måndag, februari 11, 2008

Min lilla pryl

Vet ni vad jag har skaffat? Jo, en sådan där liten pryl som slinker ned i fickan och som följer med överallt och som man, åtminstone till en början, anser att man inte kan leva utan. Det har ibland verkat som om jag var den enda levande kvinnan i Sverige som inte hade en sådan här sak, men nu har det blivit ändring på det! Nej, jag talar varken om snusdosa eller mobiltelefon utan om...
...en stegräknare, så klart! Idag har vädret varit fulländat med strålande sol och flera plusgrader och jag har knatat ihop nästan 12000 steg. Märkligt är att jag har träningsvärk i ena - armen..!
I skrivande stund sliter maken med att måla kökstaket som till slut blev täckt av renoveringsgips. De gamla spåren efter skumma, platsbyggda överskåp är ett minne blott! Taket och listerna ska målas klart och på onsdag kommer äntligen elektrikern och ska dra den sista elen i köket men sedan... sedan börjar det faktiskt bli klart, på riktigt..! Det trodde vi nog aldrig. Runt elementet behövs det putsas och målas också, men vad ska vi roa oss med följande veckor om vi tar allt på en gång?
Vi hade först bänk- och vitrinskåp enbart till vänster om fönstret, men nu finns det ett på höger sida också och där är mikrovågsugnen gömd. Fönstret ser minst sagt ynkligt ut där det hukar mellan skåpen. Vad sägs om fuskspröjs? Är inte det en bra idé?
Visste ni att man inte längre får ha fiskskålar framme i djuraffärerna? Någon någonstans har bestämt att fiskar trivs bäst i akvarium som inte är runda. I mina öron låter det helt barockt. Att sätta en minimigräns för hur lite vatten varje fisk har rätt till känns vettigt, men att sätta stopp för runda skålar..? Är inte runt en naturligare form än fyrkantigt eller rektangulärt? Jag menar, vem har hört talas om fyrkantiga sjöar eller hav?
Fiskarna på bilden heter för övrigt Kurt och Barbro.
Hugo ligger gärna och vaktar den runda skålen så att ingen djurskyddsinspektör ska komma och sätta matte i fängelse när hon sitter med näsan i kartboken och letar fyrkantiga sjöar ;-)
Jag har fått en utmärkelse av Guldkorn i min vardag! Här har jag gått halva dagen (med stegräknaren i fickan) och filat på mitt tacktal, men förvirrad av den friska luften säger jag bara TACK gulliga! Den som inte har besökt Ulla-Britts blogg bör bege sig dit omedelbums!

Nu ska jag fortsätta att promenera i morgon och klura ut vilka tre som i sin tur ska få utmärkelsen av mig. Jag har inte varit särskilt flitig med mitt bloggande på sista tiden men det ska bli ändring på det *intalar mig*

Ha det bäst!

53 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Det var inte dåligt med alla de stegen! Jag skulle vilja ha en sån på jobbet. Där går jag väldigt många steg!
Ditt kök blir ju bara finare och finare och finare...... Hur snyggt som helst!!
Hihi vilken bra fiskvakt du har.
Ha en bra kväll nu.
Kram!

Fredrik / Vit design sa...

Haha, vad rolig du är med stegräknaren, nu är du fast i träsket ;) Jag har lyckats hålla mig borta, eller det kanske bara är av det kvinnliga könet som faller dit? Var ju ett tag sedan jag var här, men har haft för mycket att göra, men idag har jag tagit mig i kragen :) Kul att se att du har det så fint, blir ju hur bra som helst.. Kramkram

mittiminvillervalla sa...

Men hallåj!

Det var inte illa med 12 000 steg! Bra jobbat! Jag tror knappt mina ögon när jag läser om att måla staket! Är detta verkligen möjligt! Skicka lite vår hitåt, pleace innan jag bryter ihop!

Måste nog ut med kameran imorgon så jag får visa hur mycket vinter vi har!

Ditt kök är ju rena drömmen! Så vackert! Skicka det hitåt också!

Grattis till awarden! Den var du verkligen värd!

Kramisar Monika

me and alice sa...

