir jag ju putt!!!*fniss*
Metropolen Varberg!!!!*tihi*....njaaa en mil söder om Varberg bor vi......Hör av dig så står jag här med öppna famnen!!!....

Husvagn?!! Jaaa mycket ska man höra innan öronen trillar av...*hihi*.....Skulle jag faktiskt också vilja ha...men INTE Maken min....*trååkig*fniss*

Sitter vid grannens dator.....

Må så gott goa vännen!
Kramar, Ulrika
Ps. Hälsa maken!

Änglahem sa...

Hihi....bara jag igen....förlåt mig.....glömde ju att Gratta dig till din Award!! Grattis!!!

PUSS!

Unknown sa...

Meen gud så härligt att höra att du är lite som jag :).....
Även vad gäller solen. Fast jag har fått lite färg, även om det knappast är solbränna.... Jag tror att jag börjat rosta...

Siktar på att få lite sol här under helgen om bara soljäkeln ville visa sig.

Ha det gott.
Kram Vero

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!

Jag hade önskat att jag var så där skönt gyllenbrun, men än är det inte så mycket solbränna tyvärr..hoppas på ordentlig sol och värme nu så man kan vistas ute vid havet och steka på lite :)

Vad fint med rutiga kökshanddukar runt kryddorna sådär, det var nytt för mig, jättefint!

Kraaaaam
Mia

Lilla Blanka sa...

Halloj igen..glömde ju..vi har haft 30 grader o sol i helgen här, men tyvärr var inte jag här och njöt av den...utan i Köping där jag var var det 10 grader och regn....huuu

Lilla Blanka sa...

...och nu verkar Köpingvädret hängt med hem..för här regnar det...och ca 17 grader eller nåt

Monika sa...

Hallåj! :o)

Hihihi! Oanad sugförmåga!

Fiffigt med kökshandukarna runt krukorna. Det har jag visst missat för det är första gången jag ser det här hos dej. Snyggt!

Ha det finemang!

Kram

Monika

Millygarden sa...

Hejsan!
Ja,det är ju inte det lättaste att lämmna sockerkaksfärgen när vädret är så här!!! igår var det 12grader hos oss!!! grr.....jag fryser!!krukorna klädda i handdukar ser riktigt trevliga ut, kul ide´.

Trevlig vecka!
Kram Marina

n o r d i n g å r d e n sa...

ha, ha, du skriver så roligt du ogräddade sockerkaka! Och så läckert med handdukar runt basilikan så där, måste nog härmas... Mari.

Hagbacken sa...

Åh stackars dig som har svårt att bli brun! Visserligen tycker jag det är minst lika fint att ha vit hy...mina flickor har det, då de är rödhåriga och har det pigmentet!

Såå fint att klä in krukorna med kökshandduk, det måste jag härma dig med-hoppas det är ok?! Kan man inte ha en vanlig kruka under, och sen vattna som vanligt, då stannar ju vattnet kvar?

Kram Linda

Johnna G sa...

Hallå där
Håller på att städa och greja på bloggen. Tex fixar jag en läklista på mina favoritbloggar och jag har tagit med dig. Hoppas att det är ok.
dessutom kan inhämta en utmärkelse som jag skickar vidare till dig.
kram kram i sommaregnet
/ Mariehill

färg o form sa...

Hej Hej!!
Kul att titta in till dig, jag hittade dig genom bloggen "Stämmningsfullt" kul..
Nu ska jag se mig omkring hos dig..... på återseende!!
//Hannah

H ennA sa...

Hej vännen!

Jag blir så glad för dina ord :-)
Innan jag nu åker på semester så finns det nåt för dig att plocka upp från min blogg ;-)

Ha en fortsatt skön tillvaro!

Sommarkramar Anne

Hem och Lycka sa...

Skönt att höra att det inte bara jag som är en blekfis på benen ;-) Vet inte vad som hänt med dem i år, jag brukar kunna bli brun även där men icke i år..

Snyggt med handdukarna! kram!

junhe sa...

kul med tipset att använda kökshanddukar till att slå in kryddkrukan med...jag kanske härmas jag med *fniss* ha en bra sommar/ kram junhe

A home far away sa...

Hihi trots att jag bor i Singapore är jag mestadels vit inte bara om benen men hela kroppen och det är inte smickrande då jag ser mer död än levande ut då, huuua!
Men jag kan ju knappast ligga o sola hela dagarna...

Kram Gunilla

Anonym sa...

Mkt snyggt med handukarna runt krukorna , kommer nog härma dig i det ;0)
Jag hoppas att allt är OK med dig Och att solen skiner lite i allafall!
Kram!

ColonialEast sa...

Bleka ben här också. Orkar inte ens bry mig längre. Vägrar bikini. Häftiga krukor du fixat till! Kram!

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Det finns en överraskning inne hos mig till dig!
Ha en fin helg!
Kram Helene

Anonym sa...

Hmm, hallå syster ;-)
Long time no see...
Ja du bruna ben *gråter* DET var länge sedan.....typ antikt eller nått?
Inte nog med det så har ju dottern börjat med att gå och klappa mig på magen och säga -Guuu vad tjock du e mamma, ååååh en liten bebis bebis, de är en pojke han ska heta Emil!
???????????
Va---faaaaan!
Ingen bebis här inte bara massa "reserver" till sämre tider! (Kroppen anar sånt ... sant!!)
*Suck*
Men tillbaka till blekheten, det posetiva är ju att jag kan glida runt de smutsvita väggarna i huset och spana på resten av familjen utan att dom vet om det *hurra*
(för att endast märka att, intefan gör de någon nytta iallafall!)
Jaja...
KUUUUUL, att ni kommer förbi...TUR att ni har husvagn....eh..är ni vegetarianer? Äter bara gröt? Behöver ni gå på toaletten???? *suck*
Pussar på er alla
Ribban

linnea-maria sa...

Hi hi du får fuska och sätta en liten plastpåse på varje kruka innan du lindar om handuken.
Jag har faktiskt lyckats med att bli brun i år. Så fort det är rast kavlar jag upp arbetsbyxorna och när jag kommer hem byter jag om till bikini, keps och arbetsskor och går ut i trädgården och jobbar, tur att inte grannarna bryr sig ;) /linnea-maria