onsdag, februari 06, 2008

Tid, hundar och övningskörning

Vart tar tiden vägen när den passerat? Upplöses den och försvinner ut i tomma intet? Jag skulle vilja spara tid på burk, att ta fram och använda när jag inte hinner med. Snart ska huset värderas och vi har pyssel att göra i alla rum, på alla fyra våningar!

För ett par inlägg sedan visade jag bilder från ett litet krypin som ska få sig en make over. Tror ni att det är klart? Näpp. Vi väntar bland annat på att farbror elektrikern ska komma och dra ny el, men en liten preview bjuder jag ändå på:
Väggen är numera vit, inte grön. Men attans vad gula dörrar och lister ser ut att vara nu - det betyder att jag måste måla även dem..!

Det läckra plåthjärtat köpte vi på Meyas boning, där maken hittade två vaser för inte så länge sedan.
Vi håller fortfarande på att fixa köket som nu faktiskt ser ut att verkligen bli färdigt den här veckan (fast även här hänger det till viss del på elektrikern). Just nu råder kaos, se själva:
Apropå ingenting alls, har jag i massor av år dreglat så fort jag fått syn på sådana här puddingar:
Härom dagen fick jag hem inte en utan två bullterriers - en vit och en svart. Men de är i minsta laget, uppskattar varken kel eller godis och behöver inte gå ut. Noll motionerande för mig alltså, men de är trots allt en fröjd för ögat (även om maken förmodligen tycker något annat)...

Vit hund för salt, svart hund för peppar :-) De kommer från Chilli i Uppsala.
Apropå utebliven motion är det ju meningen att jag ska skaffa mig körkort i vår, eller åtminstone innan jag fyller 36 år i höst. Kruxet är bara att jag hatar att köra bil. E4:an borde inte vara något problem, eller hur? Bara att tuta och köra, speciellt om man som jag kör automat. Men jag kommer att få magsår och nervösa besvär av att behäva dela vägarna med andra bilister. Det funkar liksom inte att ha koll på hastigheten, om vägen svänger och samtidigt pejla in andra trafikanter. Min teori är att vissa inte är ämnade för körkort. Min andra teori är att det inte spelar någon roll vad man är ämnad för, jag måste ha den där lilla lappen!

49 kommentarer:

husnummer30 sa...

Hi Hi! Ja du, den där lappen är ganska så bra att ha faktiskt.

Fint hjärta! Och S&P ströarna oxå!

Ha det bra! //Jill.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Körkortet är värt allt slit! Jag var rädd som en tok och skrek rakt ut om jag fick en bil bakom mig, haha. Men bor man dessutom på landet så kan den där lappen vara bra att ha :)
Du kommer att fixa det och sen vara stolt som en tupp! :)
Vilket härligt hjärta ni har köpt! Bryter av sådär fint mot det vita.
Ha en bra kväll1
Kram!

Vitt Hemma sa...

Tänk sen va du kan njuta av att ha fått det så fint när allt är klart. Köket ser ju ut att bli jätte fint!
Lycka till med kortet! Du är inte ensam om att sakna det....

/S

Cin sa...

Jag gillar också de hundarna! :) Sen har jag insett (efter att ha varit hundvakt en vecka) att jag är en kattperson. Så jag får väl finna mig i det även om det är svårt när man ser sånna fina hundar som på den bilden! ;)
Gillade hjärtat supermycket också, verkligen charmigt.
Kram Cin.

Anonym sa...

Hej! Gillar din blogg jätte mycket, är gklad att det kom ett nytt inlägg igen! Hjärtat är superfint mot allt det vita, lycka till med körkortet!

Kram H

Sarah sa...

Fint hjärta, söta små hundar. Skall bli kul och följa!!!

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Vill ha salt & pepparhundarna!!! Va dom dyra??? Verklighetens hund tycker jag däremot INTE om till utseendet men de gör ju inte något.
Byggkaos i köket är inte något kul alls men det blir kanon när de e färdigt!!
Kram Helen

H ennA sa...