Oj, vilket vackert kök!!!
Tror det kan bli fint med någon enkel form av spröjs på fönstret.
Hugo ser nästan lite sugen ut på Kurt. Har han aldrig försökt fiska upp någon av dom?
Visst är det bra med stegräknare. Börjar man använda den är det svårt att sluta!
Du undrade om mig & alice butiken. den öppnade i julas. Är helt underbar. Kom ihåg den om du kommer till Säter igen...
kram Susanne

Hanna i Det stora grå huset sa...

Köket är jättefint!!! Kanon!

Hahaha, vad du är rolig... Fyrkantig sjö, hihi... JA, har också reagerat på det där... Har själv en rund skål jag vill ha en fisk i, men alla säger att det är djurplågeri. Antar att den är klassad som för liten med...

Ha det gott!
Kram!

Villa elva-kulla sa...

Vilket kök...så otroligt fint!
12000, det är verkligen inte fy skam.
Ha de gott / Jennie

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

En stegräknare är ju var kvinnas lilla måste nu för tiden ;-) Vi hade en på jobbet och vi gick nästan åtta kilometer på en dag . Sen undrar mannen varför man aldrig rör på sig !!
Men Karin så fint erat kök ser ut !! Nyfikna frågor : Är det Ikea ?? Har ni målat bänken själva ??
Jag är så kär i erat kök sen första gången jag såg det , det var nog första gången jag kommenterade inne hos dig oxå tror jag :-)
Jag har en liten hemlis .... och i den behöver vi rusta upp ett kök som ser ut som köket som gud glömde anno 1967 :-)
Love/Lotta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tackar tackar...för jäääte vaackra ord!! Vad go du är...vi blir så glada allihop:) Ok, får väl ta åt mig äran lite då...det är ju jag som producerat dem...Hihi!!

Wow, vilket läckert kök det blev...vilka härliga luckor...bara så snyggt!!! så avvis jag blir nu!!!

Så hurtig du varit då!!!
Det är faktiskt rätt skoj med stegräknare...har kört med det mö förut, är väl dags att plocka fram den igen ...dax att tänka BEACH-o8!

Söt kisse med, ser lite sugen ut där...;)

Ha det gott!

MiaMaria sa...

Det blir ju så himla ljust och fint i erat kök.....
Och spröjs är inte så dumt.

Stegräknare det har jag men har inte använt den på ca ett halvår. Kanske dags att börja promenera nu......

HA´det så gott!
Miamaria

Ulli sa...

Vilket fint kök ni har! Ni måste vara helnöjda.

Ha en bra dag!
Ulli

Solsjö - Under en vind sa...

Jösses var ska jag börja....Grattis till utmärkelsen!!! Kul med stegräknaren, jag hade också en innan, man blev lite beroende ett tag, nu ligger den dock i en låda men flera av mina kollegor bär dem dagligen.

Vilket vackert kök det bir!!!! BLir allldeles stum av beundran!

Ha en bra dag! Kram!

Unknown sa...

Oj det var inte ett steg du gått. Vilket härligt vår väder du tycks ha! Inte runda skålar säger du? Helt tokigt! Precis som du så förstår jag vattenkravet men hallå? Vem kan sitta och bestämma något sånt? Det är ungeför som det där med EU`s bannaner (de fick inte var börjad på ett visst sätt om de skulle säljas)...
Ja, ja.... Ha det gott gott i gott gott!
Kram Petra
www.metrobloggen.se/romantiskahem

Cin sa...

Åh, vilket härligt kök! Ser underbart ut.
Härliga namn ni har på djuren, hihi!

Tack så mycket för tipset på tårta. Googlade Pavlovatårta och fick massor med härliga recept på sidan! Även mitt tangentbord är alldeles nerdreglat nu! ;)

Jag är fisk, så nån vecka kvar...
Ha det bra. Kram Cin.

Änglahem sa...

Hej Karin,

Inte för att du är inne nu, du är väl ute och stegar runt i markerna...12000 steg det var ingen dålig början!!! Vänta lite....så där nu är jag tillbaks. Var tvungen att springa och sätta på mig min, fick ju dåligt samvete nu...var jätteflitig i höstas men det rann ut i sanden............

Erat kök är bara såååå fiiint!!! Fuskspröjs...varför inte?

Hojta till när du hittar en fyrkantig sjö, den vill jag se...när jag tänker efter*skryter...igen* efter så vill nog hela världen se den sjön!!! Vilka tokigheter de kommer på ibland alltså.

