måndag, april 07, 2008

Med snigelfart...

Solen tittade fram och plötsligt hade jag energi att göra massor. Framför allt trädgården ska komma i ordning, är det ju tänkt. Men maken och jag är mästare på att jobba i snigelfart, både utom- och inomhus. Det är inte bara trädgården som ska fixas utan dessutom båda badrummen, även om vårt gröna 70-talsbadrum känns galet akut.

På Indiska hittade vi ett skåp som ska stå i badrummet så småningom, med ett handfat på. Tills vidare står det i vardagsrummet, där allt möjligt förvaras, bland annat en säng :-)

Snirkligt är fint, virrvarr och krusidull är två ord som tilltalar undertecknad *ler* Tänk att få damma de här skåpdörrarna... Hmmm.


I vardagsrummet finns också ett runt bord som behöver ett par lager färg, men det sparar jag till senare...


...under tiden står det rätt bra under väggskåpet.


Visst är det kul med före- och efterbilder? Våra foton, tagna innan digitalkamerans era, ligger undastoppade bakom allsköns bråte på vinden. Maken hittade dock en av kartongerna och i denna kartong hittade jag en bild på köket, som det såg ut när vi flyttade in här. Vi har en scanner, men eftersom jag inte förstår mig på hur den funkar (trots makens alla försök att lära mig), fotade jag av bilden så kvaliteten är inte den bästa. Jag tror att det framgår rätt tydligt ändå hur vansinnigt fult det var. På bilden syns jag med stor bebismage, gosande med en katt.

Och så här ser köket ut idag:


Jag återanvände bilder som visats i ett tidigare inlägg; det sägs ju att återvinning är bra ;-)

Må så gott!
Kram, Karin

55 kommentarer:

Jo sa...

Vilken skillnad! :) Ni har fått det jättefint! Jag har tagi massor av foton på både huset och vår lägenhet, just för att det är så kul att ha före- och efterbilder. Tyvärr är jag rätt kass på att ta snygga bilder, men det är ändå kul att ha :)

S o F sa...

Vilket fantastiskt fint skåp!

Personligen älskar jag före och efter-bilder, både på bloggar och i tv-program.

Så kul att se skillnaden.

Förstår att ni är nöjda med köket, det blev ju hur fint som helst.

Varma hälsningar!

Living by Milla sa...

Det är så roligt att se före- och efterbilder, vilken skillnad det blev i köket ! Man kan knappt tro att det är samma kök !

Skåpet verkligen fint..på Indiska kan man fynda mycket vackra saker och möbler.

Vecka - Vecka sa...

Ni har ju så fint kök! Gillar också före och efter bilder!
Håller på som bäst och fixar i trädgården, men vädret är allt annat än trevligt.. grått och fuktigt, men det måste göras! Blev inte så mycket gjort förra våren/sommaren, då vi dränerade och jag var gravid.. Nu har jag inget att skylla på..

Kram, Lotta

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!
Åh vilken otorlig skillnad i köket...man kan inte tro att det är samma kök :) Det är helt ljuvligt nu och jag vill genast börja med vårt för att få det fint också..!
Wow den där snirkliga vita krusidull-kommoden ser ljuvlig ut..(och som du vet är jag en stor snirkel och krusidull fantom)
Kram vännen!
Kul att du visar dig på bloggen :) Jag har en svaaaag fundering på att lägga ute ut ett liiitet halvsuddigt kort på mig också haha
Kram
Mia

husnummer30 sa...

Oj då... Det kunde faktiskt inte bli annat än bättre, vad ni än hade hittat på i köket. Att det nu blev så bra som det blev är ju super! Jättefint kök har ni.

Skåpet från Indiska är också fint. De brukar kunna ha en hel del snygga möbler. Glad är jag att Indiska har öppnat sin första butik här i Bergen nu, för det är nämligen något jag saknat sedan vi flyttade hit.

Ha det nu så bra i veckan! //Jill.

Goa sa...

mmm...snacka om skillnad på ett kök! Oh,my!!!
Vilket fantastiskt jobb ni har gjort!!
Och du, jag vet hur mycket man kan tycka om sitt 70-tals badrum också..:)
Skåpet...jaaaa, jag skulle gärna damma det!! Det är ju, bara helt ljuvligt!

Gott att du skrattde åt mitt mail...du kunde likaväl blivit rädd..:)

Massvis med kramar till dig Karin...alltid!

Ann-Catrin sa...

