söndag, februari 24, 2008

Hemma hos Lasse och Malin

Tack för era snälla ord om makens hemsnickrade hylla! Den är min favorit just nu, jag kan inte låta bli att le när jag går in i köket och får syn på den :-) Det blir lätt så när man har suktat efter något riktigt länge och plötsligt får det man vill ha!

Igår fyllde sonen tolv år och om några dagar är det minstingens tur att bli ett år äldre. Min bror och hans sambo kom hit och deras hem tänker jag visa idag. Det är så långt från lantligt och shabby man kan komma, men det är snyggt så det svider. Lasse och Malin har en säker smak och faller för samma färger och möbler. Inga märkliga kompromisser där, med andra ord.

Vi börjar med köket som är totalrenoverat...

...liksom hallen som är avskiljd från köket med en halv vägg. Kolla in det snygga, svarta golvet vid entrén..!

Från hallen ser man inte bara köket, utan blickar också in i vardagsrummet...


...som har ett nedsänkt tak med infällda spots ovanför tevesoffan och en läcker svart och vit tapet som vår son föll för. Sonen vill att vi ska inreda vårt hem som Lasse och Malin har inrett sitt :-)



Bakom tevesoffan ser man en jättetavla på den beige väggen...

...och där finns en sittgrupp till, bestående av två tvåsitssoffor. Sofforna är för övrigt till salu, om någon är intresserad ;-)

Badrummet på undervåningen hottades upp på enklast tänkbara sätt - med färg. Ett halvsunkigt utrymme blev ljust, fräscht och känns exklusivt.

En sak vi inte har gemensamt, min bror och jag, är förmågan att inte plottra ner. Titta på den här övre hallen - jag skulle aldrig lyckas hålla den så ren och avskalad. Jag saknar helt enkelt förmågan. Förmodligen fick min bror hela den minimalistiska genen (och träffade senare en tjej med samma anlag) *ler*

Sist men inte minst har vi sovrummet. Enkelt och lugnt, eller hur?


Lasse och Malin har inga barn än, kanske jag ska tillägga. Men det listade ni säkert ut själva när ni såg den exemplariska ordningen på bilderna ;-)

Jag har däremot barn och idag är sista dagen på sportlovet. Tidigt i morgon bitti traskar sonen och äldsta dottern ut till skolbussen som vanligt. För ett par dagar sedan ritade sonen en teckning som förmodligen ganska väl beskriver hur han och alla andra elever upplever skolbussens ankomst för vidare transport till plugget... *fniss*


Ha det bäst!

Karin


54 kommentarer:

Lea sa...

Hej hopp!
jjaajajaaaa jag är först! Det gäller att hänga på låset så att säga.
Gud så snyggt, de har inrett det!
Alltså det här med att ha det minimalistiskt är jag inte heller i närheten av, och det var länge sen man hade så välstädat.
Riktigt,riktigt snyggt!
Hoppas att ni får en skön söndag!
/Lea

Unknown sa...

Oj vilket läckert hem, inte min stil men verkligen jätte tufft och vackert!
Jag tycker verkligen att ni ska titta lite på olika alternativ att öppna en webbutik man kan ju hyra färdiga sådana från 100:- månaden, bara att lägga in bilder och lite info. Jag skulle bli kund direkt, ler.
Kram på er!
Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Anonym sa...

Mycket fint hem du visar upp - men jag lutar nog mera åt att vara som dig, det skulle vara omöjligt att INTE ställa fram bara lite till prylar. *s*

Mys liv och hem sa...

Det var snyggt och stilrent.Jag vet att jag inte heller skulle kunna hålla det så undanplockat men så har vi fyra barn också och det gör skillnad mot om man bor ensam,helt klart :).Ha en skön söndag

Ann-Catrin sa...

Godmorgon karin!!
Vilken mästefotograf du har varit..och ett riktigt snyggt och stilrent hem.. som ur en katalog!!!
Jag kan verkligen beundra folk som har det så där... inte en grej som ligger fel.. allt harmonisrerar till minsta detalj!!
Men är man en storf amilj så funkar inte de matematiken..och ända så plockar jag heeela tiden!!.
Kul att se så olika stilar verkligen..
Så de små har blivit "stora" nu.. min minsta blir 14 nu i mars!!.
Underbar teckning..här börjar sporlovet nu!!.
Kramar A-C

P-lina sa...

