onsdag, februari 13, 2008

Alla hjärtans dag

I morgon är det fritt fram att rita hjärtan och pynta dem med glitterfärg utan att folk tror att man frusit fast i mellanstadieåldern. Visst är det härligt! Kommersiellt eller inte, jag ser på vår nioåriga dotter att det för hennes del handlar om att ge och att göra andra glada - till skillnad från julen då de flesta barn, med all rätt, fokuserar på vad de kan tänkas .

Apropå att få fick min käre make hjärtat på bilden ovan i julklapp. Jag hittade det sedan häromdagen, bortglömt under elementet i vårt sovrum! Hur tolkar man det? Jag väljer att tolka det som att maken behöver en snygg krok bredvid sin säng *smart*
Inspirerad av flera andra bloggar tog jag in kvistar från ett av våra äppelträd för en eller ett par veckor sedan och nu börjar det likna vår inomhus..! Jag kan ju säga att de avknipsade grenarna är den enda beskärning det stackars trädet har fått. "Vår" trädgårdsmästare påpekade att även ett odugligt äppelträd kan vara vackert i en trädgård och hennes sambo föreslog att vi kan låta en klätterväxt slingra uppför stammen. Så får det bli.



Vi har haft elektriker i huset idag och titta - han trollade fram ljus över diskbänken! Det är så länge sedan vi hade det att jag bara var tvungen att ta en bild på underverket. Plötsligt ser vi vad vi gör igen och slipper skära oss i fingrarna!

(Fast det är bara jag som har sett dåligt. Maken läser inte bara de där minsta bokstäverna som optikern visar utan kan dessutom läsa den riktigt småttiga texten i hörnet, där namnet på tillverkaren står. Det ni! Själv är jag glad om jag prickar dörren när jag ska till optikern. Typ.)



För att blidka världens alla kärleksgudar så här kvällen före alla hjärtans dag har jag bestämt mig för att ge vidare Spread The Love Award till tre bloggare som jag inte har gett någon utmärkelse till förut. The winners are:


Me and Alice - för att Susanne gör mig stum med sina overkligt vackra bilder. Tillrättalagda bloggbilder eller inte, det är ju en bit av sin dröm man visar, sin passion. Susannes bilder får mig att drömma! Hon bor i ett riktigt drömhem och det är svårt att se sig mätt på alla fina detaljer.


Vita ljuva tankar - inredning och härliga recept i en blogg skriven av roliga och gulliga Linda. Hon samlar på kokböcker, älskar dem passionerat och läser dem som om de vore romaner, precis som jag gör! Dessutom är hon duktig på att tillverka smycken, se själva!


Tidsmästarinnan - hon är inte bara smart och väldigt rolig, hon har ett estetisk sinne också! Som om inte det vore nog verkar hon kunna böja tiden lite hur som helst så att hon hinner allt ;-)


Om det är okej att dela ut ett slags hederspris måste jag bara få berätta att det finns en bloggande, körkortslös tjej som fyller 36 år i höst, lyssnar på synth och är kattmänniska. Hon är dessutom utflyttad 08:a. Nej, det är faktiskt inte mig själv jag sitter här och skriver om så det måste ju vara en hittills okänd tvillingsyrra! Lite märkligt bara att hon är född några veckor efter mig och att vi har varsin uppsättning föräldrar... hmm... Jag antar att det finns alla möjliga sorters tvillingar här i världen ;-) Du hittar hennes blogg här!


Innan jag avslutar mitt babblande vill jag bara säga hej Jennie borta i Indien! Tänker på dig massor! Kram!

Ha en riktigt bra alla hjärtans dag, helst full av glitterhjärtan och fladdrande ögonfransar!

34 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hahaha jo men du får tolka det som att han blir alldeles varm när han tänker på dig, eller nåt :)

Härligt med ljus! Tänk att man är så beroende av saker som man bara tar för givet! Nu slipper du plåstra om dina fingrar.....

Hoppas ni får en härlig alla hjärtans dag imorgon!
Kram.

Maria sa...

Vilken tur att ni fått ljuset till köket, inte roligt att skära fingrarna av sej *ler*

Önskar dej en skön alla hjärtans dag!!

PS... vilket sött hjärta!!

Villa elva-kulla sa...

Vad fint det blev med ljus i köket.
Och hjärtat var ju superfint. Ha en mysig alla hjärtans dag / Jennie

Elzie sa...

Hoppas du får en riktigt bra Alla Hjärtans Dag (och att du hittar en snygg krok till makens hjärta *s*).
Kram Elzie

Elzie sa...

Hoppas du får en riktigt bra Alla Hjärtans Dag (och att du hittar en snygg krok till makens hjärta *s*).
Kram Elzie

MiaMaria sa...

