tisdag, februari 26, 2008

Hjärnsläpp och pyttehall

Har ni slagit upp ordet hjärnsläpp någon gång? Gör det! Då hittar ni en bild av mig, med texten akut mentalt tillstånd, framför allt förknippat med Karin i Villa Grå. Det borde åtminstone stå så med tanke på att jag visade ursnygga bilder i förra inlägget utan att berätta att de är tagna av en riktig fotograf (riktig? Finns det oriktiga fotografer också?). Så kan det gå när man drabbas av just hjärnsläpp i tid och otid :-)

Blir man smart av att läsa? Annat än serietidningar och notiser i Metro, menar jag. Med lite tur blir man det, för igår fyndade jag och maken på bokrean i Gävle. Mest jag, till mig och barnen. Å andra sidan köper maken böcker mest hela tiden medan jag är mer återhållsam. När jag inte får syn på kokböcker, vill säga... Alla har vi våra svagheter.



Vi har haft elektriker hemma till och från i en evighet, känns det som. De sliter med att byta ut all gammal el på övervåningen, bland annat i vår lilla pyttehall på övervåningen - ännu ett bortglömt litet krypin som väntar på en makeover. Huset bestod från början av två lägenheter och detta är alltså ena lägenhetens hall.


Dörrarna står på glänt, så kliv på!


Det lilla utrymmet rymmer en byrå som hade lämnats på vinden av husets förra ägare. Den ska målas, förr eller senare ;-) Den uppmärksamme lägger märke till oredan bland makens kläder på hyllorna i den lilla klädkammare som finns bakom väggen med fönstret. Min oreda syns inte, för de hyllorna sitter längre ned *lättad*


Ljusstakarna från Berlin flyttas runt, runt och står nu här, tillsammans med en rakspegel som vi hittade på "vår" trädgårdsmästares loppis.


En liten spegel sitter på väggen...


...liksom knoppbrädan med hjärtat som maken fick av mig (och som katterna, inte maken, hade ner på golvet så att det hamnade under elementet. Remember?). Fönstret är shabby, som synes :-)



Det har snöat och regnat om vartannat - men plötsligt blev det soligt! Titta vilken regnbåge!

Ha det så bra!

Kram, Karin

59 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Karin! Vilket underbart hem du har! Din hall är väl inte bortglömd, den är ju hur fin som helst. Rakspegeln gillade jag, väldigt charmig.

Tänkte också ut och fynda på bokrean, ska köpa den där boken om mamman som förlorar två barn och sin man i tsunamin. jag har också hjärnsläpp, har helt glömt vad den heter. Jaja, det kommer.

Stor kram från mig

IKT i min vardag sa...

Hallå lilla gulliga Karin!

Vem har inte hjärnsläpp ibland, har det själv lite fööör ofta. Lider nog av alzeimer-light...
Den hallen ser ju hur mysig ut som helst ju!

Fyndade du några kokböcker, helst GI? Köpte en utav de få som jag inte redan hade idag...Hämtade ett stort tungt paket från Adlibris oxå med ett par kokböcker i som min mor hade beställt. Hon är lika kokboksnördig som jag...Ska sitta och mysläsa dem ikväll :-).
Ska väl se till att fynda några "riktiga" böcker oxå...

Kram Linda

Guldkorn i min vardag! sa...

Jag tycker du är en riktig fotograf och såg då ingen skillnad..(fast det var bra bilder)
Va bra att du fyndat på bokrean, själv läser jag lokalblaskan och serien Helge(du vet älgen) han är för go han.
Kokböcker ja det faller mig nog i smaken , kul med lite variation i matlagningen.
Så söt liten rakspegel.
Tur att det inte finns fönster i min garderob som visa min oreda:=0
Gillar verkligen din regnbåge, det sägs ju att vid regnbågens slut ligger en skatt begraven.. inte springa nu...
Kram Ulla-Bella

Snäckornas sjö sa...

Hmmm...det var ett tag sen jag var här, ser jag!! Måste läsa i kapp!!

