fredag, mars 28, 2008

Fantastiska fredag..!

Välkommen in i vårt allrum, eller rättare sagt teverum, på övervåningen! Det är här inne vi utför vår heliga familjeritual, nämligen fredagsmyset..! Myset går i stora drag ut på att samtliga familjemedlemmar fäster blicken i teven och mumsar i sig jättemängder skräp som chips och ostbågar. Några andra barnfamiljer som känner igen sig? Skulle tro det! ;-)


Rummet har gott om omålade lister och ett golv som skriker efter att få slipas och målas, men det spelar ingen roll, vi trivs här ändå. Soffan är en gammal Tomelilla och så skön att jag och maken brukar sussa sött här :-)

Här finns sådant som varken är vitt eller särskilt lantligt, som plåtbrodyren runt bordet, den stora orientaliska kudden på golvet och...

...andra detaljer som vi inte har hjärta att förvandla med vit färg.


I den vita korgen förvarar vi filtar...

...och i den kista som skymtar under andra fönstret finns en himla massa 91:an och Fantomen!
Japp, vi är superintellektuella ;-)


Och så har vi kakelugnen som faktiskt fungerar, men som inte används särskilt flitigt. Det är så mycket enklare att låta maken elda med pellets i källaren än att traggla med ved här uppe *lat*

En mysig helg önskar jag er!

Karin

56 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket mysigt rum ni har!!!

Här är en familj till som har fredagsmyset som veckans höjdpunkt! Ikväll blir det tacos, godis och lets dance final!

Ha en skön helg, kram!

Nettan sa...

Väldigt mysigt ni har det i erat vardagsrum, skulle inte ha ngt. emot & käka ostbågar i eran soffa ..=0)
Ha en Trevlig Helg..
Kram Nettan

Goa sa...

Det är så mysigt!!
Här skulle jag till och med äta chips...bara för att få känna av stämningen!!
Jättefint Karin!...är jag förvånad?..NEJ!!!

Massa varma kramar och må Tina vinna..:)
...men inte hyllan...OK!!!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad mysigt ni har det i er tv-vrå!

Men nej inte tror du väl att vi andra barnfamiljer äter chips ostbågar och sådant skräp!?! Här käkas bara morötter och selleri och till det dricker vi vatten :) Tror du mig inte!? Bra för jag pratar bara goja! Vad vore väl fredagskvällen utan lite snacks och trevlig samvaro för att varva ner efter en arbetsvecka...

Kram Annica

IKT i min vardag sa...

Hejsan hoppsan kompis!

Ostbågar!!! Men gud va längesedan jag åt det...nu blev jag tvungen att skriva upp det på inköpslistan. ;-) Vi är lite dåliga på fredagsmys,brukar mer bli lördagsmys. Då lägger man ner mer tid på maten och gärna en god chokladmousse efter maten :-)
Ser så myspysigt ur i ert tv-rum.
Jag skulle kunna göra mycket för att få ha så fin liggande träpanel på väggarna!!

Ha en skööön fredag med mycket mys och ostbågar nu då!

Kram

Guldkorn i min vardag! sa...

Hejsan vännen!
Du har en utmärkelse att hämta hos mig, bara för att du är den du är!
Vilket fint allrum, förstår om ni ska fästa blicken på tv i kväll, det är ju final på lets dance.
Ja visst är det något konstigt med soffor (they make me sleep)
Så superfin kakelugn, det behövs ju inte många pinnar i den så värmer den ju fantastiskt länge, men det är klart att det är bekvämare om maken eldar med pellets, det skräpar så jädrans mycke med veden.
Kram på dig vimsfia!
Ulla-Bella

Vecka - Vecka sa...

Där skulle jag också gärna fredagsmysa! Jättevacker kakelugn! Är så bitter då det funnits en i vårt hus också, men den rök ut på 80-talet tillsammans med vedspisen i köket..grrr.
Trevlig helg!
Kram, Lotta

MiaMaria sa...

Ser så himla mysigt ut och när solen skiner in i rummet och fylls med värme....där ligger ni säkert gott och sussar framåt kvällen när ögonlocken inte orkar hålla sig uppe.

HA´det så mysigt denna kväll!
Miamaria

Jenny Oak Fae sa...

Ser mysigt ut tycker jag :)

Kram & trevlig helg !

/ Jenny

<3

Dorthe ♥ sa...

Suck....tänk om jag oxå hade en kakelugn!!! Du har det såå vackert överallt Karin!

Kramar
Dorthe

Anonym sa...

Hmm..jovisst känner jag så..jag försöker verkligen av hela mitt hjärta "att känna mig hemma här", men saknar stockholm mycket. Fast nu när jag inte har "MITT" Djurgården kvar så kvittar det.
Kram

Anonym sa...