Å den där lappen är en av det bästa grejerna jag gjort! Efter det har det inte varit några problem att åka vart jag än ville :-)
Hjärtat passar perfekt där den är!

Kramis!

IKT i min vardag sa...

Ja man kanske ska komma ihåg att uppskatta att man har den där lilla rosa lappen som säger att man får vara på vägarna i en plåtlåda! Införa körkortetsdag kanske ;-). Jag önskar dig all lycka till med den och du kommer snart ha den, det är jag säker på!
Kör oxå automat sedan ett halvår tillbaka...vad bortskämd man blir. Skulle köra en bil med spak för ett tag sedan,fick kämpa med att komma ihåg att bilen har en koppling!
Nu ska jag gå och smaska i mig "Flygande Jakob", mumma!

Kraaaam Linda

H ennA sa...

Tror du mig om jag säger att det är mitt livs första lampskärmar/kjolar jag gjort..ever?! Jag tog en bit tyg, sydde lite olika raksträckor, gummibandsfållar plus spets..och så sydde jag det till en "påse" med öppningar i båda ändarna..drog åt gummibandet på ovansidan, samt på undersidan...när man ligger där med huvudet på kudden och tittar upp så ser lampan ut som en blomma :-) lagom mycket ljus för läsning och inte så störande om den andre redan sussar sött..

Kram på dig!

Lilla Blanka sa...

JAAA ett nytt inlägg!!! Puh, Karin jag trodde för ett tag att du hade lagt ner bloggverksamheten, vad rädd jag blev..men vad GLAD jag är att du är tillbaks!!!
Vad fint köket ser ut, kommer bli toppen!
Kraaaaam
Mia

Kathys Home sa...

Haha, ja inte är det roligt innan man har körkort men sen är det roligt...en otrolig frihet!! Försöker få sonen att förstå det, men han är lite slö och inser inte riktigt vad det skulle ge honom..Men jag önskar Dig lycka till...//kat

Marie sa...

Självklart kommer du att klara av att ta körkort Karin! Jag kommer ihåg hur hemskt det var i början när man övningskörde, jag blev livrädd så fort jag fick en bil bakom mig, och då var det ändå i ett ganska öde indusriområde, hihi.

Plåthjärtat var jättesnyggt och de små hundarna var ju för söta!

Ha en bra torsdag!
Kramar Marie

Ps. Jag skulle också kunna tänka mig en burk med lite extra tid!

Tidsmästarinnan sa...

jag AVSKYR att köra här i stan, första gångerna jag gjorde det hade jag träningsvärk i benen dagen efter, jag satt och spände mig så mycket :-) Men jag sitter inte och svär och skriker åt folk i bilen iallafall som många andra stockholmare, haha!
Hemma på bästkusten där jag kommer ifrån (och övningskörde) tycker jag det är jättekul att köra.
Det kommer säkert att gå finfint för dig! Vågar du övningsköra med maken? :-)
Ska bli kul att se både kök och krypin framöver!
Kram till dig kära du!

Karin i Villa Grå sa...

anonym/H: Tack, tack! *glad*

Kram, Karin

H ennA sa...

Nog har jag glapp mellan hjärnhalvorna jag med..:-D
Jag är ingen vidare på att förklara hur jag gör saker o ting då jag knappt vet det själv..he he..Jag är "lite" flummig..you know..

Ha d!

Guldkorn i min vardag! sa...

Vilken bra ide tid på burk(ta patent).
Hjärtat var supernice passar till alla hjärtans dag.Ang. elektriker så har vi jagat en i flera månader dom är väldigt"sällsynta".
Sätt stingpinne och en flagga på bilen så att alla ser hääär kommer jaaag!!!
Kram Ulla-Bella

Vårt lilla hem sa...