Hallen ser ju hur mysig som helst ut!! Leder pardörrarna in dit? Sådana vill jag ha!! Överallt!! Ja, kanske inte in på toa då...i alla fall inte med glas ;-)

Kul med bokrea!!! Har inte köpt en enda bok, men i och för sig köpte jag en massa på bokmässan i Gbg i höstas. Och jag brukar använda fortbildningspengarna till att köpa böcker...fast de måste vara på engelska (eller måste och måste), för då kan jag alltid åberopa att jag måste underhålla språket ;-) Och vem är det som läser här hemma...ja, inte är det jag! När ska jag ha tid eller ork!? C går med näsan i böckerna hela tiden...han blir mer och mer beläst och intellektuell, jag blir mer och mer...det motsatta ;-)

Är så trött nu (igen)...orkar inget :-( Ska det behöva vara så här? När blir man piggare? I maj?? Ok, 'nuff with the whining...vi ses!!

Kram/ M

PS. Hyllan är superfin, hälsa F att han är jätteduktig!! DS.

Snäckornas sjö sa...

Ja, just ja...bror din och hans sambo/fru har det supersnyggt hemma! Vilken ordning!!! *avundsjuk*

Spot

mittiminvillervalla sa...

Hej på dej härliga människa!

Tror det står ett namn till under hjärnsläpp! MITT! Jag har hjärnsläpp mest hela tiden faktiskt! Men tänk om det hade varit för oss som för vår kände komiker Ronny Erikssons fru. Ha sa att frun hade inte lyft sig, men däremot så har hon släppt sig!

Ja inte vet jag vilket man föredrar *skrattar*

Dina bilder är det då inget som helst fel på! Jag tycker dom duger precis som dom är!

Jag har Adlibris.com uppe och håller på att beställa från bokrean. Jag har inga som helst problem att få ihop ett paket som inte är av denna världen. Så nu måste jag rensa. Jag får inte plats med så mycket mer. Kokböcker har jag också svårt att låta bli.

Alla söta skrymslen och vrår i ert hem är så charmiga och fina.

Ha en trevlig kväll!

Kram Monika

Hanna sa...

åhåå..en regnbåge...nice....Du bor så jädrans fint...mysigt som tusan...bortglämd hall?? Du skulle se min du så skulle du inse att din inte ens är i närheten av bortglömd.
Ha de gott
kram

Solsjö - Under en vind sa...

Så mycket fint ögongodis!! Så välkomnande och mysigt! ha det gott, kram!

ColonialEast sa...

Hej,hej! Första gången jag är inne hos dig. Jättefina bilder. vad fint ni har! Ha en mysig kväll!

Anonym sa...

hej Karin!!

Jadu rakspegeln var en riktig favorit, ska nog hålla utkik efter något liknande.

ja angående vår flytt så har ju förra ägaren varit ett riktigt spån, så vi får hoppas allt går smidigt på fredag, annars vet jag inte vad jag gör. Han är såå vidrig, du vet inställsam och tror han har rätt även när han har tokfel, ååå har svårt för sånt..

nej, nu ska jag inte tråka ut dig med ännu mer flyttsnack. tack för superfin inspiration mitt i flyttdamm och kartonger.

å just ja, tack för de fina lyckönskningarna också!

Stor kram sara

IKT i min vardag sa...

Hallå där!
Minns du mig?? Hihihi....ja det kan man nog kalla lite glömsk...
Vad kul att du gillar vimplarna, men vet du vad...de sitter inte uppe länge till för precis nyss nålade jag det sista på de nya! Hittade två så fina tyger som matchar barnrummets färger. Kan inte sy heller...du skulle se vimplarna på nära håll...

Visst är den lilla skålen söt. Jag köpte den på Slott & Koja och vet du vad jag gjorde mer...jag slog sönder en vas där :-0...slapp att betala iallfall...får se när jag vågar mig dit igen.

Kram Linda

Änglahem sa...

Hejsan Karin,

Vad många fiiiinaaaa bilder från ditt ljuvliiiga hem!!!!

Så du har varit iväg på bokrean du?! har inte kommit iväg själv än, får se vad som händer?!