Herregud vad det lät gott med chips och ostkrokar i mängd och parti!!!! *nej, nej, nej - måste tänka nyttigt nu....* Vi har fredagsmys med vindruvor och äpplen istället :D

Mamma C sa...

Mycket mysigt vardagsrum ni hade. Vi har inga knoddar som trängs med oss i soffan längre, men vi käkar ostbågar ändå och har det lite mysigt gubben och jag.
Kram Mamma C

Stämningsfullt sa...

Hej!
Jo men visst känner man igen sig :)..... allt för väl.....
Så mysigt allrum ni har! Fyllt med fina saker och en underbar kakelugn!! Åh jag förstår verkligen att ni trivs där!
Hoppas ni får en mysig kväll nu då :)
Kram!

Vecka - Vecka sa...

Tack för den jätte gulliga kommentaren på min blog! Blev så jätte glad! Har gått omkring med ett leende på läpparna sen jag läste den!
Jag tror att det var på 80-talet kakelugnen åkte ut.. kan ha varit ännu senare. De förra husägarna renoverade hela bottenvåningen då, och om jag inte minns helt fel så var det frun i husets pappa, som tyckte att inte behöver man nu såna där ugnar som man vedeldar i för att få varmt då man har en panna nere i källaren och elvärme dessutom! SÅ ut rök kakelugnen, vedspisen och dessutom en annan spis. Nu finns det en öppen spis, men den värmer inte..
Jag tror faktiskt att de förra ägarna var lite sinnesrubbade, åtminstone hade de inte öga för vad som är fint och vackert! Pärlspont i kökstaket (och troligtvis vardagsrummet också) har de täckt in.. och konstiga lösningar hittar man i hela huset, många har vi redan fixat till.. Men om vedspisen inte blivit borttagen, så hade jag ju inte haft min mysiga kökshörna nu eller hur? SÅ ibland är det bra att det finns galna husägare!
Oj, det här blev ju jätte långt det här..
Kram, Lotta

lottens vita och gröna sa...

hallo karin!oh vad härligt det låte...sitter själv och myser och slötittar på les danceoch mumsar popcorn för full mun...ni har ett mysigt tvrum!oh kakelugn..mmmmm! varmkram lotten

Änglahem sa...

Hej Gumman,

Tack snälla, gulliga Karin!!

Vilka härliga fönsternischer ni har!!! Hela rummet ser så härligt ut! Farligt med för sköna soffor, man sussar ju så gott i dom!*hihi*

Vad som händer i helgen? Du kan väl komma ner och hjälpa mig imorron är du snäll?!! Ska lägga in en halv gris*nöff*, om du tar över så kan jag springa på loppis i stället!!*hihi*. Bra arbetsfördelning vá?! Ni då? Något spännande på gång?

Hur som haver, får ni ha en skön helg!!!

Kramar
Ulrika

Tidsmästarinnan sa...

halloj min goa Karin!
japp, fredagsmyset idag bestod av chokladpudding (improviserat eftersom micro-popcornen var SLUT!). Jo, jag känner igen mig, ritualen är helig även hos oss...

men guuu vad fint ni har, jättehärligt rum, som gjort för fredagsmys!
Kram på dig och trevlig helg till er hela familjen!
Susanne

Lilla Blanka sa...

Heeeej Karin!
Åh jag kan riktigt se framför mig hur mysigt ni har det i rummet där..ni har verklgien fått fram ett härligt rum..! Förstår att ni stortrivs. Som vanligt ser man din talang för att trolla fram härlig stämning! Underbart!
Dessutom måste jag säga att du verkar vara världens goaste..det liksom lyser igenom i allt du säger/skriver :) Alltså blir jag allt mer säker på att det måste bli en resa en sisådär 70 mil (?) uppåt i landet i sommar för min del :)
Kraaaaaaaaaaam
Mia

Jes/Vita villa vila sa...

Karin, det är sååå snyggt med den liggande panlen!!! übersnyggt!
Kakelugnen är sagolik ♥

Kram/JEs

Anonym sa...

HA vi har det precis så man sitter och gluppsar i sig och det konstigaste är att det är så otroligt mysigt!
Vilken mysig blogg här blir jag kvar!

Lily of the valley sa...

Wow! Vilket rum! Så mysigt ni har det! :D Ett härligt rum för fredagsmys :)Snyggt med liggande vit panel. Plåtbården runt bordet är underbar. Jag har själv Tomelilla och jag tycker också de är härliga att mysa och sova i. Ert rum skulle jag gärna haft här...
Ha en skön helg
kram Lily

Anna sa...