Hej goa karin!!!
Härligt att du bjuder på så roliga bilder från köket.. tänk va mycket färg och mönster.. det där med scanner... ja du det kan inte jag heller...men mans ser ju så bra nu med...och ÄNTLIGEN.. en lite bild på dig... man varför måste du envisas med att sticka ditt söta huvud i katten JUST DÅ!!!!
Skåpte till badrummet kommer att passa som handsken.. damma..vad är det...sånt tänker vi inte på nu eller hur!!
Skulle fixat i trädgården jag med..men kalas och anat fix..ja trädgården står orörd fortfarnade och idag är det regn här.. Och vet du jag j´har givit mig i kast med ett vitrinskåp...2, 5 tim per strykning...och det är en gång kvar..ALDRIG MER säger jag ALDRIG MER!!! men snyggt kommer det bli..fast jag är helt slut!
kramar i massor Ann-Catrin

Mamma C sa...

Ja där såg man verkligen skillnaden. Nu är köket verkligen fint.
Kram Mamma C

Fredrik / Vit design sa...

Det var ett tag sedan sist, fint skåp!

Hoppas ni kommer igång med badrummet snart så jag får se bilder på det ;) kramkram

Nettan sa...

Jisses amalia, vilken skillnad på före & nu....måste säga att ni lyckats bra med köksrenoveringen..
Supersnyggt !!
Ha det gott..
Kram Nettan

Annas skattkammare sa...

Vilket härligt litet skåp!

Ojojoj, vilken skillnad i köket.. Håller med, före- och efterbilder är så kul att se..

Ha en fin vecka! Kram /Anna

Vecka - Vecka sa...

Tack! Vad glad man blir!
Jo visst är lilla Max en av världens sötaste! Eller han ÄR världens sötaste om man frågar oss! Och nu när han dessutom har börjat le allt mera så är han ännu sötare!

Kram, Lotta

Betonggården sa...

Visst är det kul att jämföra! Vi tog oxå bilder på hur köket såg ut, och liksom hos er, är de tagna med gammal hederlig kamera. Dock inte framkallade än... (Blir ju aldrig av, nu när man har en digital... som för övrigt var en smart present från mig till maken! ;)
Vårt gamla kök såg rent för j-ligt ut. Knepigt blått och nån orangeton på luckor o skåp, spräckligt stänkskydd ovanför diskbänken och en minst sagt rörig tapet. De lådfronter som var orange var "ådringsmålade" mitt i alltihop! Man kanske skulle ta o framkalla de snart? :)

Änglahem sa...

Det där med ringar känner jag igen!Kan fortfarande ha min förlovningsing, bara inte fingrarna svullnar för mycket....då kan det bli lite trångt...vigselringen är ok, men vi har iofs bara varit gifta i 8år. Storsnuttan kom ju till i synd*fniss*.

Men erat gamla kök hade ju nästan varit helt moderiktigt idag Karin!
Lite kitchigt så där....hrmmm...smaken är som baken....föredrar erat ny alternativ mycket bättre!!

Får väl gå ut i trädgården igen och förstöra mina långa fina naglar som helt plötsligt kom efter 40 årsdagen! Aldrig lyckats få långa förut, men helt plötsligt så bara fanns dom där och är hårda! Tydligen positivt att bli kärring...på en del plan iaf. Ska skaffa min såna där gynhandskar*fniss* att ha i trädgården. tycker det är svårt att arbeta med vanliga trädgårdshandskar....men ovanstående ska tydligen vara väldigt bra...*hrmmm* har jag hört.

Jagar maskrosor å det vildaste, aldrig varit med om tidigare att man behöver jaga dom i April!, årstiderna har verkligen slagit slint!

Säg till när ni behöver hjälp så kommer jag i ett nafs!!*hihi*

Ha det gottigast och bäst!

Kramaaaar
Ulrika

Jenny Oak Fae sa...

Älskar skåpet !!!

Kul med före & efter-bilder :)

Kram, Jenny

<3

Guldkorn i min vardag! sa...

Oh my gad!(amerikanska) vilket skåp, det kommr ju att bli hur snyggt som helst i toan.

Jag har hälsat på dig flera gånger men du har inte varit "hemma" blev riktigt orolig till slut, men så kom jag på det, du var ängslig över hallmattan(besöksantalet).Du vet vi norrlänningar vi kliver bara rakt på....

Men så *äntligen* vad gla jag blir att lilla snigeln krypit fram igen!!