Tack för din omtanke när jag var nere för räkning!, men det är inget allvarligt...har bara blivit lite för mycket...´Stora tösen med sina tarmar, lilla tösen som testar gränserna på alla upptänkliga vis för att få uppmärksamhet, min egen dj....a värk och vädret har ju inte precis försökt att lätta upp livet precis!
Men nu är jag snart tillbaks för fullt igen....(hoppas jag innerligt).

Kramaaaaaaaar
Ulrika

Änglahem sa...

Men Gumman förlåt mig....!

Glömde ju...GRATTIS till den fina utmärkelsen, den är du väl värd!!

Hälsa Wolf kom jag på att jag glömde med, väldigt vad jag glömmer....

Kraaamis

husnummer30 sa...

Har du hittat några fyrkantiga sjöar? "Ha Ha" måste jag nog bara säga - varför inte runda akvarium!?! Men så ska det väl åtminstone finnas en biljon knepiga relger som ingen förstår sig på. Kanske tog dem bort en gammal?

Superfint tycker jag det blev med skåp på båda sidorna av fönstret. Det ramar in och inte tycker jag att du behöver göra något speciellt med fönstret.

Ha det bra! //Jill.

husnummer30 sa...

Glömde ju...

Ja, glasen är nog snapsglas från början. Vi har iaf använt dem till det en gång, på en påskmiddag. Och det rymmer nog en 40cl sisådär.

Och grattis till utmärkelsen!

//Jill.

Lilla Blanka sa...

Heeeeej vännen! Jag blev så glad när jag såg din kommentar hos mig, jag tänkte "yes, hon är tillbaks!"
Jättekul också med ett nytt inlägg..och jag måste säga att ert kök är ljuvligt...! Såå fint med alla vitrinluckor..!
Stegräknare..ja, jag var såå flitig förra våren, sommaren..och sen efter semestern var den som bortglömd o ligger nu i en låda....dina 12000 är imponerande, det tar tid att samla ihop så många.
Kraaaaaaaam
Mia

Anonym sa...

Jag trodde du skrev om en mp3-spelare - men oj vad fel jag hade *s*

Sarah sa...

Söt katt som håller koll på fiskarna ;o). Vad fint ert kök är Karin! En stegräknare har du införskaffat, håller den koll på dig nu *skratt*
Ha en skön dag kram Sarah

me and alice sa...

Tack Latara!
Sitter här o rodnar av alla dina fina ord! Vad gullig du är...
Men det är inte riktigt så fint. Du vet bloggbilder*fniss*
Ert hem är precis lika vackert...
Sitter o fnissar när jag tänker på vad era fiskar heter...Kurt & Barbro. Så himla bra namn...
kram Susanne

Marie sa...

Vi fick stegräknare på jobbet för några år sedan, det var faktiskt helt otroligt hur många steg man tog under en arbetsdag. Nu ligger den dock i en låda här hemma, kanske ska ta och plocka fram den igen!

Erat kök är ju bara hur fint som helst, såå snyggt med vitrinluckorna!


Grattis till den fina utmärkelsen!

Ha en bra dag!
Kramar Marie

Ps. Coola namn på fiskarna!

Ps igen. Lova att tala om ifall du hittar en fyrkantig sjö, haha.

spetsar och änglar sa...

Grattis till utmärkelsen!Och vilket underbart kök!
Vi har också en fisk i en rund skål,hon heter ariel.Ser ut att må bra och inget fel på aptiten;).Man måste väl först och främst tänka på antal liter per fisk än själva formen.
Men man kanske måste sitta av det en dag fniss....Men då får man väl inreda fängelsehålan:)Ha en härlig dag/Kram Heléne

Tidsmästarinnan sa...

förvaring!!
och inte bara det, utan SNYGG förvaring!!
det blir finemang i köket det. Härligt att få kika in!
Hälsa Kurtan och Barbro :-)
Kram!

lottens vita och gröna sa...

jösses 12000steg! det kulle vara kul att se vad man gå på endag.., inte är det i den klassen, men då kanske man kommer igång. vilket underbart kök, gillar skåpe a lot!
grattis till den fina utmärkelse!
kram till nästa gång! lotten

n o r d i n g å r d e n sa...