Det ser ut att bli riktigt fint i ert lilla krypin! :) Plåthjärtat skulle jag med vilja ha :)

Gaah vad jag gillar ert kök!! Det är sååå snyggt!!! (kan sätta hur mpnga utropstäcken som helst men det räcker inte) :)

Spännande med värdering!

Så söta hundar! Dem skulle min sambo gilla. Han skulle nog även kunna tänka sig en levande sådan. Men en hund i detta lilla hus räcker, för nu :)

Jag önskar dig all lycka till med körkortet! Det är skit att köra i början. Kommer ihåg att jag hade träningsvärk i armarna efter att ha hållt i ratten så hårt =) Men, som mamma alltid säger, det blir bättre sen, och det löser sig. Och jag tror du kommer fixa det finfint! :)

Kram! Jenny

Lea sa...

Men gud så söta bullisar! Jag älskar både de i porslin och de riktiga.:-)
Så skönt att se och höra att det finns fler med lite kvar att göra på huset både här och där.
Så du har också varit en hästgalning, det verkar finnas såna lite här och var i bloggriket:-)
Visst är det få förunnat att vara ridlärare men vissa dagar önskar jag att jag var matte lärare istället och bara behövde hålla reda på min bok och miniräknare.:-)
Ha det så bra!
/Lea

Solsjö - Under en vind sa...

Här var det mycket på gång minsann!!

Hoppas att du fixar körkortet, jag skulle inte kunna leva utan.....bor man på landet så gör man....

Hallen ser så fin ut, det är ju redan stor skillnad! Det är frustrerande när man inte kan göra klart pga att behöva vänta på hantverkare! Köket ser också ut att vara på god väg!

Ha det gott idag! Kram!

Evelinas hus sa...

Det kommer säkert inte vara något problem med körkortet, lycka till.
Plåthjärtat är otroligt fint.
Kram på dig
Caroline

Lindesnäs-Annika sa...

Hej hej, äntligen ett nytt inlägg!!! Ahh, vilka fina hundar, jag ska nog gå inom Chili här i Halmstad och spana lite... Jag älskar Bullterriers, dom är så tuffa. Har försökt övertyga sambon om att bullterriers är utmärkta bondgårdshundar men han är skeptisk....
Lycka till med lappen, det är som sagt bara att tuta och köra!!! Det fixar du!
Kram
Annika

Anonym sa...

Söta söta Bullar :-)) Maken min vill oxå ha en bulle, vi har funderat på att skaffa Miniatyr Bullterrier :-0
Skojjigt med körkort, jag sitter PRECIS i samma sits som dig,SKA ha körkort innan jag i höst blir 36 *gaah* Har man 1,5 mil till närmsta stad så....*suck*
Bilar = livsfarliga??
Vi kan sporra varann *hehe*
Ha det gött

Änglahem sa...

Hej Karin,

Inte riktigt mig själv än, men det går sakta framåt...

Tjusiga små vovvsingar du införskaffat OCH så lättskötta sen!!

Ni skulle ha värderingsguben i dag vá? Hoppas ni blir nöjda och glada...men du lägger väl huvet på sne och ler så fint...!

Kramar
Ulrika

Du hörde väl mitt svaaga yeaah nytt inlägg, energin är inte riktigt vad den borde vara.

mittiminvillervalla sa...

*fniss* Jag tror jag vet var tid tar vägen! Här har du boven! Det är jag som slukar den! ;o) Eller rättare sagt så är det mitt datoranvändande! Allt hakar upp sig och tar hur lång tid som helst när jag sätter mej vid datorn.

Är nog lite som för dej med bilkörningen! Jag är inte ämnad för datorer! Däremot så älskar jag att köra bil! Tänk om jag fick värsta vrålåket! En supervass bil som tex en Viper! Tjohoo! Vad kul det skulle vara!

Du kommer garanterat att klara körkortet. Och när du väl blir lite "varm i kläderna" så kommer du att susa fram där så avslappnad och fin :o)

Kramisar Monika

meyasboning sa...