Skämt åsido ni har ju vårbruket att tänka på, bry er inte om oss som fortfarande skottar snö så svetten lackar.

Skratta när jag såg din bild på köket, så var det på 70-talet, minns när jag satt en hel dag och valde tapeter när vi beställde vårat hus.
Det var rena färgexplositionen, orange,rött, lejongult,blommigt, medaljonger etc.Hugaligen så less man blev innan man tapetserat över eländet.
Men det var då och då var det så snyggt, man betalade faktiskt extra för att få lejongula vitvaror.

Hur många år har ni bott i huset?
Nu har ni iaf. det snyggaste kök man kan få.

Förlåt för världens längsta kommentar..
Kram Ulla-Bella

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Gillar ditt skåp skarpt! Blir nog kanon när det väl kommit in i badrummet! Jag är själv Indiska-fantast...:)

Haha. Jag läste fel och såg bilden på hur köket såg ut förr och trodde det var en nu-bild...höll på att sätta teet i halsen *asg*
Sen scrollade jag neråt och insåg att jag sett det kök förr och att jag tycker det är fett snyggt som någon av mina elever i skolan skulle ha sagt ;)

Kram Annica

Stämningsfullt sa...

Hej!
Näe nu är jag allt lite avis!! Det där skåpet har jag suktat länge, länge efter utan att komma till skott. SÅ himla fint!!

Men du, vad var det för fel på köket innan?? Det var ju skit snyggt!
Hahaha, nä men allvarligt - ni har verkligen gjort en otrolig förvandling ! Det är super fint nu!

Ha en bra kväll.
Kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tackar tackar!

Ja, om husets färg tvistar de lärda. Enligt mig är det grått men det finns de som säger att det är blått :) Så vi kan väl enas om att det är ett grått hus som drar åt blått ;)

Låt dig inte luras av högen med skräp på bordet...Den är inte ensam utan en i mängden! Med fyra barn och en slarvig karl i huset så blir det lätt väldigt rörigt... Men det är den jag skäms över! Att det ligger bråte i barnens rum kan jag lixom stå ut med!

Kram Annica

Jenny Oak Fae sa...

Roligt att vi gillar samma musik :)

Jag vill också till RUSTA & shoppa loss, men får kanske lugna ner mig lite ett tag nu...svårt!

Kram, Jenny

<3

IKT i min vardag sa...

Tjaba!

Jag var rädd att du gått i ide ;-)
Tur att du vaknar när solen tittar fram!

Jadu köket innan var ju....hrmm...hur ska jag säga...ehhh...say no more!

Köket nu är ju så snyggt, kan se det mååååånga gånger! :-)

Skåpet är bara WOW, kommer bli så läckert som kommod!

Kram på dig!

Solsjö - Under en vind sa...

Det är verkligen en fantastisk skillnad på ert kök!!! Det är såå snyggt nu!

Visst är huset med butiken som jag besökt fint! Vet du vad som var bäst?? Jag fick gå på en husesyn i husets nedre plan! Vinklar, vrår och massor av mysiga lösningar genomsyrade alltihop! Dessutom var ägarinnan så trevlig och rar!

Ha det gott, kram!

Sarah sa...

Ni har verkligen lyckats med ert kök. Kul att se en liten skymt av dig också! Nu är snön bort igen, och det har vart underbart väder här idag. Må så gott kramar

Snäckornas sjö sa...

GAAAHHH!!! I'm blind!!! Köket på förebilden var ju...hhrrmmm...intressant ;-) *ler brett* Och nu är den bara såååååå snygg!! Sicken skillnad...

Du...jag har ett förslag: min hängmojäng i badrummet mot ditt skåp...? Ok!? Tycker jag låter som en utmärkt bytesaffär ;-)

Aha...nu såg man lite av dig, men du får väl sätta ut en bättre bild! Kom igen nu!!! Don't be a chicken ;-)

Kram/ Spot

PS. Mamma är den mörka skönheten längst ut till vänster, så jaa, du hade rätt, trots en gardering ;-) DS.

En inredoholic sa...

Men gode tid vilken skillnad!! haha.. så vackert kök ni har. Kan du inte skicka ner det till Skåne ; ) Pleeease!

Kram
Jannice

Villa elva-kulla sa...

Ert kök är alldeles fantastiskt...
Verkligen superfint.

Millygarden sa...

