måndag, maj 26, 2008

Alla dessa projekt..!

Inga fler projekt, har vi sagt, både jag och maken. Men så började jag att riva masonit från väggen i hallen och just nu sliter maken med att avsluta det jag påbörjat...


I trappan står en vas med kvistar från ett av äppelträden. Ser ni den gröna väggen i bakgrunden? Det är just den väggen som slits ned just nu :-)

Sommar är lika med repriser, så jag kör en repris jag också och visar bilder från köket...




...där solen tittar in genom våra små fönster som vetter mot norr - på kvällarna, när det är sommar och ljust länge. Resten av året är köket ganska mörkt.

Nu ska jag göra lite nytta här hemma ;-)

Kram!

Mors dag varje dag

Har ni hört talas om smått fantastiska The Shape of a Mother? Vanliga mammor med kroppar som definitivt inte är retuscherade eller hjälpta av privata dietister eller plastikkirurger, skickar in bilder på sig själva för att visa att det är så här de ser ut. Vissa går igenom sina graviditeter utan att få några synliga spår, andra inte. Se själva! Alla dessa bilder får mig att vilja fira mors dag varje dag, år ut och år in *ler*




Jag öser på med några bilder från vårt sovrum igen, och från hallen utanför rummet. Den där byrån är i skriande behov av målning, men är i för dåligt skick för att jag ska orka. Den ska bytas ut i stället, vilken månad eller vilket år som helst :-)

Nätbutiken kommer att bli klar innan byrån byts ut, det sätter jag min hatt på! Om jag hade en hatt, vill säga ;-)

Ha en riktigt bra ny vecka, med eller utan mammakropp!

Kram, Karin

onsdag, maj 21, 2008

En smula distraherad

Aha - morgon igen! Idag ska jag definitivt göra ett nytt inlägg och svara på...

Mamma! Blöja! Klänning!

...kommentarer. Först ska jag bara få i mig frukost. När jag har gjort det finns det annat som väntar, som att kategorisera bilder till...

Mamma! Spela!

...nätbutiken, röja upp i kök och hall, dammsuga...

Har du sett min agenda?

...alla golv eftersom vår Hugo släpper ifrån sig enorma mängder katthår, skura badrummet på nedervåningen, se till att våra planterade rosor och perenner får gödsel, ringa ett par samtal, organisera...

Mamma, kom! Spela! Jooo, NU!

...helgen, försöka bringa ordning i städskåpet där allt utom dammsugare och städhink verkar rymmas, svara på ett gäng mejl, trolla bort...

Älskling, har du sett dosan till banken?

...kalket ur vårt svindyra strykjärn, köra minst en tvätt, tömma och...

Mamma, gå ut?

...fylla på diskmaskinen, stryka ett berg med...

Spela! Mamma!

...kläder, försöka övertyga minstingen om att hon behöver tvättas och...

Mamma, titta katten!

...ja, vad var...

Miaaaaooo! (Fritt översatt: Släpp ner mig!)

...det nu? Jag har...

Mamma, klappa!

...en förmåga att tappa...

Mamma, plåster!

...tråden... ;-)





Jag skulle inte ha någonting alls emot att tillbringa åtminstone en halv dag i sängen, ätandes lakrits eller geléfiskar och läsandes något riktigt bra! :-)


Men nu tankar jag kraft med hjälp av kaffe och bullar i stället, och det vet vi ju alla hur effektivt det är *ler*

Ha det bäst!

torsdag, maj 15, 2008

Det blommar!

Gissa om det doftar gott i vårt kök!



Och i minstingens rum där en sådan liten bukett i fönstret kan dofta så mycket!

Jag hade turen att ta hem vinsten i bloggen Mitt liv - mina drömmar för inte så länge sedan. Jag fick flera hjärtan och en liten ängel på pinne, som gjord för att bo i en kruka tillsammans med passionsblommor! Döttrarna lade beslag på varsitt tyghjärta, men resten är mitt :-) Tusen tack!