Jättemysigt rum, jättesnygga väggar och fönstren sen. Jo, jag känner igen fredagsmyset, både som barn själv då det var Baretta och Kojak och traditionen fortsätter med mina barn dock andra serier. Myskvällarna med familjen är heliga och nåde den som stör ordningen :0).

Rummet är iaf jättefint - jag skulle inte ens kunna visa vårat tv-rum på bloggen, kan jag meddela.

Kram
anna

Unknown sa...

Åh vilket otroligt härligt rum!!! Känner verkligen igen mig med fredagsmyss...hihi brukar vara lite svårt med byxorna dagen efter så ja, det har börjat blivet mer och mer grönsaksdip... men dock med massor av klet och ost.... hihih, nej nu måste jag sätta mig och räkna ut biståndsbedömningar... phu.
Kram Petra¨
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

svartataket sa...

Jag tycker att ert rum är alldeles underbart! och det är ju för alla detaljerna du säger gör helheten för hela rummet!! Gör inget åt det!! Bara njut!!

Trevlig helg!

Annas skattkammare sa...

Jättemysigt rum ni har! Förstår att ni sussar gott i de sofforna! =) Och allt behöver inte vara vitt tycker jag, det är fint med lite detaljer som bryter av.. =) Trevlig helg! Kram /Anna

Cin sa...

Ser jättefint ut, och så har du så underbar tajming! :) Jag har en stor önskan om att sätta igång med renoveringe på ovanvåningen här hemma och har nu under veckan föreslgit till Tekniker'n att vi skulle sätt precis sån panel på några väggar som du visar upp här! Toppensnyggt tycker jag det är och nu fick jag världens chans att visa upp vad jag menar. Tackar och bugar för detta.
Ha en fortsatt skön helg! Kram Cin.

Hem och Lycka sa...

Vilket fint rum, ser ut att kunna somna i soffan och mysa framför teven ;-) kram!

Jo sa...

Vilket mysigt mysrum! Jag gillar vitmålad panel och känslan du/ni har skapat! :) ha det gott!

Marie sa...

Vilket supermysigt rum, jag bara älskar den liggande panelen! Kan riktigt se er framför mig där i soffan, låter jättehärligt! Nu ikväll sitter jag och maken helt utslagna i var sitt hörn i soffan och glor på tv, vi har haft 4-årskalas för Elsa. Tänk att man kan bli så trött av att ha kalas, förmodligen kommer jag att somna gott i soffan!

Ha det bra Karin!
Kramar Marie

Lila sa...

Oh, älskar dina väggar med liggande panel.

Kramar L

ColonialEast sa...

Vad kul att se bilder från ert hem! Känner igen det där med fredagsmyset. Fast hos oss somnar vi alltid... Gillar sån där liggande panel som ni har. Jättehärligt allrum. Förstår att ni trivs där!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Det är sååå fint... Inte behöver allt vara vitt heller... Kan bli lite väl stelt då tycker jag.

Önskar dig en fin söndag!
Kram Hanna

sextiofemman sa...

Hej!
Härligt med fredagsmys och gott.Mysigt rum, jättesnyggt med panelen på väggarna.
Vi har nyligen kommit hem efter att firat en 34åring.God mat o smarrig kladdkaka m. grädde o hallon.Lagom trött...
Ha det gott.
Kram Bibbi

H ennA sa...

Förstår att ni trivs! Allt som oftast när jag ska vara social med familjen i soffan, typ när vi kollar på film eller nåt..så somnar jag..hmmm..så rolig är jag ;-)

Må så gott!

Kram Anne

IKT i min vardag sa...

Hej gumman!

Jag har en liten utmärkelse till dig! Kom och hämta!

Kram!

Kathys Home sa...

Hejsan! Vilken jättefin kakelugn ni har!! Förstår om man kan vara lite lat sådär, men bara vetskapen om att den fungerar måste ju kännas bra...:) Jaadu, det där med fredasmys, det finns nog i var mans hus...hahaha..Hoppas helgen varit bra../kram kat

Beas sa...

Ett perfekt familjerum helt enkelt...där funktionalitet och familjeintressen får råda mest. Precis som det ska vara. Superfint!

Kram Bea

junhe sa...

du har dt så mysigt i ditt hem, tänkte fråga om jag kan länka dig? ha en bra söndag/ kram junhe

Ulli sa...

Vilket mysigt rum! Visst känner man igen sig. Fredag kväll är nästan bästa kvällen på hela veckan.
Apropå vitt så måste ju inte allt vara vitt. Ett hem ska vara personligt.