Jättefint skåp! kommer bli ett lyxigt badrumsskåp!! Tänk så roligt det är med före och efter bilder... har letat bland våra bilder men tyvärr har jag dåligt med digitala bilder ifrån dom stora renoveringsprojekten i vårt hus. Ert kök är superfint!! gillar vitt och rostfritt tillsammans.

Kram Marina

Lisas torp sa...

Hej och tack för titten hos mej! Kul att du uppskattar min rundvandring! Jag uppskattar verkligen din! Vilket vackert skåp! Så snyggt det var! Den där kandelabern har jag också i vardagsrummet...där ser man!:)

Vilken skillnad på köket - jättefint kök ni har nu!! Alltid kul att se före och efter bilder!

Tack för fint inlägg!!

kram

Lisa

ChatrinesLiving sa...

Så fint kjøkkenet har blitt!!! Nesten ikke til å tro!
Å sånt et nydelig skap, med alle snirklene! Virkelig lekkert!:)
Ha en finfin kveld!
Klem fra chatrine:)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja, det skåpet är sååå fint! tittade på det i dag på Iniska!!!!Skulle ju med vilja ha ett juuuu!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Ann-Catrin sa...

Hej goa du!!
som vanligt blir jag sååå glad över dina besök hos mig!!
Och jag kan nog allt föreställa mig dig där i ditt vackra och STORA kök.. sittandes med kafekopp..ni har ju ett riktigt drömkök.. och sen med fönstret i mitten blir det ännu vackrare.
Men visst kan man trolla med textilier.. och det behöver inte kosta så mycketEn nätutik som heter Stofochstil.com. Där har de undrebar tyger till superpris. Jag har aldrig beställt där ifrån men det ska jag absolut göra...
Jag är så slut idag för skåpet är målat och på plats..men fint blev det!!
Ha en skön tisdag vännen.. nu ska jag ställa mig i duschen..och sen sätta mig med fakturor..kul det låter va!!!
Kramar Ann-Catrin

Anonym sa...

Vilken glädje att få se en bild av ert kök, hur det såg ut "före".
Kanske det kan bli något av vårat oxå *tjohoo* Vi slet bort det mörkbruna taket oxå, eftersom vi vill ha fram bjälkarna,vilken skillnad det blev :-0 Nu kan jag stå i köket i flera timmar och bara GLO *s* Skulle a bilder imorse men kamerans batterier va slut,får bli en solig dag :-)
Ohh ja, paket !!! Att få paket verkade göra susen här hemma, mer sånt *hahaha*.
Jag ska nog oxå dra igång scannern här hemma och visa lite bilder från förr *bra idé*
Kram på dig
Och krama alla barn & make!!

Cin sa...

Där är det där snygga köket igen! Älskar det! Förstår ännu mer nu när man ser förebilden att ni är nöjda med det! :)
Kram Cin.

Ann-Catrin sa...

Hej igen!!!
måste oxå slita mig från den här satans datorn...
Vad konstigt med sofoch stil sidan... jag har varit inne där mnga gånger.. men det är väl något tekniskt fel för tillfället..men prsierna är otroligt bra.. de i bomull ligger runt 30-40 kr / metern.
Spännande med utbyggnad... öåt höra mer!!!
kram igen A-C

Jessika sa...

Det var skillnad på kök det!

Jag skrev det till din make förut att ni har ett jätte fint kök. Önskar även jag att fixa till det i den stilen framöver.

Vilket lugn det kan bli i ett rum utan den tapeten !!!!!!

Hörde att du har gjort en kort sväng med boende i mellan Sverige och fick lappsjuka. Jag förstår dig. Själv är jag uppväxt i Torsåker och tycker det är en jätte vacker bygd men ej redo för att bo där ännu.

MVH Jessika i bloggen Gula VIllan

Marie sa...

Hej Karin!

Vilken skillnad!!!!! Det är så himla kul att se före/efter bilder, erat nya kök är sååå snyggt. Det gamla var väl mindre vackert, hihi.
Vilket vackert skåp ni har köpt till badrummet, Indiska har mycket fint!

Ha en härlig dag, nu ska jag skutta ut i trädgården och greja medans solen lyser!
Kramar Marie

alegni sa...

jisses, vilken förvandling köket genomgått! det är som en dröm idag!
o mums, vilket badrumsskåp!
kram,
ingela

hemtrevnad marie sa...

Jo, Här snackar vi försköning på HÖG nivå!!!!
Skåpet är jättefint och kommer att bli sååå bra i badrummet...damma på du, hihi!!
Kraam

Kathys Home sa...