Va snyggt och perfekt allting är!!! det syns att dom inte har barn hehe

Fin teckning! :-)

Vi har vårt sportlov framför oss...ser fram emot det!

Kram kram

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad roligt att få se ett så fint hem i en helt annan stil!
Man gillar ju inte bara den lantliga stilen men man håller sig ju inom ramen... Verkligen ett modernt och inspirerande hem!
Hälsa dem det :)
Ha en bra dag.
Kram.

Jessan sa...

Hur läckert som helst! vardagsrummet föll jag för! Därimot vill jag ha mer ombonat i sovrummet för att trivas. Det där med minimalism ligger inte alls för mej heller.Den genen fick även MIN bror,som sen träffade en tjej med samma ådra! jag tycker det är snyggt hos andra,med risk för att det blir lite slätstruket och opersonligt...
Ja du har fel ang. min hund. Det är ingen dansk- svensk gårdshund, men raserna är jättelika ...Min rambo är en 3 färgad jack Russel...
Ha en underbar Söndag! Kram

Lea sa...

Hej igen...sängkappan är från Värnamo sängkläder. Jag är helt oduglig när det gäller att sy, inte ens att lägga upp gardiner är enkelt nog. :-)
Ha det!
/Lea

Cin sa...

Det var verkligen supersnyggt i deras hus. Skulle kunna flytta in direkt! :)
Kram Cin.

Anonym sa...

Ha ha jag måste bara få skratta lite åt sonens fina teckning, så där ser det ut när mina barn ska med skolbussen.....
Fint och "rent" (stilrent) hem du visar, tänk så där hade jag det hemma för mindre än ett år sedan... är så glad att jag har bytt stil och fått det mer hemtrevligt här hemma.

Kram / Pernilla

Änglahem sa...

Jaaaa...som ur en inredningstidning!! snygg, stilrent och LÄTTSTÄDAT!!! Jag kan tycka det är väldigt snyggt så länge det inte är hemma hos oss bara. Min äldsta och bästa väninna har det som din bror OCH hon har två vildbasingar! när det kommer till inredning är vi olika som dag och natt...

Det var den stilen jag skulle FÖRSÖKA mig på när valet av den fruktade tapeten blev till. Just det där med lättstädat lockade...men det är bara att inse jag är och förblir pryttel människa, det känns så kallt utan alla mina små saker*plutar och känner mig som en femåring*.
Nu har jag kommit till insikt och ska aldrig mer prova! någon annan stil, återkommer alltid till shabby!

Stackars sonen...är det verkligen så han upplever skolbussen*fniss* ursäkta.

You´ve got mail Love!!

Kraaaamaar
Ulrika

Ulli sa...

Vilket fint hem! Stilrent, jättesnyggt. Helt i min smak.

Ha en bra söndag!
Ulli

IKT i min vardag sa...

De har det så fräscht brodern din! Min första tanke var just "de har inga barn, va?!" Väldigt rent och avskalat, jag är nog mer ett mellanting. Inte för plottrigt och inte för avskalat. Det skall kännas ombonat...Men visst är det snyggt! Påminner om min brors hem, men han är snäppet värre...

Kram på dig!

MiaMaria sa...

Kul att få ta det av deras hem. Ett vackert modernt hem...

Ha´det så gott!
Miamaria

Pernilla sa...

Hejsan

Såå snyggt så perfekt.. önskar man kunde ha den ordningen.. men man kan ju alltid skylla på barnen :-) när man inte orkar städa

Kram

Solsjö - Under en vind sa...

DEt finns ju så många fina stilar, men tyvärr kan inte alla få plats i ett och samma hus! Snyggt och stilsäkert hos brorsan! Jag gillar det också!

Ha en skön söndag! Kram!

Anonym sa...

Strålande ídé -
med alla tre -
då kan man sitta brevé -
...
(jag hade tänkt skriva
'å ... på sné'...
men det var lite FÖR...)

Annars kostar Nackastolen lika mycket som tre - så då räcker det med en, minsann!

:)

Sarah sa...