Här vare det ljus!!!!!!!!!!

Ett hjärta till dig!
Miamaria

me and alice sa...

Hej Karin!
Men vad gullig du är! Tack snälla! Nu blir jag generad...
Bara älskar det lilla zinkhjärtat... Var har du köpt det?
Så fint med äppelkvistar! Jag måste göra detsamma...
Ert kök är en dröm!!! Härligt med belysning. Det saknar vi vid våra bänkar i köket...
Massor med alla hjärtansdag kramar till dig!
/Susanne

spetsar och änglar sa...

Så fint hjärta!!!
Det blev snyggt med lamporna ovanför diskbänken.Tänk vad lite ljus kan göra!Ha en härlig alla hjärtans dag/Kram Heléne

Anonym sa...

Vilket läckert hjärta! Och lyckos er som bor närmare Dragon Gate och kan besöka stället när vi vill - för oss är det ju inte direkt en dagsutflykt att åka dit....

Solsjö - Under en vind sa...

Vackert ljus i köket, vårigt med kvisten och ett sött hjärta på kroken!!!

Önskar dig en mysig Alla hjärtans dag! Kram!

Anonym sa...

Ååå ett hederspris *hedrad* bugar och bockar...och VET DU VAD...vi har inget lyse ovanför vår diskbänk *vill ha* min man kan OXÅ läsa det där allra minsta hos optikern,medans jag får proppa in ett lager med linser innan jag hittar ytterdörren *nästan* ;-) Nu måste vi ju reda ut detta på allvar!
*var är du född?
*uppvuxen?
*Hur gamla är dina föräldrar?
Stor kram till hela familjen på Alla Hjärtans Dag
/Rebecka

Anonym sa...

Och ännu mer...våra äppelträd är inte "vidgjorda" på många år, jag tänkte ta bort några, men min bror (inte trädgårdsmästaren) sa att det är väldigt vackert med "ovårdade" äppelträn :-) Och vi HAR murgröna som slingrar sig 10 meter upp i en björk (inte äppelträd) som står vid äppelträden....*hahahaha*
...härligt ;-)

lottens vita och gröna sa...

underbart med lite ljus i mörkret! ha nu en underbart glittrig och fixig alhjärtansdag, storvarm kram lotten

Änglahem sa...

Hoppas nu att ni får behålla alla fingrarna på rättmätig plats f o m nu! Hjälp....*gulp* skulle man våga sätta sig och äta vid erat middagsbord?! Vad månne det finnas i denna mat tro...hummmmm

Under elementet....hm ja du., vad har Wolf för förklaring till detta tro, slänga frugans hjärtan omkring sig...! Han får hålla hårt i detta hjärta...!*du Karin alltså*

Ha en bra och mysig Alla Hjärtans Dag!!!

Kramisaaar
Ulrika

Anonym sa...

Hmm nu ska vi se..född och uppvuxen på Djurgården,bott på Kungsholmen,östermalm,Lilla Essingen,Sollentuna,Tyresö,Norrmalm,
Orminge/Nacka och nu då i Ystad. Föräldrar är 72 & 76.
Jag tror inte du skulle tycka morfar var en pudding (han é dö.) Därimot kanske min 1,97cm långa bror, som är 40 bast ;-)
Hokus Pokus *JAAAAAAAA* hahahahahahah
fast jag var mycket inne på linjer i händerna,stjärntecken och sånt men även att sätta sig med ett gäng polare i källaren med en sån här bräda med bokstäver på, eller stå i ett mörkt badrum och stirra in i badrumsspegeln och skrika på Svarte madam... heh? Hmm hur mkt avslöjar jag egentligen.....
Vi måste ju veta om vi är enäggstvillingar..
*Hur lång är du?
*Ögonfärg
*Hårfärg

Änglahem sa...

Aj aj..var rädd om håret Karin!!!

Puss

H ennA sa...

Visst är det härligt med kärlek...vi qvinns vill ofta att det ska synas både i text och prylar, männen märker det nog utan attiraljer ändå ;-)..viktigaste av allt är trots allt känslorna vi delar med varann, då behövs det inte mycket mer..kanske en enstaka påminnelse då och då ;-)
Jag önskar dig en dag med mycket kärlek och glädje!
Ha en mysig Alla hjärtans dag Karin!

Hjärtliga kramar / Anne

En inredoholic sa...

Ha en fantastisk alla hjärtans dag! Här i skåne skiner solen.. Och snart ska jag göra våfflor :)

kram
jannice

IKT i min vardag sa...