Kan väl säga såhär...det var inte riktigt snyggt det där köket tidigare...:)Men nu är ditt kök sååå fint jag gillar det skarpt ditt kök. Å visst är det roligt med före och efter så man kan häpna och skratta lite. Tyckte skåpet ni köpt var jättefint även om det kanske kan vara lite svårdammat..Ha det gott..//kat

Hanna i Det stora grå huset sa...

Skåpet fråån Indiska är så vackert! Passar väl fint i vardagsrummet med?!

Och du, jag tycker nog att ni gjort helt rätt i att renovera köket... Vilken skillnad! :-)

Ha det gott!
Kram hanna

Gårdsromantik sa...

Toppenfint - vilken skillnad!
Skåpet var underbart. Kan inte låta bli att fnissa - du skulle se vårat lager/vardagsrum!

Kram Maud

White Season sa...

Hej Karin, Vilken skillnad på köket, oj oj oj, visst är det väl kul att kunna plocka fram en sån bild, så man ser vad man lyckats åstadkomma...
Skåpet från Indiska var jätte fint, kul med lite nya möbler ibland...
Ha det jätte bra, kramar från Malin

Livet och träning sa...

OJ vilken skillnad köket blev jätte fint.
Skåpet är ju bara hur snyggt som helst.
Ha det så bra y

cicci sa...

Oj vilket fint skåp! Tänkte passa på att fråga igen vilken färg ni målade golvet i köket med? Ska snart ge mig i kast med att måla golvet i vardagsrummet!!
Kram Cicci

Jes/Vita villa vila sa...

Å du visar alltid så många härliga bilder & ditt kök är ju bara sååå charmigt vännen ♥

Kram Jes

Hem och Lycka sa...

Älskar före-efter-bilder! Vilket kanonsnyggt kök du har, blir helt avis ;-) kram!

H ennA sa...

Hej Karin!

Indiska har så himla mycket fint..skåpet är just lovely!
Kul att se en före bild på köket:-)
Vilken skillnad!! Kommer ni ihåg hur det kändes innan att sitta i köket med de mönstrade tapeterna mm mm ? När vi flyttade in i vårt hus så var köksväggarna blåmelerade med en jädra massa frukter hängandes uppe i taket, trodde jag skulle bli tokig på eländet! Usch..så i väntan på en större renovering nångång i framtiden så målade jag över allt det blå, nu känns det lugnt i sinnet även om tapetsskarvarna syns..men hellre det än all frukt upp i taket. :-)

Här är det jobb mest hela tiden känns det som, all ledig tid försvinner i ett nafs. Hoppas du hinner njuta av vardagen likaså helgerna!

Kram Anne

Bodil sa...

Det är bara jag som smyger omkring härinne. Hur stort växthus har ni egentligen? Eller är det bara som du skojar med oss. Jag tänker på mitt lilla som bara är knappt 10 kvm.
Du har så himla fin blogg. Suck...
Ha det gott i vårvärmen!
Kram från Bodil

Lila sa...

Vilken skillnad i köket. Efterbilden är ju så cool.

Det som du berättar finns i ert vardagsrum så känns det överallt i vårt hem just nu. Observera då att vi ännu inte packat något ännu. Vi ska om ca 3 veckor flytta till nytt hus. En hallgarderob är inpulad i vårt matrum. Alla ommålningsprojekt är inpulade i vårt kontors/garderobs rum. Tv som var i gillestugan tidigare är nu även på kontoret.

Snart så blir det nog bra:)

Kramis Lila

Elzie sa...

Jodu, det var stor skillnad det. Och skåpet gillar jag. Det är mysigt med alla sina krusiduller.
Hoppas ni får en bra helg (i trädgården?).
Kram Elzie

A home far away sa...

Wow vilken skillnad, jag gillar ert nya kök väldigt mycket och det fina skåpet som du hittat på Indiska, superduper fint!
Trevlig helg.

junhe sa...

det där skåpet skulle jag med vilja ha =) sååå fint alltså!! hoppas du får en bra helg/ kram junhe

Kalkstenssommar sa...

Jaaa! Det är så kul att se bilder från före. Vilket fantastiskt arbete ni gjort med köket!!!!

Fint skåp till badrummet.

Trevlig helg!

Kram L

Wolf sa...

Jag är ledsen älskling,

Du är diskad i denna utlottning, du får ju en massa hyllor ändå =)

Puss
Din make