Hej karin! Gud så snyggt de har!!!! Jag gillar den stilen skarpt men gillar även lantlig stil!! Vi har liknande idéer om vår hall här hemma. Må så gott ;o)

mittiminvillervalla sa...

Hallåj tjejen! ;o)

Har missat lite ser jag! Vilken kanonfin hylla maken knåpat ihop. Har är ju hur duktig som helst! ;o)
Vill också ha! ;o)

Kul med hemma hos repotage! Jag har också lov att göra ett hos en kompis. När nu detta ska bli av?!

Vilket vackert hem i sin moderna stil. Gillar färgerna! Allt är mycket smakfullt inrett. Och nog är det väl tur att det finns olika smaker för annars skulle det bli alldeles för opersonligt :o)

Såg att du skrivit hos Lea att du hänger tvätt ute! Milde tid! Här snöar det för tredje gången den här veckan! Hörde på tv i helgen att skåne har fått en femte årstid. Vi har snart bara en, känns det som! :o)

Äh, man ska inte klaga! Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder som jag brukade tuta i barnen när dom var små :o)

Ha det fint där i vårsolen!

Kramisar Monika

n o r d i n g å r d e n sa...

Wow, vilket hem! Jag trodde det var från ngn firmas katalog du hade tagit bilderna! Så snyggt, modernt och fräscht, snyggt kök och läckert golv i hall! Och hyllan din man har snickrat var bara såååå snygg! Mari.

Jessan sa...

Hej igen Karin! Jag kan inte säga vilken som är vassast i psyket av Gårdshunden och Jackisen,jag kan istort sett inget om gårdshunden. Därimot vet jag att Jackisen är VÄLDIGT smart och listar ut det mesta,det har vi fått bevis på av Rambo många gånger,han är för smart för sitt eget bästa,haha
Ja brors hem är väldigt minimalistiskt och det blir ju lite opersonligt då.Det finns inte mycket av "Honom" om man säjer. Han o hans flickvän är numera separerade, men hennes nya hem är lika minimalistiskt....säja vad man vill om mitt hem, det är väldigt mycket "jag"....Ha det jättegott! Kramar Jessan

Millas hem sa...

Hejsan!
Hälsa brossan och sambon att deras hem är väldigt stilrent och snyggt!
Som taget ur en inredningstidning!
Kram Camilla

Eva sa...

Så härligt de har inrestt Lasse och Malin. Det ger ett lugnt och mycket städat intryck.

H ennA sa...

Host!

Harkel...nä jag är inte sjuk..fick mig en smäll i bakhuvet då jag trillade av stolen av åsynen av alla dina foton du bländar oss med!
Först...hyllan som din käresta har snickrat...S U P E R B!!
Bror din med sambo har det S N Y G G T som attans..jag klarar mig uselt med att bo sådär stilrent...
Jobbar du månne som mäklare?! Med sådana bilder så kan man sälja ALLT!

Hoppas er helg har varit kalasfin!

Kram på dig! Anne

Lilla Blanka sa...

Hej Karin!
Wow Lasse och Malin har ett fantastiskt fint hem..otroligt fint inrett! Inte en massa krafs i hörnena som vi har en tendens till att få..."jag ställer det här så länge"..javisst, säkert...ett halvår senare har man glömt att det bara var tillfälligt och det lilla boret eller den gamla lådan har fått en permanent plats..inte speciellt genomtänkt eller så..
Och nu undrar jag också lite...vaddå "öppna webbutik"...har jag missat nåt eller va..nyfiken som en get vill jag veta "allt" haha :)
Kram
Mia

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallå där!
Den bussen verkar vara en bundsförvant till våran Bosse Bulldog.
Kollar på din brors hem påminner så mycket om min äldsta sons hem, så där avskalat lite kallt om du förstår vad jag menar.
Stilen är ren o snygg, men jag föredrar nog din, lite mer bökig men omhändertagande på nått sätt.
Kjamen
Ulla-Bella

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Jag och min bror är också så där olika, han är pedant ut i fingertopparna,jag gillar båda stillarna men har som dej lite svårt att ha det minimalistiskt.men min son är det.kram irene

Beas sa...