Hej Karin,
Visste väl att hjärtat skulle bli perfekt. Effektfullt.
Det är klart du klarar körkortet, viktigt att ha när man bor som oss, på vischan. Annars kan man missa alla loppisar & auktioner som finns i skogarna. Så mycket inredning som jag kör omkring med så skulle jag inte klara mig utan. När jag har varit hos olika leverantörer och hälsat på så brukar bilen vara full med saker som jag bara inte kunde vänta på att de skulle skickas. Maken är måttligt road av mina inköpsresor.
Var på möbelmässa igår och blev helt snurrig i huvudet av alla fina möbler. Hittade en vit soffa som jag hade kunnat begå brott för att få, men kom sedan ihåg att jag har en son som inte kan låta bli att kladda. Drömmer om den några år till.
Kramis
Cissi

Kathys Home sa...

Hej igen, jag håller med dig, fyllehundarna skall bort från vägarna..å jag hoppas du slipper möta dem när du är ute på din färd..Hoppas det går bra nu, tänk bara Jag är inte rädd jag kan köra...*ler* Trevlig Helg..//kat

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Nej , jag håller absolut med dej !! Vissa bör ha privatchaufför , betald av staten för att skona de andra trafikanterna ;-)
Måste höra med mamma om Maj i morgon , hur vi håller på :-)
Jag vet en Maj i BH men jag trodde hon jobbade på polisen , men däremot mannen jobbade på posten !?!
Min Mamma har också jobbat på posten i NT !
Vad fint det blir i mellanrummet , me like hjärtat !!
Vi hörs vidare !
Kram/ Lotta

Mitt Lantliv sa...

Tack detsamma. Kul att du kikade in för då hittade ju jag till dig *ler*

Ha en trevlig helg...

me and alice sa...

Åh, vad jag skrattade när du visade hunden...Trodde först du köpt valpar....hi, hi...
Kämpa på med körkortet. Man vet inte hur mycket man har saknat det, men när man väl har det undrar man hur man kunde leva utan körkort!!*fniss*
Vad fint ert kök blir... Ska bli kul att se bilder sen..
kram Susanne

Katarina sa...

Go morron Karin:)
Ja , vad skall man säga om alla små projekt man räknar med skall bli färdiga, fniss* Vackert hjärta ni hade på väggen:)
Så skoj när sen elektikern kommer då får ni kanske mycket gjort i ett huj;)
Jo, jag skal åka ner o jobba 4 dagar på PAws , ett rescue på Irland för mestadels greyhounds in need.
Vi tog hem vår Kola därifrån för 2 år sedan( det bästa vi gjort) men det blev uppskjutet, skulle ha farit i morse fr Arlanda .
Så nu får det bli en fixar helg i stället, tjoho....

Ha en bra dag !!
Kram Katarina

Anonym sa...

åh :-0 Du glömde att även jag är en "utflyttad" 08:a, fast söderut ;-)
Och sedan bara den saken att din make, ser ut (på sin bloggerbild) som en blandning av min morfar & Bror....bara det :-)
Och det där med Mumiekatten..det har jag inte tänkt på, satt och stirrade på bilden ett par minuter idag och kom fram till att....jag kanske är lite "störd" som lägger ut en sån bild?? *MUAHAHAHAHA*
Kram

Maria sa...

Lycka till med körkortet!!

Väggen blev jättefin och köket ser ut att bli kanon det med!!

Ha en skön helg!!

White Season sa...

Vad glad att du fick små söta hundar som inte gegger ner :-) Å vad spännande att följa köket, det ser verkligen fint ut det lilla man kan se.. Trevlig helg, Kram Malin

Nygammalt sa...

Ska bli så spännande att få se ert lilla kryp in när det är färdigt.

Lycka till med lappen, den är bra att ha! Även fast jag bara använder min när jag är på besök i hemstaden ;)
Kram.

Millygarden sa...

Jag känner igen det där! evig väntan på dessa hantverkare! Men Håll ut, det blir bra när det blir klart!