Fy fasen vilket vackert kök du har, helt otroligt fint!!! Ett sånt skulle jag vilja ha och den missen var ju bara så bedårande söt! Mari.

junhe sa...

vad fint dt blir i köket!!! ql med en stegräknare...på jobbet var vi med i en stegräknartävling, som gick ut på att vi skulle gå minst 10.000 steg/dag. vi vann inte, men jag gick mycket=) ha det gott>/ junhe

En inredoholic sa...

Åååå vad vackert kök!! Sagolikt! Vill oxå ha ett stort kök.

Idag har jag rensat garderoben och tänkte lägga upp kläderna på tradera. Är det bäst tro? har aldrig sålt ngt där förr...

Må så gott, duktig du är som gåååår!

>Kram

Anonym sa...

mäh (*blink*) vad fint du har det!
å vilken katt...är det en ragdoll?

kram

Ann-Catrin sa...

Hej goa Karin!!!
Med ditt sätt att skriva går jag gärna in till dig flera gånger.. för att läsa det om och om igen.. när du till på köpet visar ert vackra kök kan jag knappt slita mig här ifrån.
sen må du vara lite mindre flitig här på bloggen... men du är min favvis i allfall!!
jag förstorade upp varenda bild.. ja sån är jag... vill ju inte gå miste om något.. så fint så vackert!!!
Blundar för omålade lister och sånt... förstorar du mina så har vi precis likadant...och det är lääänge sen vi gjorde om!!!
Har suttit nu en stund och tittat och tycker nog inte ni behöver spröjs... kanhända det blir för mycket med alla spröjs på luckor bredvid.. med det är min högst personliga åsikt det!!!
Stegräknare.. du så hurig du.. när jag var med min kompis på tur förra veckan gick hon oxå och klämde på sin... duktiga ni... oduktiga jag!!!
Många kramar A-C

Guldkorn i min vardag! sa...

Vill först börja med att säga Herre gud så snyggt kök!Säger inte mer för då blir du väl mallig.Stegräknare vad är det för dumheter du ska ju sätta ner lilla baken bakom ratten o köra hädanefter hi hi skoja bara..Är det sant att man inte får ha fiskar i runda skålar?-Jag tror jag dånar.
Kram Ulla-Bella

Brunkullan sa...

Köket är ju såååå fint!

Jag tycker inte att fönstret ser så ensamt ut.
Kanske en sittbänk under skulle passa? Det finns någon variant av ventil man kan sätta fram i sockeln på tex skåp, om ett element sitter under fönstret, som gör att luften cirkulerar som den ska i rummet.
På så sätt ska man kunna "ta bort" elementet och du kan ha låga köksskåp med en sittdyna och några kuddar!

Eller kanske bara ett fint elementskydd med överliggare, som är lite djupare, så blir fönsterbrädan bredare och då kan du ha större krukor tex!

Annars tycker jag det är fint som det är också!

Susanne

Guldkorn i min vardag! sa...

Oj vad jag surrar, glömde säga att skåpet(fd.klocka)är bara 60x25.
Kramen Ulla-Bella

Ann-Catrin sa...

Hej igen.... eftersom jag är så go...så måste du berätta för mig var man köper så där fina växthus...jag är så dålig på att hitta saker.. är ingen sakletare jag!!!
tell me!!!
Love A-C

Ann-Catrin sa...

Vake up honey!!!
Tänk att jag gissade nästan det... måste alltså till plantagen.. för någon dóllarstore har vi inte.
Och jag som i min iver i helgen satt och tittade...hittade inga växthus alls och ramlade in på engelska sidor...kan ju säga att de var APDYRA!!!
Nu sja jag hälla sömnmedel i sonen..
kramar A-C

Jennys Vita Villervalla sa...

Oj oj oj vad fint ert kök är!
Och vad vacker Hugo är!!!
Kram
Jenny

MormorRuthsAnn sa...

Hej!
Wow, vilket härligt kök du (jag menar ni förstås!) har...hit var det inte sista gången jag kikar in. Du skriver underbart också.
Hoppas att det är ok att jag länkar?
Ann (ny i bloggvärlden sedan snart 4 veckor tillbaka).

ps: Maken Peter (som också har blogg, Peters Projekt) tyckte köket var helt underbart också!

Jes/Vita villa vila sa...

Oj så många steg :D Härligt när det är vackert väder!

Vilket ljuvligt kök ni håller på och få (eller har säger man väl hi hi)
Underbart. Vilken rymd!