Ha en fotsatt riktigt bra söndag!
Kram Ulli

Ann-Catrin sa...

Hej vännen Karin!!

Sitter ni och äter onyttigheter tillsamman.. lär barnen att äta i soffan..hua.. vad ska det bli av er.."ler"
Ja ni ungdomar ni gör som ni vill.. i ert underbart söta tvrum.. ser ju sagolikt ut.. så vackra väggar och kakelugn att jag är alldeles grön av avund..

jag har precis klämt i mig två stcken "kladdmuffins".. och tror du inte att jag fortfarande är sugen... hua!!

Många kramar till dg från mig
Ann-Catrin

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vilket perfekt rum för helgmys! OM jag känner igen det du beskriver *fnissar*
I begreppet "mysa" ingår alltid någon form av snacks/godis för våra barn *S*

Ha en skön söndag!

Kram
Flisan.

Snäckornas sjö sa...

Härligt rum!! Älskar råspont...har lyckats övertyga C om att vi ska ha det i vårt tv-rum också. När vi någon gång börjar renovera det! Vad snyggt det var med att fönstren gick in så där djupt...eller vad det nu heter?? En nisch?? Nåja, fint är det i alla fall :-)

Såg "The nanny diaries" igår och....njaaaeeee...Har ej läst boken, men tyckte att filmen var aningen seg, amerikanskt sockersöt och tja...lämnade mig rätt oberörd faktiskt. Laura Linney var bra och hennes man, vad han nu heter. Måste vara kul att få spela roller där man kan vara riktigt vidrig ;-) Särskilt skurken till hennes man skulle jag vilja ge en swift kick in the lower areas ;-)

Solen var här idag och yes...jag blev piggare!!! Wunderbar!!

Kramar/ M

Doften av vanilj sa...

Åhh så mysigt det ser ut. Så mycket fint och kakelugnen, vad härligt att ha en sån. Måste fråga vart har du fått tag i plåtbrodyren på bordet? Jag såg sån i en inredningstidning för många år sedan man har aldrig lyckats hitta någon./ Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så vackert ju!!
ser sååå mysigt ut!!!

klart man har fredax mys..bäst på hela veckan ju!!!!!!!!!!!!
Längar ju redan till nästa!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Sarah sa...

Åh en kakelugn, den får ni använda ;o)
Hoppas helgen vart skön :D
Kram Sarah

Goa sa...

Bara en liten jag som vill önska dig en bra ny vecka!!
Hoppas du mår väl...min goding!

Kraaam

Guldkorn i min vardag! sa...

Hejsan vännen!
Förstår att du har fullt sjå med att sopa opp chips o ostbågar från fredagsmyset.
Det där med omålade lister känns igen, alltid är det någon liten stump som fattas efter ett idogt sågande med bitar som aldrig passar. Sen så blir det aldrig, men man slutar att se det jag lovar...
Vilken läcker plåtbrodyr på bordet har du gjort det själv eller fanns det på bordet från början?
Det där med filtförvaring var ju smart, det ska jag införa till nästa vinter och så ska jag dra ner på värmen o spara pengar och låta gästerna dra över sig en filt istället.
Kram Ulla-Bella

Linneagården sa...

Så härligt rum ni har. Gillar verkligen väggarna.
Här äts oå en massa "skräp" på fredagskvällen, men det är ju lute mysigt faktiskt!
Ha det gott /madelene

En inredoholic sa...

Vilket fint rum! Alltid lika kul att besöka din blogg.

Kramis Jannice

Änglahem sa...

Karin vart tog du vägen?? Grisen...lördag....glömde du!!!! *hihi*. Jag hade verkligen behövt lite hjäääälp....maken låg sjuk! Och sjuka karlar är ju inte världens roliga....eller? Näää just det!*tihi*.

Annars? Snön borta hos er? Här har det verkligen varit vår idag, sååå underbart härligt!

Ha det så gott vännen!
Kramisaaar/Ulrika

Kannor och karaffer sa...

Så himelskt fint ni har det älskar plank på väggen....

Håller med att allt kan man inte gå på med vit färg - det måste kännas rätt.

Ha det gott vännen!
Kram Ann

Tingeltangel sa...

Vilket underbart rum. Den liggande panelen på väggarna är min favorit. Önskar så att jag kunde ha det någonstans. Förstår att det är härligt att ha fredagsmys i det fina rummet.

Pernilla sa...

Ett sånt personligt och vackert allrum ni har.. Gillar när man vågar mixa lite stilar.. Snyggt.

Ha en skön dag.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej där!

Ta en titt inne hos mig...

Kram Annica

Anonym sa...

Vad fint ni har i vardagsrummet! Mysigt så det förslår!