Trevlig Helg!
Kram Marina

Guldkorn i min vardag! sa...

Vi är ett gäng damer(som är med i samma förening) som under några år träffats höst & vår för 10omgångar matcirkel som vi kör genom ABF. Vi lägger 40 :- varje träff lagar mat(Försöker vara nyttiga)sen av pengarna som blir över åker vi och roar oss, en gång åkte vi snabbtåg till Umeå låg på hotel(fast det räckte inte pengarna till). Vi har en jättebra fröken som kan det mesta om matlagning, dukning kost etc. Sammanhållningen är toppen vi trivs och längtar till torsdagarna.
Kram Ulla-Bella

mittiminvillervalla sa...

Hej sköna Böna! :o)

Tack för dina som vanligt så härliga kommentarer! :o)

Kommer att göra fler såna klänningar. Vet dock inte riktigt när. Kan bli allt från 1 till 3 veckor. Hör av mej när jag gjort fler :o)

Ha en skön och avkopplande helg!

Kram Monika

Grindelunda sa...

Spännande projekt du har. Och när man har hus finns det ALLTID en massa saker att åtgärda. Och tiden är som sagt en bristvara.Usch! jag har börjat att ta en dag i taget. kan inte ha för lång framförhållning,då blir jag tokstressad.
Hoppas ni får en skön helg/Gunilla

Anonym sa...

OJ! det där kommer att bli hur bra som helst!

fnissade åt bullterriers-fyndigheten! *hihi*
dem var ju super sweet!

ha en bra lördag med godis å alles ;-)

Ann-Catrin sa...

hej Karin!!
hoppas allt väl med er... körkort och kök... oj oj oj.. vad ni har att stå i!!!
ja visst är det så.. så fort man målar något.. ja då ser allt annat så skabbigt ut.. blir liksom som en kedjereaktion.. och inte alltid så önskvärd.
Dina små söta hundar.. ja dom skulle du kunna få byta ut mot mina...men bara ibland.. de är som små bebisar..jämnt!! och så eferhängnsna.
hoppas ni kan njuta i helgen.. och att elektrikern gör sitt.. så jobbigt att vänta.. det tillhör verkligen inte min bästa egenskap.
Kramar Ann-Catrin

Guldkorn i min vardag! sa...

Nu är jag här igen, som en boll kommer jag tillbaks till dig,,tidelido du har en utmärkelse hos mig att hämta hoppas jag hann före någon annan!!
Kram Ulla-Bella

Vårt lilla hem sa...

Hihi, kan tänka mig hur det är när ni har middagsbjudning :) Med alla knakande stolar :) Loppisstolar är himlans fina om än inte alltid så pålitliga :)
Jag funderar också på Stefanstolar till köket, gillar dom.

Hoppas du har en bra helg!

Kraam! Jenny

Cin sa...

Haha, nä det är ingen megahäst på bilden. Det är solen som hjälpte oss på traven att fånga en sådan bild. Bilden föreställer mig på ett helt vanligt halvblod i helt normal storlek! :)
Kram Cin.

Snäckornas sjö sa...

Hello dear!

Klart du fixar lappen, no worries!!! Sen kan du susa mot kusten och hälsa på mig...jaaaa!!! ;-)

Filmen "Försoning", är det den som heter "Atonement" på engelska? Om det är den, är den på G. Såg "WE own the night" i går...njaaaeee, bra skådisar, men seeeeg.

Ha det gott! / Spot

Unknown sa...

Hejsan!
Det är bara lilla jag som är här och kikar runt på din vackra blogg! Ha en go söndagskväll!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Fint hjärta!!

Jadet är ett skå det där med målning, brukar dra med sig en hel del annat jobb!! Lycka till!!

Ha en skön söndag!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

söt vovvsing med...coool!!

mittiminvillervalla sa...

*Fniss*

Var det du som just susade förbi efter vägen?! ;o)

Körningen går toppen!

Hejar på dej!

Kramisar Monika