Jag vet inte vad jag gör för fel, men ingen av kamerorna verkar vilja samarbeta när jag tar foton ute i trädgården. Den här insektsgubben, köpt på trädgårdsmässan i Älvsjö, visade sig dock vara tämligen photogenique ;-)
Av Chatrine har jag fått utmärkelsen Kreativ blogger - tack! Jämfört med Chatrine själv är jag inte särskilt kreativ; har ni sett hennes blogg? Titta in där! Jag köpte till och med en nybörjarbok om stickning efter att ha suttit och gapat över allt hon åstadkommer. Om jag börjat sticka än? Näää... Men boken finns ju kvar *ler*

Jag ger bloggen vidare till:

Fru Gredelins dillen - det spelar ingen roll om det är scrapbooking eller trädgård, Bodil kan trolla fram vad som helst och det är vackert!

Lisas torp - hon är konstnär, need I say more? Jag är förälskad i akvarellerna hon visar i sin blogg :-)

Hvítur Lakkrís - för att både hennes bilder och text är poesi..!

Fint hemma - här tankar jag inspiration! Vad sägs om att baka många hundra bullar på natten och bjuda på ett vackert hem?

Veckorna går så fort, det är redan fredag i morgon..!

Kram!

söndag, maj 11, 2008

Frysen full!


Det har skördats rabarber här, och bara igår fick jag in nästan sju kilo i frysen..! Gissa om det ska ätas rabarberpaj, rabarberkompott, rabarberkräm, rabarberomelett och inte minst rabarberkaka i Villa Grå framöver ;-)


Alltid när vi vistas i köket håller sig Hugo tätt intill våra ben, så att vi snubblar över honom så fort vi rör oss. Han tror att allt vi pysslar med på köksbänken innehåller räkor...

...vilket är det bästa han vet.

Det är så grönt ute! När vi började plantera som tokar för några veckor sedan var jag frustrerad över att inte kunna föreställa mig resultatet. Nu, när det är så här frodigt, är det så mycket lättare att föreställa sig hur det kan komma att se ut, så småningom. Åtminstone i tanken *ler*

Kram!

Karin

torsdag, maj 08, 2008

In office ;-)

Vårt trapphus har visats upp i bloggen förut, senast tror jag att det stod en fåtölj här. Nu har trapphuset antagit en ny skepnad och blivit ett litet kontor för en working class hero som jag :-) Det är inte klart än, men skrivbordet står på plats. Vill ni se hur skrivbordet såg ut från början? Klicka här i så fall!



Sist men inte minst måste jag bara visa de här ursöta små parfymflaskorna från Lisbeth Dahl. Visst är de fina?

Snart är det helg igen!
Kram, Karin


tisdag, maj 06, 2008

Och vinnaren är...

Alla namn skrevs på små lappar som veks ihop och lades i en glasskål...
...som skakades om ordentligt innan locket togs av och en lapp drogs...
...och vinnaren blev Mariehill med bloggen Utsidan! Grattis!

***************

En gång i tiden var han liten och irriterande. Vi slogs oavbrutet och jag hade fördelen att vara äldre och starkare. Sedan växte han upp, var ett sportfreak och roade sig med att multiplicera femsiffriga tal i huvudet. Han klarar sig bättre på IQ-tester än jag och jag har till och med fått frågan om han är den äldre av oss två - inte för att han ser äldre ut, utan för att han framstår som smartare och mognare (vilket han dessvärre antagligen är). Jag talar naturligtvis om min lillebror, som bor ihop med en lika smart tjej. De har dragit igång en blogg som ni hittar genom att klicka här!

Må så gott!

lördag, maj 03, 2008

Utlottning!

Nu har besöksräknaren passerat 60000 och det är väl värt en liten utlottning, eller vad tycker ni? Du som lämnar en kommentar till det här inlägget har chans att vinna en liten lykta och ett tvålfat från Lisbeth Dahl, samt en ljuvligt doftande tvål från Durance.




Det enda du behöver göra är alltså att lämna en kommentar. Har du ingen blogg men vill delta i utlottningen ändå, lämnar du din mejladress så att jag kan nå dig om just du har turen med dig.
Samtidigt passar jag på att avslöja att det inte bara är trädgården som tar tid här hemma... Det är en gårds- och nätbutik på gång! Mer om det berättar jag när det börjar bli dags att slå upp portarna :-)
Ta hand om er!
Kram, Karin