Här har det varit väldigt mycket de senaste dagarna så idag är jag en aningeeens trött!!! Läkarbesök för dotter, läkarbesök för mig osv....Vet du vad jag ska försöka med idag...? Läggning kl.22.00!!*hihi* håll tummen för mitt tappra försök!! Hoppas återkomma imorgon med både nytt inlägg och lite bloggläsning....Sååå trööött zzzzzzzzzzzzz.....znark...

Puss & kram gullevännen!

Ulrika

Marie sa...

Jag som älskar att läsa har inte varit på bokrean än, vi har fått kräksjuka i familjen, usch, så jag har inte kommit iväg. Får väl gå in och kika på nätbokhandlarna istället!


Vilka helt underbara dörrar in till hallen och vad då bortglömd hall???? Jag tycker det ser jättefint ut, gillar verkligen den lilla rakspegeln. Tur att inte jag har något fönster i min garderob, där råder kaos!!!

Du undrade över lakansgardinerna! Min mamma har hjälpt mig att sy längder. Hade två jättevackra överlakan som vi delade på så det blev fyra längder. Har hängt upp dem idag så bilder utlovas om några dagar.

Ha en bra torsdag!
Kram Marie

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej där!

Vilken fantastiskt söt hall du har!! Gillar både den söta rakspegeln och ljusstakarna.

Men mest gillar jag dörrarna... Jag vill också ha dubbeldörrar ju...!

Vårt hus är relativt nybyggt (eller snarare tillbyggt) och det känns liksom inte ok att börja byta ut allt än... Men en vacker dag så...

Jag har ett par fantastiskt söta pardörrar som vi tidigare hade i vårt torp. De hoppas jag på att få användning av en dag.

Kram Kram
Annica

Lilla Blanka sa...

Hihi Karin..jag har själv dagliga hjärnsläpp.. ;)
Hallen och sakerna ni har där ser så himla fint och mysigt ut...!!!
Kom precis hem...är dödstrött, skall försöka äta och hoppa i säng..Ha det bra!
Mia

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallo my lady,,
om du mena allvar så ska jag naturligtvis gå till affären immorn o kolla ifall det fanns kvar av bokstavssetet det följer även med & 1234567890/")!? stora bokstäver på en sida små på andra. Dom stora är 6cm höga.
Hör av mig i morron
Kram Ulla-Bella

junhe sa...

TÄNK JAG HAR OXÅ GLÖMT BORT BOKREAN, MEN OM JAG SKYNDAR MIG KANSKE NGR BÖCKER FINNS KVAR =) FIN REGNBÅGE/ HA DT GOTT/ JUNHE

Lea sa...

Ja hej och hå, här får man ju nära nog en överdos av inspiration.
Gud så snyggt ni har det!
Jag är också hopplös när det gäller kokböcker hittade Nigellas fest kokbok idag på rean, den fick följa med hem..
Och du, OM jag ledsnar på blombordet hör jag av mig:-)
Ha en bra torsdag nu ska jag nanna kudden.
/Lea

Jes/Vita villa vila sa...

Hallå Karin,
Ha ha - ja du är då för rolig...men hjärnsläpp baar för att man missar något litet ibland, nej det tror jag inte du har va? ;)

Härliga bilder du visar i det här inlägget... Underbar regnbåge, undrar just om det fanns något guld vid dennes slut hi hi?

Kramen till dig! Jes

Kate sa...

Din hall ser underbar ut!
Efter alla bilder som du lagt upp så förundras jag fortfarand över att jag inte lyckas att lägga ihop hur huset sitter ihop, alltså hur många rum som det är! :)
Skall jag vara ärlig så såg jag egentligen ingen skillnad på de foton som var tagna hos din syster och de som du tar själv annat än att det är lite mer värme i de som du tar själv.
Hennes hem var riktigt tjusigt och det var inte svårt att lista ut att det var barnfritt. ;)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hEJ DÄR...SÅ FINT NI HAR SÅ!! Så mycket vackra saker ju!!