God smak är ett släktdrag ser jag. :-)


Och den konstnärliga ådran också förstår jag när jag ser din sons härliga teckning, träffande och fint ritad. :-)

Kram Bea

linnea-maria sa...

Vilket modernt och fräscht hem. ja inte klarar jag heller att ha det så avskalat, barn som man har själv. Din son har gjort en jättefin teckning. Sådär kände nog jag mig också angående skolbussarna. Vi hade bla en galen busschaufför som körde på "två hjul" i kurvorna med fullsatt buss, det kändes som om den skulle välta, alla oförståndiga ungdomar tjoade i de där kurvorna. /linnea-maria

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hur underbart hus som helst ju...jag flyttar in....!!!

Grattis till din grabb!!

Kram Millan

Marie sa...

Din bror och hans sambo har det jättesnyggt! Även fast man inte har samma stil själv kan jag tycka att det är superfint hos andra. Snygga foton du har tagit!

Du undrade över våran dörr. Jag tycker den är helt underbar som den är just nu. Vi får väl dock se i framtiden när maken ska renovera uthuset/garaget vad som händer, så länge njuter jag av dem (det är fyra sådana här dörrar på byggnaden) varje dag!

Ha en härlig vecka Karin!
Kramar Marie

Villa elva-kulla sa...

Verkligen stilrent och snyggt inrett.
Och teckningen din son gjort är ju riktigt bra...
Ha de gott / Jennie

MormorRuthsAnn sa...

Vackert och stilfult! Det minimalistiska kan verkligen lugna....så kan jag ju säga att så ser det då rakt inte ut hos mig. Ibland får man dock plocka bort lite saker så det inte blir för rörigt.

Himla gullig teckning!!
Kram Ann

P-lina sa...

Tack för dina smarta tips! tyckte det lät så fint med såna där hissgardiner så det blir nog det....måste bara mäta o hita såna nu....eller kanske sy? vad vet jag...kanske kan flörta med mamsen så hon kan sy? är nämligen oxå en kratta när det gäller sånt....haha

kram på diG!

Lee sa...

Antar att det var robin hobb du menade av författarna jag radade upp. Han/hon? tror det är en hon, skriver om skeppsfigurer som kan tala, ett mystiskt folk som bor bland träden, och en lönnmördares uppväxt på ett hov. Verkligen superbra! Bättre än potterböckerna. Står nog bland ungdomsböckerna på biblioteket. Hoppas du läser dem!!
Kram

Marie sa...

Hej igen!
Måste bara säga att du har gett mig dagens skratt, tror att jag har skrattat i fem minuter!! Anledningen är att jag precis var inne och skrev en kommentar hos Ulrika och då fick syn på din kommentar där du beskrev hur du tänkte dig mig! Jag får nog säga som Brasse i Fem myror. Fel, fel, fel. Du hade noll rätt, hihi. Här kommer den korrekta beskrivningen: mörkhårig, kort, periodvis en riktig nagelbitare och jag tror inte att det finns en endaste människa som skulle kalla mig elegant, hihi. Hjälp, undrar om det är fler än du som ser mig på det viset? Fast visst är det lustigt att man gör sig en bild av alla dessa bloggare som man pratar med nästan dagligen, förmodligen skulle man inte ha så många rätt!

Ha en toppenbra måndag du goa Karin!
Kramar Marie

spetsar och änglar sa...

Ett väldigt snyggt och modernt hem!!!!Inte något för mig ,men snyggt var det...

Kram Heléne

Frida sa...

Hej! Kul att du gillade mina påskägg och skrivbordet!
Fint hem din bror har.
Kram Frida

♥ Pia... sa...

Hej jättefint hem din bror har..inte heller min stil..men det finns en del som vill ha det så min son tex...fast då har han emn liten son så njaa...han tycker iallafall att jag hans mor har alldeles för mycket grejer..där av kanske hans minimalistiska stil:)

Dorthe ♥ sa...

Hej Karin(g) Raring :-). Tack för dina gulliga ord....dom värmer såå gott!

Kramar
Dorthe

Lantliga drömmar sa...

Tack snälla du för din kommentar i min blogg, den värmde verkligen!
Tomrummet efter en katt kan vara så stort!
Vi vet att vi aldrig kan få en lika katt som den vi hade, men hoppas att den dag vi skaffar en ny, så ska åtminstone lite av tomrummet fyllas...