Önskar dig en finfin kväll,
Kram Jes

Elzie sa...

Läste lite längre ner i dina inlägg och vilken enastående tur ni har. Ni kunde inte skicka den blivande trädgårdsmästaren vidare hit till mig *s*???
Vilket snyggt kök. Jag blir bara så avundsjuk på alla snygga kök jag ser och det här var ett av de finare.
Hoppas att fisken klarar sig bra och du - jag håller nog med maken angående de svartvita hundarna, ha, ha.
Kram Elzie

Maria sa...

Härligt kök, med gott om förvaringsutrymme och en fin utsikt! Tycker att fönsterna är fina som de är, här behövs inga spröjs!

mittiminvillervalla sa...

Måla taket, måla staket... Hm...ganska likt! Nej, inte ett dugg! *SKRATT*
Hur galen får man bli?!
Så är det när man försöker titta på fina bilder och läsa samtidigt! Ögonen går runt åt alla håll och kanter! Det ena pekar hit och det andra dit ;o)

Nu kanske du förstår hur det är att vara jag! Jag kan vimsa till det mesta, både i smått och stort! HAHAHA!

Ha en underbar dag!

Kramisar Monika

Goa sa...

Hej min raraste!!
Jag sitter och funderar på hur långt du hunnit gå idag?!
Likabra att du använder "the thing", tills körkortet är klart...sen kan du ge bort den..:)
Helt underbart fint har du i ditt kök...jag är alldeles salig när jag tittar runt. Tycker inte alls att du behöver spröjsa fönstret, men det är väl en smaksak.
I övrigt hoppas jag att livet leker och att du aktar dig för trollen..:)
Tonnvis med kramar till dig...från mig!

Anonym sa...

Vad gör man med en stegräknare? (Förrutom att räkna steg då såklart??) Måste jag oxå skaffa en? Eftersom vi är tvillingar ;-)
Frågade mor min om samma sak, men då hon började mumla nått om nån Italienare, så kände jag att det var dags att gå :-0
Född i November är jag..så du är faktiskt äldre än mig..märkligt :-0
Kram sys
/REbecka

Noralill sa...

Grattis med stegmålaren! Eg har ein slik sjølv...men eg går og går utan å måla..Synes kjøkkenet vart heilt nydeleg...og ein skjønn pusekatt...Ha ein fin dag! Klem

Maria sa...

Underbart kök, som hämtat ur en inredningstidning!!

Millygarden sa...

Du har så ljust och fint i ditt kök, hemtrevligt! Var har du köpt det fina växthuset? skulle så gärna vilja ha ett sånt.Vilken landskapsbild! med så fina vyer är det väll inga problem och sammla steg. Lycka till med stegräkningen. ska tag i träningen längre fram i vår!? just nu ammar jag för fullt så jag skyller på det! ska springa tjejmilen i slutet på augusti. Tack för dina fina komentarer på min sida/Kram Marina

H ennA sa...

Hej Karin!

Vad jag är avis på dig! Så fint kök du har! En riktig dröm! Om våra tjejer slapp sina piller så skulle Hugo vara flitigt uppvaktad och ett föremål för råflört!

Ha den bästa av dagar!

Kram Anne

Tingeltangel sa...

Vilket underbart vackert kök ni skapar. Och så härligt med alla dessa skåp. Tänk så mycket fina saker som kommera tt få plats där... Låter kul med stergräknaren. Verkar vara ett bra sätt att peppa sig själv att gå ännu fler steg varje dag.

Hanna sa...

hmm.undrar varför du har träningsvärk i armen....är det för att du liksom alltid måste kolla på stegräknaren du har i fickan? =) Köket är så underbart att man nästan får tårar i ögonen.
Ha de gott
kram kram

Guldkorn i min vardag! sa...

Skulle bara önska dig en trevlig valentinedag imorron.
Kram Ulla-Bella

ChatrinesLiving sa...

Heisann!
Så fint det har blitt i ditt kjøkken! Likte godt skapene dine, flotte!
Å så katten da...helt nydelig!:)
En fin kveld til deg!
Klem:)

Philura sa...

Underbara bilder av ditt kök. Härliga skåp.

Cathrine

Anonym sa...

Åh vilken fin fiskskål du har! Vart har du fått tag på den?