järnsläpp har jag alltid!!!Skönt att inte va ensam...såkul du skriver!!
natte kram Millan

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!!
Tack gulliga ni... du och maken alltså.. att ni gillar vårt uterum.. ka det gör vi oxå..hela familjen..vi kan knappt tänka oss hur det var förut..hur klarade vi oss...
Det jag tycker vrekar så spännande med ert hus är alla vrår..vilka outtämmande utrymmen det verkar finnas..bara namnet en föredetta lanthandel.. det kan man ju leva på..bara namnet i sig.
Pardörrar.. säger bra pardörrar.. vilkenlycka..och så sagolikt vackra. Det du visar sitter jag och njuter av...som vanligt förstrar jag upp varenda bild.. = störrre njutning!!.
Bokrean... har inte ens kikat på den än.. tiden räcker inte riktigt till..men igår var jag faktiskt inne i stan och åt lunch med dottern ovh jag sneglade lite så där över axeln..men så fick dottern ett par jeans... och pengarna var slut!!!
Du är bäst... min favorit!!
Största kramen till dig!!
Ann-Catrin

Ann-Catrin sa...

...babblar så mycket att jag glömde lovorda er regnbåge.. så mäktig den var... måste ju bara ha funnits en säck med guld vid den regnbågens slut!!
Kram igen!!

Radhusdrömmar sa...

Vilken fin och välkomnande hall ni har!!!
Gillar den lilla lampetten, den var jättesöt!
Och ljusstakarna var väldigt fina!

Kram Johanna

me and alice sa...

Hej Karin!
Skrattade högt av din beskrivning av ordet hjärnsläpp! Hi, hi...Tokfia där!
Härligt med en massa nya böcker. Är också en bokmal...
Vilken fin hall ni har på övervåningen. Härligt nä det gamla är bevarat...
kram Susanne

Lee sa...

jisses. Har med glömt bort bokrean som någon annan hade skrivit Men jag såg att du hade köpt robin hobb...Så JÄKLA bra. Jag har alla delar.och fortsättningsserien med. Du kanske ska kolla på adlibris ifall det är rea på dem där för köper du två böcker så får du en bok gratis av dem.
Kram//Lee

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vilka härliga bilder, rakspegeln me like!
Erat hus verkar vara jääääättefiiiiint!

Ha en lovely dag!

Kramisar
Flisan.

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Hjärnsläpp är nog mitt mellannamn...skrattar...sånt har väl alla eller???
Vilken mysig liten hall!!!
Ha en mysig fortsatt vecka!!
Många kramar Helen (som inte hört av sig på läääääääänge)

Lilla Blanka sa...

Gomiddag Karin..! Nja jag känner mig som en utsliten trasa idag med..det är "mycket" nu...och så är det sonens mage fortfarande...puh, hoppas på lugn snart för det är jobbigt med både stress och press och allt på en gång..
Hoppas ni har det bra!
Kraaaam
Mia

Ljuva ro sa...

Vilken härlig blogg du har! Så mkt fint att inspireras av! Nu ska jag kolla runt lite till!

Guldkorn i min vardag! sa...

Du har fått mail!
Kram Ulla-Bella

n o r d i n g å r d e n sa...

Så mysigt och hemtrevligt! Jag älskar den färgen på väggarna och så många läckra gamla fina detaljer, men ok, det var jättefina bilder i förra inlägget men är det samma hem? NU verkar det vara helt andra rum och det gläntar på en helt annan dubbelsäng? Måste läsa igen, har kanske missat ngn detalj: ) Jag kan ha hjärnsläpp jag med: ) Fina bilder i af, med riktigt fotograf el "oriktig" . Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

Aha, har löst gåtan, det var brosans hem! Ni har lika fina hem både två även om de har har ett ngt "modernare", kul att få se iaf! Jag äslakr dina dubbeldörrar där och vilken tjusig regnbåge! Mari.

Tidsmästarinnan sa...

hej kära du!
Jag gillar verkligen din hall. Hur kommer det sig förresten att det är ett fönster in till garderoben bakom? Antar att det har med de före detta två lägenheterna att göra...?
Många fina detaljer och kul att se!
Kram!
S.

me and alice sa...