Så fint de har inrett sitt hem!
Och din blogg är väldigt fin den med!

Ha en bra vecka!

junhe sa...

jättefint, fräscht och stilrent =)

This is Kia sa...

Det är jättefint hos din bror och väldigt städat. Härligt att ha så många soffor i vardagsrummet. Å..första dagen efter lov är inge roligt, det minns man ifrån skoltiden.

Kramar kia

Lilla Blanka sa...

Halloj Karin!
Läste just din kommentar på Ulrikas blogg och höll på att skratt ihjäl mig..kort och blond Ulrika...nä, brunt rakt hår på henne..kort? det vet jag inte..Jag kort och cendre?..Nja 1.70 och långt blont hår, blå ögon, inga fräknar bara allmänt "glåmig och hemsk",
Marie (Vita R) har långt brunt hår hahaha..Hoppas du fick lite bättre koll nu :) Mailar dig ett foto på mig så får du en "riktig " bild..så kan du göra desamma till mig (om du vill). Tänkte mig dig lång brun-rött hår och rosig och helt galen haha (på ett underbart sätt..ja hoppas du fattar...)
Kraaaaaaaam
Mia

Lilla Blanka sa...

Kort brunt hår på Marie..fel av mig...

Radhusdrömmar sa...

Jätteläckert hem!
Lite min smak. Jag har väl en blandning av lite stilrent modernt med detaljer i det lite lantliga slitna.... hur man nu kan kombinera det...

Kram Johanna

White Season sa...

Hej Karin, Först och främst ett stort tack för dina fantastiska ord om mitt kök, vad glad jag blir, men sveriges njaaa tror jag inte riktigt, men visst är vi nöjda med det vi lyckades åstadkomma, framförallt med ljusinsläppet, det är underbart året om. Vilket fint hem du visar upp, personligen gillar jag alla stilar och tycker dom hade det jätte fräscht och stilrent :-) Ha en fortsatt bra vecka, kram Malin

ChatrinesLiving sa...

Knall fin leilighet!
Sitter her å tenker på hvor ryddig jeg også kunne hatt det, om jeg ikke hadde unger da...;)
Men så lenge de bor hjemme, kan man bare se langt etter ryddig i hver en krok;)
Go smak har de også, Lasse og Malin!
Ha en finfin kveld!
Klem fra chatrine:)

Ann-Catrin sa...

Godkväll Karin!!!
tack söta du för din underbara kommentar inne hos mig.. du vet jag läser ju ALLTID flera gånger det som kommer från dig.
Tycker inte alls man ska jämföra så där..jag hade gentligen suktat efter ett vitt..och de hade ett...MEN det var dubbelt så dyrt som detta och det förmådde inte sambons plånbok.
Ett byte sa du... ja ibland.. eller rätt ofta har man god lust.. sen så glimmar det till och allt känns rätt så härligt... ja det är ju så livet är!!
Så roligt att du tog upp det där med bebislängtan...jag är inne i en sån period nu... att snusa i nacken..ohhh. sa faktiskt till mina stora tjejer... 18, 22 att det är fritt fram ... jag kan ta hand om dom...men bara små bebisar.. De är nu inte inne på samma bana som mig.. (och tur är väl det)... tror jag får vänta LÄNGE... blir nog sonen som skaffar först!!
oh nu blev det en halv roman här...
Ha en fortsatt skön kväll..
Många kramar från ditt fan..A-C

IKT i min vardag sa...

Hej snälla, söta Karin!

Kikade bara in för att kolla din brorsas snygg-hem och för att säga hej på dig stumpan!

Kram Linda

Jenny Oak Fae sa...

Vad kul att du tittade in på min blogg! Och visst har jag / vi bra smak när det gäller musik & film!!!

Miss Potter, har redan gått på Bio, men borde finnas på DVD, iallafall borde den komma ut snart...

Kram, Jenny

<3

svartataket sa...

Vad fint dom hade det!
Trevlig helg!

Brunkullan sa...

Snyggt, snyggt!!
Gillar denna stilen mycket. Försöker ju ha det lite så här hemma;)

Susanne