Hola! Då var man hemma i Sverige igen i 3 minusgrader, gahhh!!! Men jag kan tala om att jag fick upp värmen igen när jag såg att du gett mig en utmärkelse! Så här glad blev jag :-)))))))))))))))!!!!
Tack supersöta du för de superdupersöta orden!
Så mycket fint jag missat förresten under de dagar jag har varit väck (har i och för sig suttit och "smygkikat" lite på er i Spanien...är fullkomligt bloggberoende)
Har en hel del att ta igen nu!

Kram på alla hjärtans-dag!

Tidsmästarinnan sa...

nä men va?! nu blir jag allt lite skär om kinderna! tack snälla goa du för utmärkelsen!!

Apropå hjärtan, måste bara vidarebefodra herrn i husets kommentar tidigare i veckan:
-Du, det där med Alla hjärtans dag, det tar vi och lägger ner, va?
Romantisk så man smäller av :-)

Kram till dig och tack igen goaste Karin!
Susanne

Lilla Blanka sa...

Heeeej vännen!
Vad skönt att se att du är tillbaks i samma härliga tappning som vi är vana att se dig, ett underbart inlägg, humoristiskt i äkta "Latara"-anda och superfina bilder..köket är sååå fint..mitt kök fick just det "onda ögat" av mig för att det ser så skruttigt ut :)
Kram o ha en bra dag och hälsa din make!
Mia

husnummer30 sa...

Vilket sött hjärta!

Hoppas att du har en trevlig Alla Hjärtans dag! //Jill.

Wolf sa...

Nu måste ju bara jag hoppa in och försvara mig lite!

Nu var det så att hjärtat har stått på fönsterbrädan (p.g.a. avsaknande av en krok el.d.) och sedan har ju katterna tyvärr dragit ner den, men tidigare så såg jag den så fort jag slog upp ögonen. Så det så!

Kram
Din herre och härskare

Marie sa...

Måste ju vara underbart att kunna se igen, låter ju lite oroväckande det där med fingrarna, hihi.

Härligt med kvisten från äppleträdet! Vi har ett päronträd som vi inte klipper, det är liksom ingen idé känns det som. Det är nog inte någon som har klippt det på de senaste 30 åren så du kan ju tänka dig hur det ser ut!!!! Men det är oerhört vackert när det blommar, så det får väl vara kvar ett tag till. På stammen har vi humle som slingrar, ganska charmigt faktiskt.

Gillar hjärtat, konstigt ställe att ha det bakom elementet, hihi.

Hoppas du har en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag!
Kramar Marie

mittiminvillervalla sa...

Kikar bara in med ett gäng kramar på alla hjärtans dag!

Kramar x massor! ;o)

Monika

White Season sa...

Önskar dig en jätte trevlig alla hjärtans dag! Vilket kök du har, så otroligt fint, åååååå vilka fina luckor och allt ja verkligen! Ska titta lite mer igen, jag har haft ont om tid i veckan så mitt bloggande har tyvärr kommit lääängst ner. Kram kram Malin

Villa elva-kulla sa...

Det har jag aldrig funderat på...kanske jag skulle kunna tjäna en hacka på att hyra ut honom veckovis :)
Japp, maken har gjort altanräcket också. Och spröjsen, så jag klagar inte.
Ha de gott / Jennie

Anonym sa...

aaaaah vad härligt med ljus! =)

blev ju kanon!

Cin sa...

Vilken härlig köksbild, skönt med ljus igen. :)
Hoppas du haft en mysig hjärtansdag idag. Kram.

Anonym sa...

Hjärtat är jättefint - tur du hittade det igen!
Kram på alla-hjärtansdag!

Grindelunda sa...

Haha...jag tror på Din tolkning ang. hjärtat under elementet.

Vad ljus kan göra underverk. Snyggt ovanför diskbänken :)
Kram på alla hjärtans dag från Gilla.

Vårt lilla hem sa...

Så vackert hjärta du gett din man! Tur att det dök upp igen :)

Gott med ljus i köket!(somför övrigt är ett av de finaste i världen:) ). Vi har gått utan lampor över spisen i jag vet inte hur länge, trodde inte det fanns rätt lampor nånstans, letade och letade. Sen visade det sig att det gick bra med vanliga. Och jag (mest jag) som stått och stekt och kisat i mörkret, hihi.

Näpp, nu ska jag knotta, godnatt!

Jenny

Massor kramar till dig!

Lisas torp sa...

Vilket vackert hjärta han fick! Kul att du kom på detta med kroken!!:)

Så fint kök ni har och visst är det viktigt med ljus. Snyggt blev det ju också!!

Ha en riktigt skön helg!

Kram

Lisa

Dorthe ♥ sa...

Hoppas att du hade en underbar Alla Hjärtans Dag!
Ditt kök är ju bara såååå fint!!!

Kram
Dorthe