Hej hej!
Bara lilla jag som är här och rodnar för din dundergoa kommentar hos mig!!!
Kram Susanne

Anonym sa...

hihi! vilket kul inlägg =)
blev alldeles glad när jag läste det!

fint har du det också såklart!

kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ja, visst är de fina doptallrikarna! Men det behöver ju nödvändigtvis inte vara just doptallrikar. Min svägerska har fyra tallrikar som Kerstin har målat med De fyra årstiderna som motiv. Jättesöta de med!!

Kram kram
Annica

ColonialEast sa...

Hej! Tack för titten hos mig. Vad jag skrattade när jag läste det du skrivit. Kommer tillbaka och tittar mer hos dig när jag får lite mer tid. Just nu superstress (men kan inte låta bli att kolla bloggar). lite sjukt .. Den där siten gatehouseantiques som du länkar till verkar livsfarligt. Vågar mig inte in dit ..

Unknown sa...

Hejsan Karin!
Hihi, jag tror att du får konkurera med ett foto av mig i ordboken, jag säger bara fy bubblan nu är det mkt,... Men men det är ju skönt att känna att man lever! Ha en go kväll! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Snäckornas sjö sa...

Hej Dottan pottan ;-)

Nej du, blev ingen fight...hur jag än försökte! Han tittade bara lite trött på mig ;-)

Såg två filmer i dag...eller en hel och en kvart på den ena. Den hela jag såg var "Predikanten"...tjaaa, vad ska jag säga? Storyn är säkert bra (har ej läst Läckbergs böcker), men det var så "fattigt" filmat. Och vilket överspel det var av vissa, särskilt morsan till rötäggen!!! Jeez, hon A R T I K U L E R A D E varje ord så tydligt, så tydligt och gestikulerade hej vilt. Jaja, vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Den andra var "The darjeeling limited". Ok, I don't get it!! Tittade en kvart, sen stängde vi av...urtråkig!! Man kanske måste ge den en chans, men nääää...tror inte det!!! Har du sett den?

Kram Spottan pottan

Snäckornas sjö sa...

Ja just ja...glömde...har en annan film på G: "Bury my heart at Wounded knee". Har du sett den? Indianer i massor...ska vara hemsk, dock. En skamfläck på USAs historia (bortsett från alla andra skämfläckar!). Massakern på Lakota- och Siouxindianerna.

Guldkorn i min vardag! sa...

Har inte fått något mail ännu av dig, något fel?
Kram Ulla-bella

Millygarden sa...

Hej Karin,
Din hall är jättefin! massor av fina inredningsdetaljer.. rakspegeln gillar jag skarpt..en vill ha pryl.

Kram Marina

White Season sa...

Hej rara söta! Tack för dina fina kommentarer, jag blir verkligen rörd när du skriver så..det betyder mycket tack snälla... O jag jobbar inte med inredning vanligtvis utan detta var bara en av några förfrågningar som jag inte kunde tacka nej till :-). ÅÅ vilken fin hall och så vackra bilder du visar. Det är så himla trevligt att titta in här hos dig och du ger verkligen inspiration. Tusen kramar Malin

Villa elva-kulla sa...

Vilka fina bilder och du skriver så bra, småler för mig själv när jag läser dina underbara inlägg.
Ha de gott! / Jennie

linnea-maria sa...

Åh vilken fin liten hall, jag gillar verkligen glasdörrarna och pärlsponten (snygg färg dessutom). Det pyttesmala elementet är jättecharmigt sådana detaljer som gör att huset känns att det är gammalt. /linnea-maria

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för rara, söta ord om våra ägg!! Ha en härlig helg!!

♥Kram Millis♥

Dorthe ♥ sa...

Bara jag som tittar in för att önska dig en underbar helg!

Kramar
Dorthe

Maria sa...

Härliga bilder som vanligt! Gillar så era väggar i trä!!!

Maria sa...

Tack, snälla du!! Vi njuuter i fulla drag!!

Va FINT ni har det, tror jag kommer och knycker par-dörrarna inatt när ni sover som djupast (är nämligen på jakt efter liknande till vinden) Och hyllan som din make gjorde till dej är såå PERFEKT, jättefina krokar......underbart!!

Ha en skön helg!!

Ann-Catrin sa...

Hallå vännen!!!
Vad ni planerar och donar... men ett uterum av gamla fönster låter ju alldeles underbart.. så snyggt!!
et finns kanske oxå gamla fina växthus att köpa oxå.jag menar blocket och så... det är så vackert med gamla fönster... ohhh bara jag tänker på det så!!
Vi hinner inte bygga och fixa längre..sambon jobber nästan ihjäl sig och jag har eget företag..vi hade ju tänkt att göra ett vitrinskåp till vårt utreum..modell större.. har t om varit och tittat på gamla glas och så...men jag har börjat övertala sambon att det inte är någon ide... han hinner inte.så därför kollar jag Blocket så gott som dagligen efter ett jag kanske kan måla om..man måste inse at tiden inte räcker till ibland..måste vila lite när man är ledig oxå..
men som du skrev så ångrar man sig att inte ha tillräckligt stort växthus... har ni plats så dräm i ordentligt.. du förstår att kunna duka upp där inne på kräftskivan tex.. hos oss kan man på sin höjd sitta tre...
ha det bäst du goa"""
Kram A-C

hemtrevnad marie sa...

Hej!! och tack för titten hos mig! Hjärnsläpp.....har vi nog alla lite till mans!!!(kollar du igenom mina texter, så ser du att det inte är sällan!!)Kul med bokrean du, fyndade själv Karin Wahlbergs "Blocket" (den enda jag inte läst än av hennes deckare) samt en Emil- bok till 3-åringen.
Hallen är mysig du.....den glasade dörren underbar!!
Kramar från Marie

H ennA sa...

Hej Karin!

Det är ju bara såå siiint hemma hos er! Till minsta detalj..

Jag har alltid haft en önskan om ett tredje barn men av olika anledningar så får jag "nöja" mig med mina två..båda graviditeterna har varit riktigt besvärliga med illamånde tiden ut, första gången efter förlossning förlorade jag jättemycket blod och då talar jag om litermått =/...och andra gången fick jag svår havandeskapsförgiftning. Men här sitter jag nu..för stunden och ler och är glad med tilltagande ålderskrämpor på god väg mot pensionsåldern ;-)
Solen skiner! Jippii!
Hoppas du får en strålande glad och mysig helg!

Kram Anne

H ennA sa...

hjärnsläpp eller fel på fingrarna...FIIIINT skulle de va!

tjingeling!

"M" sa...

Jätte jättefint är ordet....

Änglahem sa...

Afton kära Karin,

Formell som gäller....INTE!!!

Tack snälla goa du för dina rara ord, blir så varm om hjärtat när nån tänker på en!!

Hur har du det med hjärnsläppet? släppt *tihi* hoppas jag!

Ha en skön Fredagkväll du sköna, hälsa F!

Kramar
Ulrika

Jes/Vita villa vila sa...

Kikar in och vill önska dig en riktigt fin helg!

Passar på att njuta av dessa underbara bilder än en gång ☺

Kram Jes ♥

Vårt lilla hem sa...

Hej goa härliga Karin!

Vilken underbar hall ni har! De är så mysigt i alla vrår du visar hemma i ert hus, kan tänka mig att det är ett hus med mycket själ och känsla.

Det var en himlans tur att du tittade in och gav mig en spark i baken! :) Det har varit så mycket med jobb på sistonde så jag hade helt tappat orken, men nu så är på g igen! :) Jag blev så glad att du tittade in och undrade hur det var, så himla gullig du är, blir helt varm i hjärtat :)

Kramkramkramkram till dig från mig!

Jenny

Kannor och karaffer sa...

Har också varit på bokrean och gjort en del fynd.......också några böcker som inte va på rean men - det stod liksom mitt namn på dom.

Underbart läckra dörra och en välkomnande hall!!

Ha det gott!
/Ann